Zahrajte si o kouzelné vyprávění moudré kočky

Dalajlamova-kocka-a-sila-meditace-perex
Jeska je Dalajlamova himálajská kočka, která se ve třetím díle svých příběhů vydává za dalším úkolem. Tentokrát se chce naučit meditovat a vy to můžete zkusit s ní. Pusťte se na cestu k osvícení a naučte se novými způsoby pracovat se svou myslí.

Najděte klid a svoji hlubokou přirozenost

Začtěte se do kouzelného vyprávění moudré himálajské kočky a objevte sílu meditace.

„Pokud jste někdy pochybovali, zda má vaše kočičí společnice nějaký vlastní vnitřní svět, tak se jen dívejte, co se děje, když usne a ztratí vědomou kontrolu nad svým fyzickým tělem… jak jí cukají nohy, chvěje se jí čelist, někdy možná nakrčí čumák nebo dokonce zamňouká. Kočky skutečně umějí být velmi pozorné a bdělé. Jenže jsme také myslící bytosti. V mém případě bohužel myslící až příliš.“

Ve třetím díle série příběhů Dalajlamovy kočky se Jeska (Její Svatost Kočka) vydá za dalším úkolem: naučit se meditovat. Budete sledovat cestu jedné nádherně nedokonalé bytosti na cestě k osvícení. Společně s Jeskou se naučíte nové způsoby, jak pracovat se svojí myslí. Zpomalíte, naleznete klid a objevíte svoji hlubokou přirozenost – čistou lásku a soucit. Znovu se setkáte se starými známými z Dharamsaly, ale v příběhu nebude nouze o mnoho zajímavých lidí (a samozřejmě i zvířat), které Jeska potká, ať už v dalajlamově okolí nebo mezi návštěvníky Himálajské literární kavárny. Dozvíte se například, co mají společného blechy a meditace, jakého zvířecího kamaráda má Jeho Svatost papež a jak dlouho se vlastně dalajlama s Jeskou znají. A dojde i na nejedno nečekané překvapení.

 

Dalajlamova kočka a síla meditace

Autor: David Michie

Vydalo: nakladatelství Synergie Publishing SE
Překlad: Petra Vlčková
Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2016
ISBN: 978-80-7370-369-1

Přečtěte si více o knize Dalajlamova kočka a síla meditace, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Vydavatelství Synergie Publishing SE je malé, rychle rostoucí nakladatelství zaměřené na vydávání motivační literatury – takové, která ukazuje čtenářům cesty k plnějšímu, šťastnějšímu, ale i bohatšímu a odpovědnějšímu životu. Vydavatelství Synergie u nás jako vůbec první nabídlo knihkupcům tarotové a vykládací karty a i dnes s předstihem vydává publikace o zdravém životním stylu, ať už jde o moderně pojaté kuchařky, inspirující příběhy ze života, knihy o duchovním a osobnostním růstu určené speciálně pro muže nebo motivační knihy vhodné pro manažery, byznysmeny, zaměstnance, jejich šéfy, ale i aktivní ženy na mateřské dovolené. A co výraz synergie obsažený v názvu vydavatelství vlastně znamená? Ve stručnosti jde o blahodárné spojení: když se dva prvky setkají takovým způsobem, že velikost toho, čeho mohou dosáhnout společně, mnohonásobně přesahuje součet toho, čeho by dosáhly každý zvlášť, vzniká synergie…

 

Ukázka z knihy

Tenzin, dalajlamova pravá ruka ve všech světských diplomatických záležitostech, se vyklonil zpoza svého stolu a upřel na mě zkoumavý pohled. Psal zrovna e-mail prominentní skandinávské popové hvězdě z osmdesátých let, ale moje počínání ho očividně překvapilo.
„Jesko?“ oslovil mě zkratkou mého oficiálního titulu, Její Svatost Kočka, JSK, zkráceně Jeska. „Co se s tebou děje?“
To kdybych věděla! Záchvaty píchání, horečného čištění a svíjení pokračovaly po celý zbytek dne a celou následující noc. Připadalo mi, že možná přicházím o rozum.
Hned zrána si Jeho Svatost zavolala svého tajemníka. „Tenzine, naše malá Sněžná lvice má potíže.“
Dalajlamovy osobní projevy náklonnosti obyčejně naplňovaly mé srdce vděkem. Tentokrát tomu však tak nebylo. Jako kdybych chtěla potvrdit jeho slova, v tu ránu jsem se v dalším záchvatu točila dokolečka a divoce chňapala po konečku svého ocasu.
„Ano, tak se chovala už včera,“ poznamenal Tenzin. Oba dva nade mnou chvilku mlčky stáli a sledovali moje počínání. Pak se na sebe významně podívali a oba současně vyslovili stejnou diagnózu: „Blechy!“ (str. 13)

 

Vyhrajte knihu Dalajlamova kočka a síla meditace

Jeska (Její Svatost Kočka) je moudrá himálajská kočka Jeho Svatosti dalajlamy, která umí vyprávět kouzelné příběhy, v nichž najdete nejedno poučení, a možná vás inspirují, abyste v některých ohledech změnili svůj život. Pokud znáte předchozí díly série Dalajlamova kočka, setkáte se v nejnovější knize nejen se starými známými z Dharamsaly, ale seznámíte se také s novými lidmi a jejich zvířaty, od kterých můžete načerpat mnoho zajímavých poznatků. Víte například, co mají blechy společného s meditací? Že ne? Tak se vydejte společně s Jeskou na cestu k harmonii, ke které vám dopomůže právě umění meditace, a dozvíte se odpověď.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Synergie Publishing SE vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dalajlamova kočka a síla meditace vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dalajlamova kočka a síla meditace
probíhá od 9. do 22. června 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Dalajlamova kočka a síla meditace

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDalajlamova kočka a síla meditace
Volné pokračování příběhu kočky Jeho Svatosti dalajlamy

Michie, David

Synergie Publishing SE, 2016

Zahrajte si o kouzelné vyprávění moudré kočky - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. ilasan napsal:

    Dobrý den, kniha Dalajlamova kočka došla, moc děkuji!

Napsat komentář