Zdravé středeční tipy

kukurice
Dnešní tipy ocení ti z vás, kteří se potýkají se zdravotními obtížemi, ti, kteří chtějí začít cvičit nebo ti, kteří jsou ve vaření omezení celiakií či ledvinovou nedostatečností!

Dnešní první kniha představuje vhled do problematiky pacientů v dialyzačním programu. Autorka Lenka Dubcová přibližuje danou problematiku a nabízí čtenářům celou řadu vynikajících receptů!

Kuchařka pro dialyzované pacienty

Autorka: Lenka Dubcová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 215×215 mm
ISBN: 978-80-87494-18-9
Doporučená cena: 279 Kč

Čím dál vyšší počet pacientů v dialyzačním programu vedl autorku této knihy k hippokratovské úvaze o významu a přínosu vyváženého jídelníčku v terapii ledvinové nedostatečnosti. Kvalita surovin, dodržování jednoduchých zásad pro kombinaci jednotlivých nutrientů, ale i přiměřená tělesná aktivita a odpočinek jsou faktory, které se významně podílejí na zlepšení kvality života dialyzovaných osob. Kniha vychází vstříc všem, jichž se daná problematika týká: Široké škále receptů, které splňují nároky na jakost surovin i chuť pokrmu, předchází stručný vhled do problematiky. Jednotlivé předpisy jsou sestaveny s ohledem na potřeby pacientů v dialyzačních programech a zohledňují nejnovější trendy jak v oblasti terapie ledvinové nedostatečnosti, tak v oblasti kulinářské.

Knihu Kuchařka pro dialyzované pacienty vydalo nakladatelství ALMI.

————————————————

Druhá kniha je pro změnu určena těm, kteří trpí celiakií, tedy alergií na lepek. Hravě, zdravě, bezlepkově je kuchařka plná receptů, kterých se lidé s celiakií rozhodně nemusí bát, protože sama autorka celiakií trpí a na receptech si tak dala patřičně záležet!

Hravě, zdravě, bezlepkově

Autorka: Karla Pelikánová

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-271-0111-5
Doporučená cena: 199 Kč

V této vtipně a svižně napsané kuchařce najdou nápadité recepty na chutná, zdravá a nenáročná jídla všichni, kdo trpí alergií na lepek. Autorka sama trpí celiakií, kterou jí diagnostikovali poměrně nedávno. Byl to šok, protože musela od základu změnit jídelníček a vyloučit z něj všechny potraviny, které lepek obsahují. S tímto handikepem se postupně nejen vyrovnala, ale začala vymýšlet a zkoušet recepty svoje vlastní, a vaření se dokonce díky tomu stalo její velkou zálibou. V její kuchařce najdete nejen originální recepty, ale i spoustu užitečných rad o jednotlivých potravinách a jejich pozitivním dopadu na lidský organismus, dočtete se také o superpotravinách a raw stravě, která je obzvláště v posledních letech hodně trendy. Takže, „bon appétit“.

testoviny

Knihu Hravě, zdravě, bezlepkově vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

bezlepkove  bezlepkovehrave

Ukázku najdete také na stránkách nakladatelství!

————————————————

Pokud máte fyzické či psychické potíže, se kterými si doktoři již nevědí rady, zkuste něco trochu více alternativnějšího. Kniha Alternativní léčebné metody od A do Z obsahuje více než 70 netradičních metod, včetně reiki či aromaterapie,  díky kterým získáte na klidu a zbavíte se obtíží…

Alternativní léčebné metody od A do Z

Autorka: Claire Gillmanová
Přeložila: Gabriela Hajtmarová

Počet stran: 400
Vazba: brožovaná
Formát: 140×170 mm
ISBN: 978-80-7359-481-7
Doporučená cena: 399 Kč

Více než 70 účinných metod k uzdravení… meditace, květové esence, terapie krystaly a mnoho dalších cest k dokonalému zdraví.
Dnes už naštěstí nejsme odkázáni jen na klasickou medicínu a na všechno nemusíme užívat spousty prášků. Je zde ještě mnoho jiných možností. Naše kniha vás seznámí s více než sedmdesáti léčebnými metodami a postupy. Dozvíte se něco o jejich počátcích a historii, o tom, jak fungují a působí. Názorné barevné fotografie a praktické návody pak ukážou, jak jednotlivé metody používat v praxi. Svět je už dávno otevřený tomu, co jsme dříve uměli a využívali, ale pak na dlouhý čas pozapomněli a zavrhli. Ať už je to léčba krystaly nebo květovými esencemi, reiki, reflexologie či aromaterapie. Duše a tělo jsou spojené nádoby, takže co léčí jedno, uzdravuje i druhé. A tak i našemu fyzickému zdraví může prospět meditace či regrese, návrat do minulých životů, jak jej propaguje a praktikuje například světoznámý harvardský psychiatr dr. Brian Weiss.

Knihu Alternativní léčebné metody od A do Z vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

alternativa   alternativalecba

————————————————

Zajímáte se o doplňky stravy? A myslíte si, že o nich víte první i poslední? Pak se zkuste začíst do knihy Pravda o  doplňcích stravy, ve které doktor Brian Clement nabourává ustálené mýty a lži právě o dané problematice!

Pravda o doplňcích stravy

Autor: Brian Clement
Přeložila: Jana Kordíková

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-204-3844-7
Doporučená cena: 269 Kč

Co kdyby se ukázalo, že téměř všechno, co jste si mysleli, že víte o doplňcích stravy a zdraví, je… úplně špatně? Odborník na výživu doktor Brian Clement, ředitel světoznámého zařízení Hippocrates Health Institute, zkoumá několik mýtů, které z doplňků stravy udělaly odvětví, kde by spotřebitelé měli být velmi obezřetní. Pravda o doplňcích stravy odstraňuje vrstvy lží a odhaluje pravdu o faktech, které miliony uživatelů brali jako samozřejmé. Poprvé se dozvíte: že téměř všechny doplňky stravy prodávané ve světě jsou syntetické látky vyrobené v laboratořích farmaceutických firem a z toho důvodu mohou poškozovat vaše zdraví. Jsou výrazné rozdíly mezi přírodními doplňky (rostlinného původu) a doplňky syntetickými (vyráběným chemicky) a také v tom, jak působí na vaše zdraví. • Téměř všechny studie zkoumající vliv živin na lidské zdraví nepoužívaly přírodní látky, ale syntetika, což výrazně zpochybňuje přesnost dosažených negativních výsledků. Tato kontroverzní kniha vás provází minovým polem možností, mezi kterými musíte volit pokaždé, když si kupujete vitamíny a minerály. Prozrazuje vám, jak luštit etikety výrobků, které by vás jinak mohly oklamat, jak volit přírodní doplňky (získávané z rostlin), proč doporučené denní dávky jen ještě zhoršují nejasnosti a tak dále.

Knihu Pravda o doplňcích stravy vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy

 doplnkystravy  doplnkystravyukazka

————————————————

Pokud chcete přes léto dát tělu zdravě zabrat a shodit nějaké to kilo, pak to můžete zkusit se světově uznávanou fitness cvičitelkou, která ve své první knize připravila pro všechny příznivce cvičební i jídelní program!

Fit za 15 minut denně

Autorka: Zuzka Light
Přeložila: Alexandra Fraisová

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 187×232 mm
ISBN: 978-80-249-3097-8
Doporučená cena: 349 Kč

„Dejte mi 15 minut, a já vám dám tělo jedna báseň.“ Zuzka Light, česká rodačka, která se proslavila po celém světě svými cvičebními videi na internetu a stala se fitness ikonou, přichází s první knihou. Představuje v ní ucelený cvičební a jídelní program na 30 dní, který obsahuje všechno, co její oddaní fanoušci očekávají. K tomu se jim dostane i spousty motivace, receptů a taky střípků ze Zuzčina života. A samozřejmě tvrdého tréninku!

Knihu Fit za 15 minut denně vydalo nakladatelství Ikar.

Ukázka z knihy

fit   fitza15minut

Ukázku si můžete přečíst také na stránkách nakladatelství.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKuchařka pro dialyzované pacienty
130 receptů

Dubcová, Lenka

ALMI, 2016

zobrazit info o knizeHravě, zdravě, bezlepkově
Jednoduché bezlepkové recepty, po kterých se budete moci utlouct

Pelikánová, Karla

Grada, 2016

zobrazit info o knizeAlternativní léčebné metody od A do Z

Gillmanová, Claire

Metafora, 2016

zobrazit info o knizePravda o doplňcích stravy
Pravda o vlivu vitaminů na zdraví, kterou se vám snaží utajit

Clement, Brian R.

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeFit za 15 minut denně

Light, Zuzka – O´Connell, Jeff

Ikar, 2016

Napsat komentář