Otomar Dvořák přichází s netradičním fantasy románem

sekera strazcu
Autor historických románů a obdivovatel Karla Jaromíra Erbena se o vydání mohutného fantasy eposu pokoušel několik let. Otomar Dvořák se nakonec dočkal a kniha Sekera Strážců nyní vychází v novém nakladatelství Černý Drak. Pojďme si ji představit.

Sám autor uvádí, že jeho nový počin se poměrně liší od jeho předchozí tvorby. V Sekeře Strážců na nás čeká dvaceticentimetrový trpaslík a slepá dívka. Oba budou muset čelit zlým silám, jak už to v pohádkách bývá. A o pohádku se jedná, i když spíše pro dospělé. Kniha je navíc věnována Karlu Jaromíru Erbenovi, jehož tvorbu Otomar Dvořák obdivuje.

Napínavé fantasy putování vychází v nakladatelství Černý Drak, které zatím vydalo pouze jednu knihu a je tak na knižním trhu nováčkem. Do budoucna se však příznivci Otomara Dvořáka mohou těšit na vydání sbírky jeho pěti povídek, pohybujících se na hranici sci-fi a hororu, jež nás opět zanesou o kousek dál.

 

Za neprostupným lesem se nachází tajemná říše, se kterou už dávno ztratili obyvatelé poklidného Údolí veškerá spojení. Vesničané si o ní vyprávějí bájné příběhy, ale netuší, jaká hrozba tam číhá a jak náročná je služba Strážce, který brání zlu v překročení hranice. Strážcův syn Jan z nezralé touhy po dobrodružství způsobí tragédii, a proti své vůli se tak stane hlavní postavou osudové hry. Pouze na něm teď záleží, jestli svět, jaký dosud znali, bude existovat dál. Jan se musí vydat na cestu do neznáma a věřit jen v rady moudrého skřítka Gnóma, v tajemství otcovy sekery a v lásku dívky Modroočky. Podaří se hrdinům dojít včas do Severních hor, kde sídlí ledový netvor Gidžich, a přemoci ho?

 

Otcův otec i děd byli též Velkými Strážci. Žili z pokolení na pokolení v Chalupě, jak vesničané nazývali tu roubenou samotu nedaleko lesa. Byli trochu obávaní a trochu uctívaní. O jejich pravém poslání neměl nikdo ani tušení, ale o to divočejší kolovaly o Strážcích legendy a pověsti. Prý hlídají bájný poklad krále Arnulfa Prvního, celou horu zlata… Když otec takové řeči zaslechl, jenom se usmíval pod vousy. Věděl své: střežil však tajemství hluboko v sobě. Možná, že právě ono tíživé tajemství z něj udělalo málomluvného samotáře, ale právě tak je možné, že už zkrátka měl takovou povahu. Jan také řečem o pokladu nevěřil: brzy vytušil, že otec hlídá na této straně údolí lesní hranici obydleného kraje. Zřejmě se obával nebezpečí, které by mohlo přijít z neznámých končin za hlubokým lesním hvozdem. Některá období považoval za obzvlášť nebezpečná: úplňkové noci, žhavá poledne a letní bouře, podzimní mlhy a sněhové vánice.

Pročtěte si i zbytek ukázky.

Sekera Strážců

Autor: Otomar Dvořák

 

Počet stran: 338
Vazba: brožovaná
Formát: 110×165 mm
ISBN: 978-80-906481-0-4
Doporučená cena: 212 Kč

 

Knihu Sekera Strážců vydalo nakladatelství Černý Drak.


cerny drakNakladatelství Černý Drak je zaměřené na fantasy, sci-fi, historii, tajemno, duchovno, přírodu a ekologii. V plánu má vydávat beletrii i literaturu faktu, která má cokoli společného s výše uvedenými kategoriemi. Upřednostňuje však prvořadě fantasy beletrii.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSekera Strážců

Dvořák, Otomar

Černý drak, 2016

Otomar Dvořák přichází s netradičním fantasy románem - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Otomar Dvořák napsal:

    Moc hezká recenze, jenom nevím, proč mě její autor překřtil na Čermáka, tento pseudonym jsem si dosud nezvolil! :-)

Napsat komentář