Nedělní odpoledne: Michal Vaněček, Renata Petříčková – S Blbounem do říše pohádek

perex_blboun
Pták Blboun nejapný doprovází na cestě kouzelným lesem plným pohádek, dobrodružství a neuvěřitelných setkání Jeníčka a Mařenku. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Není divu, protože žije už jen v pohádkové říši. Přečtěte si ukázku z knihy s netradičním názvem již nyní.

Michal Vaněček, Renata Petříčková – S Blbounem do říše pohádek

„To bych si dal taky,“ přidal se Leden, jemuž v rukou roztával olízaný rampouch, a taky Červen zadumaně pokynul hlavou k parohům a toužebně se zadíval na chleba, jemuž ještě vlály kůrky z toho bláznivého letu.
„No tak si ho vemte,“ vyskočila Blaťule a podala chlapíkům myslivcovu svačinu, ti se hezky rozdělili a pochutnávali si.
Blboun z toho pohledu dostal taky hlad, a protože na něj nezbyla ani kůrka, šel si alespoň zatlouci zobákem do smrku.
A jak tak tloukl a tloukl, napadl ho nápad! Snad se mu to v té hlavě nějak náhodně a zcela správně poskládalo. Až se z toho zakuckal! A nadšeně rychle běžel zpátky k ohni, kde panovala pochmurná nálada, neboť se právě přiřítila Maruška s přáním žluté odrůdy malin, protože ta se nejlépe hodí do nachově růžového pudingu z kokosového mléka, který právě
s macechou vaří. A že červené nechce, protože ty jsou moc červené.
„Kokosové mléko! No chápete to?“ chytil se za hlavu Leden. „Jako by tu nebylo kolem dost obyčejných krav, oni si vymýšlí kokosové, za chvíli to bude jetelové mléko nebo mléko z bukvic… Už toho mám dost!“ křičel. Maruška však nevycházela z klidu, zatímco Leden rozzlobeně zacházel do svého skleníku pro žluté maliny. Blbouna tato scéna velmi potěšila, protože věděl, že jeho nápad bude k užitku.
„Mám návrh!“ řekl poté, co Maruška odešla s hrstí žlutých malin. Jeníček si protíral oči, byl nějak ospalý, protože toho dneska moc nenaspal, a Mařenka se také únavou sotva držela na nohou.

Knihu S Blbounem do říše pohádek vydalo nakladatelství Fragment

 

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeS Blbounem do říše pohádek

Vaněček, Michal - Petříčková, Renata

Fragment, 2012

Napsat komentář