Země, jak ji neznáme

Pozemske-site
Gaia. Bohyně země a sama Země. Vydejte se na posvátná místa, která jsou propojená a vytvářejí energetickou síť Země. Naleznete odpovědi na řadu zajímavých otázek (např. kde leží hroby draků či jak naslouchat zemským symfoniím) doprovázené bohatými ilustracemi.

Dokazují staré mapy, že první vyměřování zeměkoule proběhlo už před 12 000 lety? Měly kdysi póly jinou polohu než dnes? Existuje tajná síť propojující posvátná místa starověkých dob? Jak lze naslouchat zemským symfoniím? V této útlé, zato revoluční knížce předkládá znalec pradávných kultických míst Hugh Newman teorie zabývající se geometrickými aspekty rozmístění posvátných staveb na Zemi a dochází k řadě ohromujících závěrů. Autor trpělivě shromažďuje poznatky z nejrozmanitějších disciplín a skládá je jeden k druhému. Postupně se tak s neúprosnou přesvědčivostí vyjevuje jejich provázanost a před očima nám vyvstává obraz Gaii, jak jsme ji dosud neznali. Knihu doprovázejí od začátku až do konce úchvatné ilustrace.

Ukázka z knihy

Pozemske site 1Při debatách o pozemské energetické síti jsou zdrojem největších sporů témata mimozemská: letové dráhy UFO, antigravitace a cestování časem. V roce 1943 při takzvaném filadelfském experimentu s lodí USS Eldridge loď údajně „zmizela“ v podivném oparu a byla přenesena 300 kilometrů do doků v Norfolku a zpět na pulsujícím magnetickém poli podél linie zemské energetické sítě. Bruce Cathie tvrdí, že jaderné testy lze provádět jedině ve specifických bodech sítě v přesných momentech astronomického času, díky čemuž je nukleární válka velmi nepravděpodobná, jelikož by nepřítel musel čekat s odvetou celé měsíce. Cathie dále tvrdí, že energii sítí využívají UFO k pohonu svých vesmírných plavidel, což nám připomíná pradávnou legendu o tom, jak Merlin „přeplavil“ balvany z Irska a Walesu do Stonehenge. (str. 54)

Pokud vás ukázka zaujala, můžete pokračovat ve čtení.

 

Pozemské sítě

Gaia – skryté uspořádání posvátných míst
Autor: Hugh Newman
Přeložil: Jiří Pilucha

Počet stran: 58
Vazba: vázaná
Formát: 150×175 mm
ISBN: 978-80-7363-781-1
Doporučená cena: 198 Kč

Knihu Pozemské sítě vydalo nakladatelství Dokořán.

 

O Hughu Newmanovi

Hugh Newman píše, zkoumá svět kolem sebe, je milovníkem megalitů a organizátorem konferencí o nich. Věnoval se rovněž fenoménu indigových dětí a vydal na toto téma knihu. Za megalitickými stavbami jezdí po celé Evropě i mimo ni. Nedávno navštívil například Peru a Bolívii. Žije v britském Glastonbury.

Zdroj informací: nakladatelství Dokořán


Nakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 600 titulů, z nichž asi 1/3 tvoří překlady z angličtiny, francouzštiny, němčiny, holandštiny, čínštiny, italštiny, polštiny a ruštiny. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie. Snaží se vydávat tituly nejen zajímavé, ale i profesionálně vyrobené. Mezi jeho hlavní autory patří z českých např. Václav Cílek a Ludvík Vaculík, ze zahraničních pak John D. Barrow, Jeremy Clarkson, Michio Kaku, Stephen Hawking, Mario Livio, Simon Schama či Mariusz Szczygieł.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePozemské sítě
Gaia – skryté uspořádání posvátných míst

Newman, Hugh

Dokořán, 2016

Napsat komentář