Duchovně laděné čtení

Duchovne_ladene_knihy
Každý z nás se už určitě někdy zamyslel nad svým životem a pravděpodobně se ho pokusit změnit k lepšímu. Hledáte-li inspirující příběhy, které vám vykouzlí úsměv na tváři, nemusíte chodit daleko – stačí se ponořit do dnešních knižních tipů.

Co dělá dalajlama ve volném čase? Zachraňuje opuštěné kočky. Kniha Davida Michieho vykresluje dojemné přátelství člověka a zvířete a přináší zajímavé duchovní poselství, to celé podtrženo vyprávěním zvláštního vypravěče – samotné kočky. Ve třetím díle se kočka učí meditovat.

Začtěte se do kouzelného vyprávění moudré himálajské kočky a objevte sílu meditace.
„Pokud jste někdy pochybovali, zda má vaše kočičí společnice nějaký vlastní vnitřní svět, tak se jen dívejte, co se děje, když usne a ztratí vědomou kontrolu nad svým fyzickým tělem… jak jí cukají nohy, chvěje se jí čelist, někdy možná nakrčí čumák nebo dokonce zamňouká. Kočky skutečně umějí být velmi pozorné a bdělé. Jenže jsme také myslící bytosti. V mém případě bohužel myslící až příliš.“
Ve třetím díle série příběhů Dalajlamovy kočky se Jeska (Její Svatost Kočka) vydá za dalším úkolem: naučit se meditovat. Budete sledovat cestu jedné nádherně nedokonalé bytosti na cestě k osvícení. Společně s Jeskou se naučíte nové způsoby, jak pracovat se svojí myslí. Zpomalíte, naleznete klid a objevíte svoji hlubokou přirozenost – čistou lásku a soucit. Znovu se setkáte se starými známými z Dharamsaly, ale v příběhu nebude nouze o mnoho zajímavých lidí (a samozřejmě i zvířat), které Jeska potká, ať už v dalajlamově okolí nebo mezi návštěvníky Himálajské literární kavárny. Dozvíte se například, co mají společného blechy a meditace, jakého zvířecího kamaráda má Jeho Svatost papež a jak dlouho se vlastně dalajlama s Jeskou znají. A dojde i na nejedno nečekané překvapení.

Dalajlamova kočka a síla meditace

Autor: David Michie
Přeložila: Petra Vlčková

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7370-369-1
Doporučená cena: 229 Kč
Datum vydání: 5/2016

Knihu Dalajlamova kočka a síla meditace vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Dalajlamova kočka a síla meditace je třetím pokračováním Dalajlamovy kočky.

Možná jsem nevýslovně nádherná, mám uhrančivě modré oči, uhlově černou tvář a přepychový kožich smetanové barvy. Možná jsem celosvětová celebrita a na to, jak se mi daří, se často vyptávají rozmanité osobnosti, které se vyskytují v Oválné pracovně, v Buckinghamském paláci nebo v těch nejhonosnějších sídlech na Hollywood Hills.
Že by se mi ale přirozeně také dobře meditovalo? Kéž by!
Zkoušela jsem to, už několikrát. Ještě jsem se ale ani pořádně nezaměřila na sledování dechu, a už jsem zjistila, že myslím na kuřecí játra od paní Trinciové. Nebo na to, jak nepohodlně se mi sedí. A někdy jsem myslela dokonce na obojí zároveň. (str. 8)

————————————————

Kniha Elizabeth Gilbertové Jíst, meditovat, milovat ovlivnila životy milionů čtenářů. 50 z nich reflektuje své životní osudy v knize Co všechno mě naučila kniha Jíst, meditovat, milovat a inspiruje tak i ostatní čtenáře k vyrovnání se s životními strastmi i naplnění potenciálu.

Padesát pravdivých příběhů, padesát osudů, které změnila jediná kniha. Během deseti let od svého vydání se z knihy Elizabeth Gilbertové Jíst, meditovat, milovat stal fenomén dodávající milionům čtenářů naději a sílu, aby se i oni pustili do pátrání po tom nejlepším, co se v nich skrývá, a vykročili po cestách, na něž by se jinak nikdy nevydali. Protagonisté padesáti autentických příběhů se v knize dělí o své životní osudy. Někdy veselé, jindy smutnější, ale vždy hluboce inspirující. Najdeme zde vyprávění o tom, jak lze najít cestu k přijetí mateřské role, jak se vzpamatovat z rozvodu, jak se vydat za skutečnou láskou nebo se vyrovnat s matčinou smrtí. Nechybí ale ani příběhy zábavné, například o hledání dokonalé pizzy, nebo o tom, jak jít za splněním snů – třeba o herecké kariéře. Kromě hezkých chvilek strávených nad osudy jiných klade tato kniha každému čtenáři otázku: K čemu tohle všechno dokáže inspirovat vás?

Co všechno mě naučila kniha Jíst, meditovat, milovat

Autorka: Elizabeth Gilbertová
Přeložil: Lumír Mikulka

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-7359-503-6
Doporučená cena: 199 Kč
Datum vydání: 5/2016

Knihu Co všechno mě naučila kniha Jíst, meditovat, milovat vydalo nakladatelství Metafora.

Informujte se také o knize Jíst, meditovat, milovat.

Od chvíle, kdy jsem četl knihu Jíst, meditovat, milovat, jsem na své vlastní duchovní pouti, rozhodnutý zjistit, kým skutečně jsem a kým chci doopravdy v životě být. Jediné, co jsem se zatím dozvěděl s jistotou, je toto: čím víc hledám, tím víc se rozvíjím. A mám v úmyslu ve svém hledání pokračovat. (str. 49)

————————————————

Kniha Umění ticha je zpovědí novináře, který celý život tráví cestováním a objevuje nejen cizokrajnou kulturu, ale také sílu ticha, která mu nakonec pomůže najít vnitřní rovnováhu. Inspirujete se jím i vy?

Přečtěte si nečekané vyznání známého novináře o tom, že klid může být jedinečným dobrodružstvím. Pico Iyer tráví život cestováním po celém světě – od Velikonočních ostrovů přes Etiopii, Kubu až po Kátmándú – a reportážemi ze svých cest. Ve své knížce se paradoxně věnuje radosti z poklidu a ticha, na které ho upozornil světoznámý písničkář Leonard Cohen. Inspirovaný jím, ale i Gándhím, Proustem či Emily Dickinsonovou se rozhodl cestovat nikam a najít tak svou vnitřní rovnováhu. Ponořte se do ticha a objevte nový vztah k světu tím, že se od něj odstřihnete.

Umění ticha

Autor: Pico Iyer
Přeložila: Markéta Schubertová

Počet stran: 82
Vazba: vázaná
Formát: 135×184 mm
ISBN: 978-80-8111-372-7
Doporučená cena: 279 Kč
Datum vydání: 4/2016

Knihu Umění ticha vydalo nakladatelství Noxi.

Ale ještě větší dojem na mě udělali dva lidé, kteří mě přišli pozdravit, když jsem čekal, že dostanu návštěvnickou digitální visačku. Hlavní evangelista Google+, jak stálo na jeho navštívence, na první pohled temperamentní mladý Ind s rozzářenýma očima, který právě vytvářel program Yogler umožňující těm zaměstnancům Googlu, kteří se józe věnují, zdokonalit se natolik, aby ji mohli vyučovat. Spolu s ním přišel uznávaný softwarový inženýr, který organizoval známý a oblíbený sedmitýdenní program Hledej ve svém nitru, v němž ukázal více než tisícovce zaměstnanců Googlu měřitelné vědecké důkazy toho, že meditace nejen zlepšuje myšlení a posiluje zdraví, ale také zvyšuje naši emoční inteligenci. (str. 43)


Zaujala vás některá z dnešních duchovně laděných knih? Zapojte se do našich aukcí, kde můžete je i jiné zakoupit za příznivé ceny.

Znáte nějakou podobnou knihu, která vás osobně ovlivnila? Nebojte se zanechat komentář!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDalajlamova kočka a síla meditace
Volné pokračování příběhu kočky Jeho Svatosti dalajlamy

Michie, David

Synergie Publishing SE, 2016

zobrazit info o knizeCo všechno mě naučila kniha Jíst, meditovat, milovat

Gilbertová, Elizabeth

Metafora, 2016

zobrazit info o knizeUmění ticha
TED

Pico, Iyer

Noxi, 2016

Napsat komentář