Moderní strava

moderni_strava
Chcete jíst zdravě, ale zároveň nemáte chuť se omezovat, a navíc byste rádi svým přátelům ukázali, že jíte stylově? Zapomeňte na staromódní diety a pojďte se s námi podívat, co vše se může skrývat pod pojmem „moderní strava“.

Diety nejsou jedinou cestou, jak dosáhnout ideální figury. Naopak mohou naše tělo kompletně zničit. Joel Fuhrman přichází s knihou, která se vrací k myšlence vyvážené stravy. Kniha Žijte bez diety vám ukáže, jak zhubnout i bez diety a navíc je doplněna řadou užitečnývh testů a mnoha výpovědmi skutečných lidí.

Žijte bez diety

Autor: Joel Fuhrman
Přeložil: Petr Kotouš

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-204-3653-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Žijte bez diety vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Jsme tlustší, nemocnější a hladovější než kdy předtím. Průmysl roztáčející se kolem výživy nám přitom nabízí módní hubnoucí programy kombinující „ten pravý“ poměr tuků, sacharidů a bílkovin; vše ale funguje jen krátkodobě a na úkor našeho zdraví. Výsledkem je spirála potravinových závislostí, toxického hladu a přejídání. V knize Žijte bez diety nám autor dokazuje, že je možné vymanit se z tohoto škodlivého cyklu provždy. Hlavní východisko revolučního přístupu spočívá v pověstné rovnici: Zdraví = Živiny / Kalorie. Podle ní potraviny s vysokým obsahem živin nabízejí větší uspokojení než potraviny plné kalorií, a  více jich jíme, tím spíše umožňujeme organismu, aby se choval jako stroj schopný sám sebe opravit. Tělesná hmotnost klesá, nemoci mizí a nás tak delší a zdravější život.

Ukázka z knihy

Uk_dieta

————————————————

Na knihu Žijte bez diety můžete nepřímo navázat novou kuchařkou nazvanou Energie pro zdravý životní styl. Ta vám přináší unikátní recepty na zdravá jídla, která vám dodají přesně to, co vaše tělo momentálně potřebuje. Jídla navíc nejen dobře chutnají, ale také nádherně vypadají. Nemusíte se tak bát, že byste se neměli čím pochlubit svým známým.

Energie pro zdravý životní styl

Whole Food

Autorka: Elise Muselesová
Přeložila: Eva Fuková

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 190×246 mm
ISBN: 978-80-7359-492-3
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Energie pro zdravý životní styl vydalo nakladatelství Metafora.

200 receptů na lahodné, zdravé, stoprocentně přírodní pochoutky – pohonné hmoty pro váš aktivní životní styl
100% přírodní suroviny, smoothies, zdravé snídaně, dipy a polevy, energetické tyčinky a kuličky, domácí jogurty, neškodné sladkosti

Objevte chutné a výživné recepty na rostlinné bázi, které dodají všechny živiny a dostatek energie i na ty nejnáročnější dny.
Naučíte se dobře jíst a cítit se přitom úžasně. Přesvědčíte se, jak snadné je zařadit do jídelníčku přírodní suroviny a nastavit tak své tělo i mysl na optimální výkon. Je to snadné a rychlé. A neuvěřitelně dobré!
Sestaveno podle nejnovějších poznatků odborníků na výživu. Recepty pro vegany i bezlepkovou dietu. Žádný cukr. Žádné umělé přísady.
Potřebujete něco na rychlou dodávku energie? Na výdrž? Na relax? Stačí si vybrat. Přehledné informace doplněné grafickými značkami vám pomohou rychle zjistit nutriční hodnoty, účinky daného pokrmu či nápoje, ale i další užitečné informace.

Ukázka z knihy

ukazka-smoothies

Nahlédněte do rozsáhlé ukázky z knihy.

————————————————

K dobrému jídlu je nutné také dobré pití. A tentokrát nemáme na mysli pivo, ale zdravé ovocné šťávy. Kniha Moderní odšťavňování vám ukáže, jak přetavit téměř jakékoli ovoce či zeleninu na vynikajicí a ohromně zdravou šťávu, která se navíc bude krásně vyjímat na vašem stole.

Moderní odšťavňování – kompletní průvodce

Autorka: Mimi Kirk
Přeložila: Petra Slabá

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 207×260 mm
ISBN: 978-80-7370-436-0
Doporučená cena: 459 Kč

Knihu Moderní odšťavňování – kompletní průvodce vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Víte, které ovoce vám zaručeně zvedne náladu, jaké šťávy vám pomůžou k vysněné postavě a čím vyléčit své neduhy? Zajímá vás, jak ovoce a zeleninu správně vybrat na trhu a jak je skladovat tak, aby udržely tolik vitaminů a minerálních látek, kolik je možné? Chtěli byste mít více životní energie, shodit těch pár nadbytečných kil nebo cítit více chuti do života? Potřebujete svému tělu pomoci se zdravotními problémy, jako jsou deprese, diabetes, rakovina, akné, alergie, menopauza, artritida a poruchy spánku?

Tato kniha je mnohem víc než jen sbírka receptů. Kromě obrovské dávky snadných, vyzkoušených a účinných receptů se vám do rukou dostává také praktická příručka, inspirující kniha a encyklopedie benefitů odšťavňování. S touto knihou zjistíte, jak může být odšťavňování jednoduché a snadné. Můžete si být jisti, že si každý nápoj v této knize skutečně užijete. Bude vám připomínat, že vyvážený život zahrnuje jak odšťavňování, tak i zdravou stravu, meditaci, spánek, cvičení, pobyt v přírodě a lásku – včetně lásky k sobě. Mimi Kirk vás bude motivovat nejedním džusem či koktejlem najednou. Nechť je tato kniha vaším prvním krokem na cestě k lepšímu zdraví!

Ukázka z knihy

ukazka-koktejl

Podívejte se také na další ukázkový recept.

————————————————

Všichni víme, jak krásně se na fotkách vyjímají spokojení domácí mazlíčci. A který pejsek může být spokojenější než ten, který se nají s vámi? Nová kniha Jedna miska, jeden talíř vám představí spousty receptů na jídla, která si můžete se svým mazlíčkem vychutnat společně.

Jedna miska, jeden talíř

Autorka: Martina Schöps
Přeložila: Kateřina Homutová

Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Formát: 170×200 mm
ISBN: 978-80-247-5862-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Jedna miska, jeden talíř vydalo nakladatelství Grada.

Kuchařka je koncipována tak, aby se uvedené recepty hodily pro všechny členy vaší domácnosti, přičemž základní recept je určen jak pro člověka, tak pro psa, až poté v určité fázi přípravy dojde k jeho rozdělení a patřičnému doladění, jež odpovídá chuti a nárokům dotyčného jedlíka, pro člověka je například doplněn pikantními přísadami, které pes nesmí.
Všechny uvedené recepty byly otestovány u dvounohých i čtyřnohých strávníků a poskytují skvělou alternativu k běžnému psímu jídelníčku složenému obvykle z průmyslově vyráběného krmiva plného přídatných látek, které psům způsobují zažívací a jiné potíže. Autorka knihy pracuje v potravinářství a zároveň má více než dvacetileté zkušenosti s chovem psů.

Ukázka z knihy

pes_uk

Pokud vás nápad společného vaření pro celou „rodinu“ zaujal, nahlédněte do ukázky z této unikátní knihy.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Jaké je vaše oblíbené jídlo, které nejen dobře chutná, ale také dobře vypadá? Napište nám do komentářů!

Úvodní obrázek pochází od uživatele Alpha ze serveru Flickr.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽijte bez diety
Dietní poradce hollywoodských hvězd

Fuhrman, Joel

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeEnergie pro zdravý životní styl
Whole food

Muselesová, Elise

Metafora, 2016

zobrazit info o knizeModerní odšťavňování
kompletní průvodce

Kirk, Mimi

Synergie Publishing SE, 2016

zobrazit info o knizeJedna miska, jeden talíř
Vařte sobě a vašim pejskům zároveň

Schöps, Martina

Grada, 2016

Napsat komentář