Zahrajte si o příběh návratu ze spárů smrti

Playground-perex
Co nastane, když se naše srdce zastaví? Existuje něco dalšího, kde se ocitneme? Poručík Jasmin Pascalová‑Andersonová je o tom přesvědčena a rozhodně by ono místo neoznačila za přátelské a klidné. O to větší strach má o svého syna.

Co se děje během klinické smrti?

Co se stane během těch vzácných vteřin, kdy se zastaví srdce?

Jasmin Pascalová‑Andersonová má hodnost poručíka švédské armády. Během mise NATO v severním Kosovu se její jednotka ocitne v boji. Jasmin ztratí dva ze svých mužů a sama je těžce zraněna. Na celou minutu a čtyřicet vteřin se jí zastaví srdce, potom je však přivedena k životu. Po probuzení mluví o své zkušenosti z klinické smrti: ocitla se v tajemném přístavním městě, jež představuje přechod mezi životem a smrtí a v němž panuje krutý a nespravedlivý systém. Jasmin je ze svých zážitků zmatená a rozrušená. Co se stalo během těch vzácných vteřin, kdy se jí zastavilo srdce? A jak se jí podařilo překonat nástrahy města a vrátit se do života?

Jasmin se ve Stockholmu léčí z posttraumatického stresového syndromu, opustí armádu a snaží se vést poklidný život. Až do dne, kdy jí vážná dopravní nehoda opět obrátí svět vzhůru nohama. Lékaři v nemocnici operují Jasminina syna, aby mu zachránili život. Během operace mu však musejí na okamžik zastavit srdce.

Nikdo neví, kolik pravdy je na příbězích těch, kteří se navrátili z blízkosti smrti. Ale Jasmin nemůže riskovat. Ví, že si její syn sám neporadí a nevrátí se. Kruté přístavní město plné násilí je nebezpečné místo. A ze všeho nejnebezpečnější je hřiště…

 

Playground

Autor: Lars Kepler

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Karolína Kloučková
Počet stran: 439
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2016
ISBN: 978-80-7491-782-0

Přečtěte si více o knize Playground, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Navíc si můžete přečíst také ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Někdo by možná řekl, že nechala rozhodnout city, ale žádný z jejích mužů ani na okamžik nezaváhal poslechnout rozkaz. Věděla, že dokáže během tří minut rozmístit všech pět dvoučlenných týmů na stanoviště tak, že bez vlastních ztrát zneškodní osmdesát procent nepřátel.
Přesně v okamžiku, kdy všichni zaujali své pozice, uviděla v dalekohledu kolonu asi deseti zablácených vozů plných srbských vojáků, která se blížila po hlavní silnici vedoucí přímo na tržiště.
Když se na ni dívala předtím na satelitních snímcích, byla na cestě odtud, téměř až u Lešaku. Z nějakého důvodu se však vojáci vrátili, a pokud Jasmin chtěla zastavit popravování, znamenalo to pro její jednotku mnohonásobně vyšší riziko.
I tak dala Markovi znamení, aby kata zastřelil. Ozvala se rána, kulka prošla srbskému veliteli hlavou a na opěradlo křesla vystříkla krev.
Mezi vojáky propukl zmatek a Jasminina skupina jich během třiceti vteřin zneškodnila víc než polovinu. (str. 13)

 

O autorovi

KeplerLars Kepler je pseudonym, za nímž se skrývá manželská dvojice Alexandra Coelho Ahndorilová (nar. 1966) a Alexander Ahndoril (nar. 1967). Společně vydali pět bestsellerových krimi románů s hlavní postavou komisaře Joony Linny, které byly přeloženy také do češtiny: Hypnotizér (2010), Paganiniho smlouva (2011), Svědkyně ohně (2012), Písečný muž (2013) a Stalker (2015). Hypnotizér se rovněž dočkal filmového zpracování v režii Lasseho Hallströma. Doposud se prodalo přes pět milionů výtisků všech knih série, jen v České republice více než čtvrt milionu. Playground (2015) je nový thriller z žánru urban fantasy.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Playground

Švédského autora Larse Keplera, respektive manželskou dvojici spisovatelů skrývající se pod tímto pseudonymem, vám nemusíme určitě nijak zevrubně představovat. Tentokrát se však v jejich nové knize nesetkáte se známým komisařem Joonou Linnou, ale přečtěte si napínavý příběh o přechodu mezi životem a smrtí inspirovaný osobní zkušeností otce jednoho z autorů. Poručík švédské armády Jasmin Pascalová‑Andersonová je během akce v Kosovu těžce zraněna a během okamžiků vlastní klinické smrti se ocitá v tajemném přístavním městě, kde vládne krutý a nespravedlivý systém. O několik let později se na témže místě má probudit i Jaminin syn a ona tuší, že si pravděpodobně sám neporadí. Rozhodne se proto pro riskantní krok. Jaký? To už vám neprozradíme a přečtěte si o tom více sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Playground vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Playground
probíhá od 7. do 20. září 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 urban fantasy knihy Playground

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePlayground

Kepler, Lars

Host, 2016

Napsat komentář