Zahrajte si o děsivá tajemství z cesty do Nepálu

Lez-perex
Jane Hughesová žije se svým mužem v malé vesničce, má ráda svoji práci a navenek se zdá, že nemá důvod být se svým životem nespokojená. Skrývá však děsivá tajemství o událostech, které se staly v minulosti v Nepálu a kvůli kterým vystupuje pod novou identitou.

Osudná cesta do Nepálu

Jane Hughesová je se svým životem naprosto spokojená. Bydlí v malé vesnici ve Walesu, má milujícího partnera a zajímavou práci ve zvířecím útulku. Taková idylka, řeklo by se. Věc má ale háček: celý její život je lež. Jane Hughesová ve skutečnosti neexistuje.

Před pěti lety se společně s přáteli vypravila na cestu do Nepálu. Od pobytu ve svobodomyslné komunitě vysoko v horách si každý z nich sliboval něco jiného, ale pro všechny to měl být důležitý životní milník. Vlastně se jím stal, ale v docela jiné podobě, než si představovali. Brzy po příjezdu začnou pozorovat znepokojivé věci a události gradují až k okamžiku, kdy začnou umírat lidé.

Jane se podařilo přežít. S novou identitou se snaží na děsivé události zapomenout, ale kdosi jí v tom chce zabránit. Ten člověk ji pronásleduje a děsí: zjevně ví, co se tenkrát v Nepálu stalo. A nenechává Jane na pochybách, že nepřestane, dokud nebude její život v troskách.

 

Lež

Autorka: C. L. Taylor

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Zuzana Pernicová
Počet stran: 392
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7498-128-9

Přečtěte si více o knize Lež, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

„Tak co?“ vyzvídá Sheila.
„Je to od nových majitelů Maisie. Hezky se u nich zabydlela a přímo se do ní zamilovali.“
„To je báječné.“ Pochvalně kývne hlavou a pokračuje do kanceláře.
Čekám, až odezní klapot jejích kroků, a pak přes prosklené dveře vyhlédnu na parkoviště. Místo, kde parkovali Gary s Carole, zeje prázdnotou.
Rozložím dopis a znovu si ho přečtu. Stojí v něm jedna jediná věta napsaná modrou propisovačkou uprostřed papíru.
Vím, že se ve skutečnosti nejmenuješ Jane Hughesová.
Ten, kdo mi to poslal, zná pravdu. Ve skutečnosti se jmenuju Emma Woolfeová a posledních pět let se vydávám za někoho jiného. (str. 11)

 

O autorce

C-L-TaylorC. L. Taylor poslala svůj první rukopis do nakladatelství, když jí bylo osm let. Odmítnutí ji nezlomilo; psala dál, ale dlouhá léta jen pro sebe. Teprve když BBC vyhlásila soutěž pro začínající autory, odhodlala se svou tvorbu předložit světu podruhé. Tentokrát uspěla a její povídka byla zařazena do antologie britských literárních talentů. Během následujících dvou let byly její povídky publikovány tolikrát, až sama autorka ztratila přehled (k čemuž se nerada, ale dobrovolně přiznává). Stejně tak nedokáže říct, kolik nominací či literárních cen v tomto období své spisovatelské kariéry posbírala. S jistotou ví jediné: že teprve opakované úspěchy, které sklidila za povídkovou tvorbu, ji podnítily k napsání románu. Bylo to velmi dobré rozhodnutí, protože její psychologické thrillery patří mezi to nejlepší, co v tomto žánru momentálně vychází. Kniha Lež dobyla první příčky všech významných žebříčků bestsellerů v Británii a byla přeložena do patnácti světových jazyků.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Lež

Před pěti lety navštívila Jane Hughesová s několika přáteli Nepál, avšak dnes by tuto cestu nejraději ze svých vzpomínek vymazala. Děsivé události, které tamní pobyt provázely, vedly až k úmrtí několika lidí a Jane se jako jedné z mála podařilo přežít. Přála si začít znovu, k čemuž jí měla dopomoci nová identita a jméno Emma Woolfeová. Nyní se však ukazuje, že někdo nechce, aby Jane na to, co se stalo v Nepálu, zapomněla, a nepřestane jí škodit, dokud nebude celý její nový život v troskách. Kdo ji chce zničit a proč? To si pojďte přečíst právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Lež vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Lež
probíhá od 24. června do 7. července 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 napínavé thrillery Lež

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLež

Taylor, C. L.

Domino, 2016

Zahrajte si o děsivá tajemství z cesty do Nepálu - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. dohamar napsal:

    Dobrý večer, Došla mi dnes kniha LEŽ od C.L. Taylora, nevím, od koho jsem ji vyhrála, ale předpokládám,že od vás,jinde moc nesoutěžím,i když soutěžím občas i jinde. V každém případě moc děkuji,jestli ne za knihu, tedy alespoň za vaše prima soutěže. Prohlédla jsem si zatím knihu jen zběžně,vypadá opravdu fajn,ještě jednou dík Marta Dohnalová, Brno

Napsat komentář