Získejte strašidelný příběh, u kterého vás bude mrazit

sirotcinec-slecny-peregrinove-pro-podivne-deti-perex
Šestnáctiletý Jacob se vinou tragických rodinných událostí vydává na vzdálený ostrov u břehů Walesu. Při své cestě narazí i na podivné a strašidelné místo, které kdysi bývalo sirotčincem a jeho obyvatelé byli více než zvláštní.

Temný příběh jednoho sirotčince

sirotcinec-slecny-peregrinove-pro-podivne-deti-ukazkaTajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií. Strašidelný příběh je prostě jako dělaný pro filmového mága Tima Burtona.

To vše čeká na odhalení v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedinečný čtenářský zážitek. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu.

Fantasy doprovázená strašidelnými starými dobovými fotografiemi, při které běží mráz po zádech. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti zaujme dospělé, teenagery a všechny, kdo mají rádi temná dobrodružství.

 

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Autor: Ransom Riggs

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Bronislava Grygová
Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2016
ISBN: 978-80-7462-985-3

Přečtěte si více o knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A prohlédněte si také ukázku a náš článek.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

„Možná šel ven,“ řekl Ricky a zašklebil se. „Na rande.“
„Jen se moc nesměj,“ řekl jsem. „Kterýkoliv večer v týdnu má lepší výběr než my. Tohle místo se hemží žádoucími vdovami.“ Vtipkoval jsem jen proto, abych se uklidnil. To ticho mě znervózňovalo.
Vytáhl jsem náhradní klíč z úkrytu mezi keři. „Počkej tady.“
„Jo, do prčic. Proč?“
„Protože máš dva metry a zelené vlasy a děda tě nezná a má hromadu pušek.“
Ricky pokrčil rameny a strčil si do pusy další žmolku tabáku. Natáhl se na lehátku, já jsem odemkl vchodové dveře a vešel dovnitř.
I v tom blednoucím světle jsem viděl, že dům je v katastrofálním stavu. Vypadal, jako by jej důkladně prošmejdili zloději. Police na knihy a skříňky s přihrádkami byly prázdné, sošky a výtisky Reader’s Digest, které je jinak plnily, ležely poházené na podlaze. Polštáře z gauče se válely na zemi a židle byly převrácené. Dvířka od lednice a od mrazáku byla otevřená a jejich obsah pomalu tál a vytvářel na linoleu lepkavé kaluže. (str. 31)

 

O autorovi

Riggs_Ransom_Credit-Tahereh-MafiRansom Riggs se narodil na dvě stě let staré farmě v Marylandu, kde chtěl jako dítě zůstat a stát se farmářem. V pěti letech se však s rodiči přestěhoval na Floridu, v současnosti má svůj domov v kraji podivných dětí – v Los Angeles. Prozatím stačil nasbírat diplomy na Kenyon College a na Fakultě filmové a televizní tvorby University of Southern California, oženit se a natočit několik cenami ověnčených krátkých filmů. Je aktivní jako autor-cestovatel, bloger (ransomriggs.com) i jako video-bloger. Společně se svojí ženou, spisovatelkou Tahereh Mafi, si založili dokonce společný Youtube kanál, kam natáčí vtipná videa ze svého rodinného, spisovatelského i cestovatelského života. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti byl jeho první román. Dosud stihl vydat ještě obrazovou publikaci Mluvící obrazy, grafickou novelu podle Sirotčince a v lednu 2014 konečně i pokračování románového Sirotčince s názvem Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Rodinu šestnáctiletého Jacoba postihla tragédie, jejímž následkem se mladý hrdina ocitne na vzdáleném ostrově u břehů Walesu. Narazí tu na opuštěný a rozpadající se sirotčinec; při procházení jeho chodbami se před ním zjevuje děsivá minulost domu a jeho obyvatel a brzy se ukazuje, že některé podivné věci zde záhadně přetrvávají až do současnosti. Co se stalo s majitelkou a jejími zvláštními svěřenci? Skutečně jsou po smrti? Zdravý rozum by tomu nasvědčoval, ale Jacobovi se to tak jednoznačně nejeví. Strašidelnost celého příběhu podkreslují  fotografie, díky kterým vás bude často mrazit. A pokud už jste knihu četli, pozveme vás alespoň do kina. Tento temný námět totiž neušel režiséru Timu Burtonovi a jeho filmové zpracování přichází do kin už 29. září.

sirotcinec-slecny-peregrinove-pro-podivne-deti-banner

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
probíhá od 28. září do 11. října 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Riggs, Ransom

Jota, 2016

Napsat komentář