Zažijte dobrodružství!

barvy
Dnešní tipy se ponesou v duchu těch nejúžasnějších dobrodružství, která si zvládnete představit! Pokud hledáte tu správnou četbu, která vašeho malého čtenáře nadchne, nenechejte si naše dobrodružstvím nabité tipy ujít!

První kniha zavede čtenáře až na sever, na ostrov v Ledovém moři, kde žijí s tatínkem dvě sestry Miki a Siri, které čeká neobyčejné dobrodružství, jenž prokáže sílu jejich sourozeneckého pouta i odvahy!

Piráti z Ledového moře

Autorka: Frida Nilsson
Přeložila: Viola Somogyi

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1021-4
Doporučená cena: 335 Kč

 

Sestry Siri a Miki žijí s tatínkem na ostrově v Ledovém moři. Mladší Miki jednoho dne unesou piráti a Siri se ji vydává hledat. Po cestě zažívá mnohá dobrodružství: pozná lovkyni bílých vlků, naučí se střílet z pušky, ztroskotá na ostrůvku a zachrání mládě mořské panny, až posléze konečně dorazí k pirátskému kapitánovi Bělovousovi. Piráti ji s dalšími unesenými dětmi přinutí pracovat v dole, kde se těží uhlí, z něhož chce Bělovous vyrobit diamanty. Siri se však nevzdává a s ostatními dětmi nakonec kapitána společnými silami přemůžou. Všechny děti se vrátí domů k rodičům a i Siri s Miki se setkají s tatínkem.
Napínavý příběh v duchu severské klasiky o dobrodružstvích dvou sourozenců se čte jedním dechem a rozvíjí čtenářovu fantazii. Určeno především pro děti ve věku 9–14 let.

pirati

Knihu Piráti z Ledového moře vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

piratiukazka

Pročtěte si celou ukázku.

————————————————

Druhá kniha je určena hlavně začínajícím čtenářům a nebo rodičům, kteří hledají vhodnou knihu na večerní čtení před spaním. Rytíři, draci, kouzla, odvaha a přátelství – to všechno najdete v knize Rytířské pohádky a tajemství starých alchymistů.

Rytířské pohádky a tajemství starých alchymistů

Autorka: Dagmar Langová
Ilustrace: Barka Zichová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 175×246 mm
ISBN: 978-80-87530-71-9
Doporučená cena: 229 Kč

 

Lze zvítězit nad časem? Jak zbavit království „zlého“ draka? Je zlato to nejdůležitější, co člověk může mít? Odpovědi hledají světem putující rytíři v příbězích Dagmar Langové Rytířské pohádky a Tajemství starých alchymistů. Pohádkové příběhy o přátelství, cti a odvaze ocení především malí školáci, kteří se právě naučili číst i rodiče, kteří je budou předčítat svým dětem. Pohádky vznikly pro rozhlasového Hajaju.
Text je doplněn barevnými obrázky ilustrátorky Barky Zichové.

Knihu Rytířské pohádky a tajemství starých alchymistů vydalo nakladatelství Radioservis.

————————————————

Doktor Proktor se vrací, tentokrát již v předposledním dílu série, a čeká ho další ztřeštěné dobrodružství. Na nic ale nebude sám, i tentokrát mu budou pomáhat Bulík a Líza a možná ještě někdo další…

Doktor Proktor a konec světa. Možná… (audiokniha)

Autor: Jo Nesbo
Přeložil: Jiří Vyorálek

Vazba: CD
ISBN: 8594169480619
Doporučená cena: 288 Kč

 

Vzhůru do odboje! Kdo na záchranu světa kašle, z toho nadělají vafle.
Doktor Proktor a konec světa. Možná… je název předposledního dílu ze série knih o šíleném, nebo aspoň skoro šíleném, profesoru Proktorovi a jeho stejně smýšlejících spoluhrdinech.
Nejprve se začala ztrácet diakritika, pak ponožky a nakonec i vlastní názor – to vypadá na invazi z vesmíru. Diktatuře šířené hypnózou z televizních obrazovek je třeba se bránit. Doktor, Bulík a Líza tedy zakládají revoluční skupinku, k níž se přidá dokonce paní učitelka Strobeová a další osobitý člen pedagogického sboru. (A kdo by to byl řekl, že je „třídní“ nejen rozená odbojářka, ale taková femme fatale, že okouzlí nejen kolegu, ale i samotného krále.) Jako Pět Přemožitelných, s nepostradatelnou pomocí peruánského savého pavouka Perryho, se pouštějí do boje proti mimozemským chameleonům, kteří by si rádi dali lidstvo k snídani. A taky k obědu. I k večeři…

Knihu Doktor Proktor a konec světa. Možná… (audiokniha) vydalo nakladatelství Jota.

Ukázku z normální knihy si můžete přečíst na našem webu.

Další audioknihy o Doktoru Proktorovi:

prdiciprasek   vanacasu

 

————————————————

V další knize najdete pokračování příběhu Škyťáka Šelmovské Štiky! Tentokrát se Škyťák chystá na plavecký závod, ale nic není tak snadné, jak se na začátku zdá…

Jak překonat dračí bouři

Autorka: Cressida Cowellová
Přeložil: Silvestr Vandrovec Špaček

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7529-014-4
Doporučená cena: 249 Kč

 

Na začátku to vypadá jen jako drobná nepříjemnost – Škyťák se musí zúčastnit plaveckého závodu v ledové vodě, který patří mezi tradiční vikinské kratochvíle. Potom se ale věci jako vždy trochu zvrtnou… Škyťák má tři měsíce, pět dní a šest hodin na to, aby svedl souboj s lítým drakem a šíleným vynálezcem, vrátil se z cesty za oceán, zachránil otce a k tomu ještě vyhrál přátelský mezikmenový závod v plavání. Zvládne to? A naučí se Rybinoha plavat?

draciboure

Knihu Jak překonat dračí bouři vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

dracibouře

Přečtěte si celou ukázku z knihy.

Předchozí díly série:

        skytak  

————————————————

Blíží se letní prázdniny, doba, kdy si děti užívají sluníčka a přátel a kdy vymýšlí všelijaké lumpárny. Právě o takových prázdninách vypráví poslední dnes představovaná kniha Klub Amazonek – tři kamarádky, dva měsíce volna před nimi a mnoho nápadů, které se zkrátka musí zrealizovat!

Klub Amazonek

Autorka: Pavla Holanová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 160×200 mm
ISBN: 978-80-88104-10-0
Doporučená cena: 188 Kč

 

Kniha líčí prázdniny tří nerozlučných kamarádek. Společně založí klub a získají vlastní klubovnu. Organizují výlety, vydělávají peníze, dokonce si uspořádají letní tábor. Jde o bláznivé a nápadité holky, které zažívají hodně legrace. Ve všech plánech je podporují jejich rodiny. Příběhy jsou psané humornou formou. Kniha je opět založena na citech a vztazích rodiny, ve které jsou děti na prvním místě. Je určena dětem od šesti do čtrnácti let, ale pobaví se rozhodně i dospělí.

Knihu Klub Amazonek vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePiráti z Ledového moře

Nilsson, Frida

Portál, 2016

zobrazit info o knizeRytířské pohádky a tajemství starých alchymistů

Langová, Dagmar

Radioservis, 2016

zobrazit info o knizeDoktor Proktor a konec světa. Možná… (audiokniha)

Nesbo, Jo

Jota, 2016

zobrazit info o knizeJak přežít dračí bouři
Škyťák Šelmovská Štika III. – kniha 7.

Cowellová, Cressida

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeKlub Amazonek

Holanová, Pavla

Agentura KRIGL, 2016

Napsat komentář