Napínavá sci-fi

Knizni tipy_napinava sci-fi
Říkáte, že sci-fi není zrovna váš šálek čaje? A co jej třeba spojit s komiksem? Nebo s napínavým thrillerem o havárii letadla? A co takhle příběh s dinosaury v hlavní roli? Všechny tyto dobrodružné možnosti vám nabízíme v dnešních tipech!

Začneme příběhem Serpens Levis, nevšedním steampunkovým komiksem ze staré Prahy. Atmosféra tajemného města, spletitých stok a továrních hal dýchá už ze samotné obálky, která je prostě a jednoduše dechberoucí! A představte si, že ještě ohromnější podívaná vás čeká uvnitř knihy…

Serpens Levis: Ve smyčkách hada

Autoři: Michal Kocián, Gutwirth

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 210×297 mm
ISBN: 978-80-2660-954-4
Doporučená cena: 499 Kč

 

Knihu Serpens Levis vydalo nakladatelství Edika.

Z pražských patologií se záhadně ztrácejí mrtvoly. Zvídavá studentka dívčí školy Viola s medikem Johannem Hertzem se za vysvětlením podivných příčin musejí vydat až do temné spleti stok, vedoucích pod městem.
Napínavý příběh plný záhad čtenáře zavede do tajemných zákoutí staré Prahy. Při sledování dobrodružného života hlavních hrdinů se nevyhneme malostranskému hřbitovu, patologickému ústavu, prozkoumáme zvláštní tovární haly, přesně tak, jak to má ve správném steampunkovém komiksu být.

 

Ukázka z knihy

Serpens Levis_ukazka2

Prohlédněte si další ukázky.

 

O autorech

Gutwirth je dítětem zapadlých pražských uliček, kde za nejbližším rohem číhá Široko a v podvečer se prochází doktor Faust, dny tráví nad křivulemi s páchnoucími lektvary a čpavými výpary kyselin a v noci za svitu svíčky píše.

Michala Kociána rozčiluje bílý papír, a tak kreslí, kreslí a kreslí…

Informace o autorech byly čerpány ze stránek Albatros Media.

————————————————

U Albatros Media se ještě zdržíme, ale odskočíme si z Ediky do nakladatelství XYZ, kde vyšel nápaditý sci-fi thriller autora úspěšné trilogie Tajemství původu. Let 305 je plný ostrých zvratů a prolíná se v něm síla moci, ambice, osud, paměť i láska.

Let 305

Autor: A.G. Riddle
Přeložil: Tomáš Bíla

Počet stran: 344
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7505-261-2
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Let 305 vydalo nakladatelství XYZ.

Na cestě z New Yorku do Londýna dojde ke zřícení letu 305. Tak začíná dobrodružství, které bude mít dopad na celé lidstvo. Ti, kteří přežili, brzy zjistí, že svět, v němž stroj havaroval, je odlišný od toho, který před několika hodinami opustili. Kde jsou? Proč tam jsou? Jak se dostanou zpět domů? Vyšetřit tuto záhadu se pokouší pět hlavních protagonistů: spisovatelka Harper, investor Nick Stone, německá vědkyně Sabrina Schöderová, počítačový génius Yul Tan a syn miliardáře Grayson Shaw. Nové skutečnosti okolo havárie letadla, které postupně vyplývají na povrch, odhalí, že někteří pasažéři vědí víc než ostatní. Odpovědi dovedou Harper a Nicka k odhalení obrovského spiknutí, které se týká i jejich životů. Dílky skládačky do sebe začnou postupně zapadat a Harper si společně s Nickem uvědomí, že mají moc změnit budoucnost a zachránit svět… nebo ho zničit.

 

Ukázka z knihy

Štíhlá tmavovlasá letuška, která se podle visačky na stejnokroji jmenuje Jillian, vystrčí hlavu do uličky a nasadí unavený úsměv. „Pane, kapitán rozsvítil výstrahu, aby se cestující připoutali, a roznášení pití je v tuhle chvíli…“
„Prokristapána, tak mi sem hoďte dvě lahvičky. Vždyť to sem máte ani ne tři metry.“
„Nevšímejte si ho, Jillian,“ ozve se ten druhý chytrák. „Dvěma lahvičkami ten svůj problém nevyřeší.“
„Díky, náhodný spolucestující na 2A. Opravdová rada do života.“
Grayson se zvedne zrovna ve chvíli, kdy letadlem zahoupá další turbulence. Cítím, jak zezadu tahá za hlavovou opěrku mého křesla, když si razí cestu kupředu. Kolem tváří mu padají dlouhé plavé vlasy, takže mě snad ani nevidí, a to je jedině dobře. Zastaví se těsně vedle mě, na úrovni první řady sedadel, a zadívá se do uličky před námi.
„Tak vidíte, není to tak těžké. Jako servírka v letadle byste na to mohla být zvyklá. A teď mi dejte to pití.“ (str. 8–9)

Zjistěte, jak ukázka pokračuje.

 

Řekli o knize

Pokud jste fanoušky sci-fi, budete Let 305 milovat, ale i kdybyste nebyli, je to jedna z těch knih, které boří hranice mezi žánry. Podobně jako Chrichton si Riddle našel cestu, jak předestírat jednotlivé myšlenky a charaktery tak, abychom s každou další stránkou chtěli víc a víc.

Madderly Review

Akční a poutavý děj, propletená síť vztahů a nečekaných zvratů, to je Let 305.

Diana Gabaldon, autorka knihy Cizinka

Je to především celá škála divů, které formovaly svět – Gibraltarská přehrada, orbitální kolonie, nesmrtelnost, zasklený Stonehenge –, jež upoutá pozornost čtenářů…

Publishers Weekly

————————————————

Náš třetí a poslední dnešní tip potěší všechny milovníky dinosaurů, zejména pak fanoušky Jurského parku nebo třeba knížek Julese Verna. Poslední dny dinosaurů totiž přinášejí příběh plný nebezpečí a napětí, ale i zajímavých informací a vědeckých poznatků.

Poslední dny dinosaurů

Autor: Vladimír Socha

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-87530-74-0
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Poslední dny dinosaurů vydalo nakladatelství Radioservis.

Napínavý sci-fi thriller, zasazený do jednoho z nejzajímavějších období pravěku se znaky světa moderního i prastarého. Poutavý příběh zoufalého boje o přežití v dávnověku za použití znalostí a prostředků moderní civilizace. Čtveřice lidí, sestávající z experta na přežití, astronoma, geologa a paleontoložky, využije omezené možnosti dočasně funkčního stroje času a rozevřenou branou do minulosti projde do světa končící doby dinosaurů. Ocitnou se však takřka bezbranní v době drsné a surové druhohorní éry, kdy je gigantický asteroid, který má tuto éru ukončit, již takřka na dohled od Země. Čtveřice trosečníků v čase tak musí napnout všechny síly a využít své schopnosti i znalosti na záchranu před nejstrašnějším kataklyzmatem, jaké dosud rozvinutý život poznal. Avšak ani blížící se posel smrti z vesmíru není nakonec tím nejvíce fascinujícím a znepokojivým objevem, který lidé před 66 miliony lety učiní…

 

Ukázka z knihy

Torrensová byla považována za jednoho z největších odborníků na ekosystémy v souvrství Hell Creek, tedy geologických vrstev, ve kterých je zachován záznam o životě z úplného konce druhohorní éry. Tato zhruba sto metrů silná geologická formace zahrnuje především jemnozrnné sedimenty pradávných řek, které se na severozápadě Spojených států usazovaly po dobu mnoha stovek tisíciletí končící křídy. Mladá vědkyně milovala všechno, co se této geologické formace třeba jen vzdáleně týkalo, a to plným právem. Vždyť právě zde byli objeveni proslulí dinosauři jako Tyrannosaurus rex, Triceratops horridus nebo Ankylosaurus magniventris. Už dobrých sto třicet let provádějí paleontologové vykopávky v usazeninách tohoto souvrství na území států Montana, Wyoming a Severní i Jižní Dakota. Díky tomu odkryli neuvěřitelně kompletní přehled životního prostředí posledních dinosaurů a jejich současníků, kteří žili v době před asi 67 až 66 miliony let. (str. 22–23)

Socha_Posledni dny dinosauru_ukazka

 

Vladimír Socha

Vladimír Socha (* 1. ledna 1982, Hradec Králové) je český publicista, pedagog a paleontolog. Po vystudování přírodovědného gymnázia nastoupil studium na Univerzitě v Hradci Králové. Nyní pracuje jako lektor a pedagog na základní škole, externě studuje na Katedře filosofie a dějin přírodních věd Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Zúčastnil se několika zahraničních paleontologických expedic, vede zájmový kroužek paleontologie na základní škole a publikuje v naučných periodikách (např. 100+1, ABC, Živá historie). Také na toto téma poskytuje rozhovory v médiích a překládá knihy o pravěku z anglického jazyka. Napsal např. knížky: Neznámí dinosauři,
Objevy pod vrstvami času, Pravěk v českých zemích, Po stopách dinosaurů, Dinosauři od pekelného potoka, Úžasný svět dinosaurů a několik brožurek s dinosaury pro děti.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví bux.cz.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete mnoho báječných knih
za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSerpens Levis
Ve smyčkách hada

Kocián, Michal - Gutwirth

Edika, 2016

zobrazit info o knizeLet 305

Riddle, A. G.

XYZ, 2016

zobrazit info o knizePoslední dny dinosaurů
aneb Výprava za pravěkou apokalypsou

Socha, Vladimír

Radioservis, 2016

Napsat komentář