Čertice Dorka vás chytne za slovo i za srdce!

Klara Smolikova_Certice Dorka_nechytej me za slovo
Čertice Dorka – Nechytej mě za slovo! je kniha Kláry Smolíkové pro všechny malé neposedy, kteří si rádi hrají se slovíčky. Rozvernými ilustracemi ji doprovodil.

Malá čertice Dorka vyrůstá u své babičky. Někdy si spolu báječně rozumějí, jindy se vůbec nemohou dohodnout. Dorka totiž každou chvíli chytá babičku za slovo. Jak se to dělá? To si počíháte na větu či slovní spojení, které by mohlo vlastně znamenat něco úplně jiného, než dotyčný myslí. A skočíte po něm! Čertice má nejen velkou představivost, ale ještě k tomu umí trošku kouzlit, takže se třeba po ránu promění v rybičku a vyskočí z postele. Jak si to babička přála. Rozverná knížka čtenářům představí známá rčení, přirovnání a ustálená spojení, která v dětských očích mohou nabývat zcela jiných významů. Když utíká mléko, vidí ho děti stejně jako Dorka pelášit po cestičce. Kdo vzal nohy na ramena, si ty nohy na ramena opravdu zavěsil. Svět čertice Dorky se po tři roky představoval v časopise Sluníčko a nyní se můžete s přepracovanou rubrikou potěšit a pobavit v knižním vydání. Každé přísloví je doplněno o úkol či kvíz, který pomáhá rozvíjet postřeh a dovednosti dětí.

 

Čertice Dorka – Nechytej mě za slovo!

Autorka: Klára Smolíková
Ilustroval: Honza Smolík

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 205×205 mm
ISBN: 978-80-88163-27-5
Doporučená cena: 230 Kč

Knihu Čertice Dorka vydalo nakladatelství Pasparta v edici Pro děti.

 

Ukázka z knihy

Klara Smolikova_Certice Dorka_1

Klara Smolikova_Certice Dorka_2

Prohlédněte si také pracovní materiály ke knize: ukázka1, ukázka2, ukázka3.

 

Klára Smolíková

Klára Smolíková je známá česká autorka knížek nejen pro děti, vydala např. Na hradě Bradě (Albatros 2015), Vynálezce Alva (Edice ČT 2014) – ke stejnojmennému večerníčku napsala scénář.
Za komiks Viktorka a vesmírná dobrodružství (Portál 2014) získala ocenění Zlatá stuha 2015. Její činnost se neomezuje jen na psaní knih a scénářů, spolupracuje s muzei, pořádá besedy a workshopy, je editorkou komiksové revue Bublifuk a věnuje se i jiným dalším aktivitám.

Informace o autorce byly čerpány z tiskové zprávy nakladatelství Pasparta.


Nakladatelství PASPARTA bylo založeno v roce 2013 Národním ústavem pro autismus (dříve APLA Praha, Střední Čechy) jako sociální podnik s cílem vylepšit informovanost veřejnosti v oblasti autismu a dalších souvisejících oborech, a zároveň poskytnout lidem s poruchou autistického spektra pracovní uplatnění. V nabídce nakladatelství naleznete tituly z oblasti psychologie, pedagogiky a speciální pedagogiky pro odborníky i laickou veřejnost. Vydává rovněž knížky pro děti, jež pomocí piktogramů, které text doprovázejí, usnadňují čtení a porozumění dětem s různými poruchami.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČertice Dorka
Nechytej mě za slovo!

Smolíková, Klára

Pasparta, 2016

Napsat komentář