Další skvělý příběh Petera Maye

Utek-perex
Oblíbený autor kriminálních thrillerů Peter May napsal samostatný román o nenaplněných touhách a o rozhodující, ale často ošidné roli přátelství v našich životech. Dát se před ním na Útěk, to by byla vážně škoda!

Je rok 1965 a pětice mladíků v čele se sedmnáctiletým Jackem Mackayem opouští své domovy v Glasgow a míří do Londýna s cílem prosadit se v hudebním světě. Chlapci doma nechávají nudný život a své rodiny a utíkají za slávou a štěstím. Brzy ale zjistí, že skutečnost nemá s jejich sny nic společného, a tři z nich se po několika týdnech vracejí domů s nenávratně poškozenými životy.
O padesát let později dojde v Londýně k brutální vraždě a tři muži, nyní téměř sedmdesátníci, se opět vydávají na známá místa hledat odpovědi na otázky, které je po pět desetiletí strašily a ničily jim život.

 

Útěk

Autor: Peter May
Přeložil: Filip Drlík

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7491-529-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Útěk vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Jack vystoupil z autobusu skoro na konci Battlefield Road a s neblahou předtuchou zvedl hlavu k potemnělé obloze. Zahleděl se na zlověstnou siluetu kouřem zašlé Nemocnice královny Viktorie shlížející z kopce na bitevní pole, na němž Jakub I. Stuart kdysi porazil Marii Stuartovnu. Z nevysvětlitelných důvodů mu přeběhl mráz po zádech.
Věděl, že už nemusí chodit o holi. Byl opět skoro v plné síle a jeho prognóza po slabším infarktu byla podle lékařů dobrá. Předepsali mu dietu, která mu pomohla snížit hladinu cholesterolu, a řekli, že každodenní procházky mu prospějí víc než hodina v posilovně.
Zvykl si však na svou hůl jako na dlouholetou společnici. Vychutnával si uklidňující, spolehlivý dotek měděné hlavice, sovy stočené v jeho dlani. Byla stálá – na rozdíl od všeho ostatního v jeho životě. (str. 13)

Přečtěte si celou ukázku.

O knihu si navíc můžete u nás až do 23. srpna 2016 zasoutěžit!

 

Řekli o knize

Úžasný příběh naplněný nostalgií a zatížený dlouho potlačovanou vinou.

The Sunday Times

Pro mě detektivní zápletku zcela přebil silný obraz neuváženosti mládí a vyrovnanosti stáří. Byl to jiný zážitek ze čtení, ale opravdu jsem si ho užil. Autor dovedně pracuje s celou škálou čtenářových emocí – od smíchu po smutek. Opravdu doporučuji!

Raven Crime Reads

Kniha je nádherně napsaná, vtipně i ostře, a naprosto se liší od všeho, co už jsem od všestranného Petera Maye přečetl.

Literary Review

 

Peter May

peter-mayPeter May (* 1951) pochází z Glasgow, nyní žije ve Francii. Pracoval jako novinář a televizní scenárista. V současné době se živí jako spisovatel. Celosvětový věhlas mu přinesla šestidílná série čínských thrillerů. V nakladatelství Host už vyšly tři díly této série: Pán ohně (2015), Čtvrtá oběť (2015) a Sál smrti (2016), stejně jako autorova bestsellerová trilogie z ostrova Lewis, zahrnující romány Skála (2013), Muž z ostrova Lewis (2014) a Šachové figurky (2014), nebo samostatný román Ostrov Entry (2015). V současnosti píše May závěrečný díl šestidílné řady Akta Enzo, odehrávající se ve Francii. Z této série vyšly česky už dva díly: Výjimeční lidé (2015) a Kritik (2016). Román Útěk vychází mimo série, podobně jako další autorův román Umrlčí cesta, který nakladatelství Host připravuje na podzim roku 2016.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚtěk

May, Peter

Host, 2016

Napsat komentář