Zasoutěžte si o hon za pravdou Martina Bennera

miovo-blues-perex
Kam se poděl čtyřletý chlapec Mio, který byl synem nechvalně proslulé Sary z Texasu? Advokát Martin Benner je do pátrání zatažen proti své vůli, a to ještě ani v nejmenším netuší, jaké děsivé dilema jej v průběhu pátrání čeká.

Děsivé dilema

Kde je Mio? Co se vlastně stalo poslední den u Mia ve školce? Martin Benner je proti své vůli zatažen do pátrání po čtyřletém zmizelém chlapci. Dokud ho nenajde, nenechá ho bezohledná mafie na pokoji. Martin zoufale sleduje minimum stop, které má k dispozici.
Ovšem Miovo zmizení není jeho jediný problém. Musí také zjistit, kdo se ho snaží usvědčit z vražd, které nespáchal. Jeho paranoia den ode dne roste. Kdo může sledovat každý jeho krok, aniž by byl sám vidět?

Honba za pravdou ho postaví před děsivé dilema: Může zachránit Mia a zároveň sám sebe? Anebo bude muset zemřít další člověk, aby měl konečně klid?

Miovo blues začíná tam, kde skončil dramatický thriller Lotosové blues.

 

Miovo blues

Autorka: Kristina Ohlssonová

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Luisa Robovská
Počet stran: 354
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2016
ISBN: 978-80-7473-446-5

Přečtěte si více o knize Miovo blues, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

 

Ukázka z knihy

Jmenuju se Martin Benner a jsem advokát. Až donedávna jsem měl všechno. Ženské, kariéru, luxusní život a skvělou dceru. Dnes je ale spousta věcí jinak. Můj život se změnil. Už nemám v ničem jistotu. Možná za to můžou moje slabosti. Pořád se honím za vzrušením. V osobním i profesním životě. A bohužel jsem za to draze zaplatil. Třeba vztahem s Lucy, se kterou pracuju a občas spím.
Jednoho dne se u nás v kanceláři objevil chlap, který se představil jako Bobby, a tvrdil, že potřebuje pomoct. Že se jeho sestra dostala do průšvihu. Křivě ji obvinili z pěti vražd. V novinách se pro ni vžilo jméno Sara z Texasu. Ve skutečnosti se jmenovala Tellová.
Bobby mě požádal, abych jeho sestru hájil. A taky abych našel jejího zmizelého syna Mia. Sařin první advokát to podělal a Bobby doufal, že já bych to mohl napravit. Mělo to ale jeden háček. Sara už byla mrtvá. Spáchala sebevraždu, když jí povolili vycházku z vazby. Den před zahájením soudního líčení. Všichni právníci se shodovali, že kdyby se nezabila, odsoudili by ji. Za všech pět vražd. Policie měla dostatek důkazů. A taky se Sara ke všemu přiznala. (str. 13)

 

O autorce

Kristina-OhlssonovaKristina Ohlssonová (1979) žije ve Stockholmu. Vystudovala politologii a pracovala mimo jiné jako analytička v Organizaci pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OSCE), na švédském Ministerstvu zahraničních věcí a na švédském Policejním prezidiu. V minulosti publikovala odborné texty na téma izraelsko-palestinského konfliktu a zahraniční politiky EU. Svou literární kariéru zahájila v roce 2009 detektivním románem Askungar (Nechtění). Její druhý román Tusenskönor (Sedmikrásky) získal cenu Stabilopriset a byl v roce 2010 nominován na nejlepší švédský detektivní román roku. V letech 2011 a 2012 vyšly autorce další dvě díla: Änglavakter (Andělé strážní) a Paradisof er (Oběti ráje).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Kniha Zlín)

 

Vyhrajte knihu Miovo blues

Pokud si pamatujete případ Sary Tellové přezdívané Sara z Texasu z knihy Lotosové blues, jistě vám nemusíme sáhodlouze představovat ani advokáta Martina Bennera. Saru se mu zachránit nepodařilo, ale s její sebevraždou příběh nekončí. Sařin syn Mio je totiž stále nezvěstný a vede k němu minimum stop. Martina však nečeká pouze problém se zmizením čtyřletého chlapce, ale bude muset vyřešit i komplikace ve vlastním životě. A k tomu potřebuje sehnat důkazy, že vraždy, ze kterých se ho někdo snaží usvědčit, nespáchal. Může však zachránit sebe a zároveň i Mia, nebo bude muset zemřít někdo další, aby měl úspěšný stockholmský advokát konečně klid? To si pojďte přečíst v knize švédské spisovatelky Kristiny Ohlssonové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Miovo blues vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Miovo blues
probíhá od 30. srpna do 12. září 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 napínavé krimi Miovo blues

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMiovo blues

Ohlssonová, Kristina

Kniha Zlín, 2016

Napsat komentář