Zasoutěžte si o návod, jak přijmout nejistotu

zit-s-lehkosti-perex
Trápí vás neustále mnoho otázek a nemůžete se odhodlat k rozhodnutí, protože se bojíte onoho „kroku do neznáma“? Naučte se brát nevypočitatelnost života jako nástroj proměny a cestu k probuzení. Poradíme vám, jak na to.

Udělejte si z nejistoty přítele

Pema Chödrön vám ve své knize nabízí praktický a srozumitelný návod k osobnímu růstu. Ukazuje, jak se můžete spřátelit s nevypočitatelností a nejistotou a přijmout je jako nástroje proměny svého života.

Seznámí vás se třemi závazky – neškodit, prospívat druhým a přijímat svět takový, jaký je –, které vycházejí z tradičních buddhistických slibů, jež žák skládá pod dohledem učitele. Jde vlastně o tři způsoby, jak i sebeobtížnější situaci se vší její nestálostí, dynamičností a náročností přijmout jako cestu k probuzení.

 

Žít s lehkostí

v nejistotě a změně

Autorka: Pema Chödrön

Vydalo: nakladatelství Synergie Publishing SE
Překlad: Hana Čermáková
Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7370-364-6

Přečtěte si více o knize Žít s lehkostí, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte ani na náš článek.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

JAKO LIDSKÝM BYTOSTEM je nám všem společné to, že se pachtíme za jistotami, kdykoli si uvědomíme, že všechno kolem nás podléhá ustavičné změně. A v nesnadných chvílích stres plynoucí ze snahy najít pevnou půdu pod nohama – cosi předvídatelného a jistého – podle všeho ještě sílí. Avšak popravdě řečeno, ustavičná změna jednou provždy je samou podstatou naší existence. Vše se neustále mění, ať už si to uvědomujeme nebo ne.
To je ale pěkné nadělení! Zdá se, že jsme odsouzeni k utrpení prostě a jednoduše proto, že v sobě máme hluboce zakořeněný strach z toho, jaké věci doopravdy jsou. Naše snahy o nalezení trvalého potěšení, trvalého bezpečí jsou v rozporu se skutečností, že jsme součástí dynamického systému, v němž se všechno a všichni vyvíjejí.
A právě tady se nalézáme: v samém středu určitého dilematu. To v nás vyvolává některé provokativní otázky: jak můžeme plně žít, jestliže čelíme nestálosti a víme, že jednoho dne zemřeme? Jaké to je, uvědomit si, že si svůj život nejsme nikdy schopni úplně a s konečnou platností uspořádat? Dokážeme se vůči nestabilitě a změně stát snášenlivějšími? Jak se můžeme s nevypočitatelností a nejistotou spřátelit – a dokonce je přijmout jako nástroje proměny svého života? (str. 13–14)

 

Vyhrajte knihu Žít s lehkostí

Život je nevypočitatelný a plný výzev, na které musíme reagovat a které změní náš život mnohdy k lepšímu a jindy zase k horšímu. Pokud se však nebudete bát nejistoty a vydáte se vstříc novým příležitostem, můžete z toho mnohé vytěžit a růst jako osobnost. Zajímá vás, jak na to? Tak si přečtěte publikaci, kterou pro vás, stejně jako tituly Jak meditovat a Místa, která vás děsí, připravila buddhistická mniška Pema Chödrön.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Žít s lehkostí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Žít s lehkostí
probíhá od 20. do 26. srpna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Žít s lehkostí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽít s lehkostí
v nejistotě a změně

Chödrön, Pema

Synergie Publishing SE, 2016

Napsat komentář