Vrahům na stopě!

glass
Jak už začíná být zavedeným pravidlem, přinášíme i tento pátek tipy na knihy, které ve vás vzbudí napětí a vtáhnou vás do děje. Už nebudete litovat toho, že meteorologové hlásí deštivý víkend a jejich předpověď se s pátečním večerem začíná naplňovat.

Ruth Ware nás ve své knize Všude kolem černý les přenese na anglický venkov, kde se koná jedna zdánlivě obyčejná rozlučka se svobodou. Ale předsvatební veselí rázem vystřídá napětí, strach a boj o život. Hlavní hrdinka se záhy ocitne tváří v tvář nečekané otázce: Stala se obětí, nebo vrahem?

ROZLUČKU PŘED SVATBOU…
Leonoře je šestadvacet a píše docela úspěšné detektivky. I když žije osaměle, je se svým způsobem života spokojená – až do dne, kdy dostane nečekané pozvání na předsvatební rozlučkový víkend své bývalé přítelkyně Clare, kterou deset let neviděla. Leonora po dlouhém váhání pozvání přijme a ocitá se s hrstkou dalších lidí – s nimiž má společné hlavně to, že se všichni znají s Clare – v extravagantním skleněném domě kdesi na anglickém venkově. A zanedlouho se začnou dít podivné věci. V Leonoře vzrůstá napětí, až se druhého večera rozhodne, že se hned ráno vrátí do Londýna. Jenže v noci dojde k osudné události…
…NAVŠTÍVÍ SMRT
Lenora se probudí s těžkým zraněním v nemocnici – a dozvídá se o vraždě. Její pokoj hlídá policie: chrání ji před někým, nebo ji hlídají jako vězně? Aby mohla odpovědět, musí si vzpomenout, co se vlastně během víkendu přihodilo. Dokáže se oprostit od pocitu viny a odhalit skutečné motivy a skutečného vraha? Najde odvahu, aby se svěřila s tajemstvím, které dosud nechala pohřbeno v minulosti?

Všude kolem černý les

Autorka: Ruth Ware
Přeložila: Vlasta Hesounová

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 150×230 mm
ISBN: 978-80-7335-424-4
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Všude kolem černý les vydalo nakladatelství Leda.

Prolistujte si knihu prostřednictvím ukázky.

Měla bych vstát. Měla bych přinutit své slabé, hadrové nohy, aby mě začaly poslouchat, pak bych je měla spustit z postele, vypochodovat na chodbu a vyžádat si odpovědi od těch policistů za dveřmi. Jenže to neudělám. Jenom tu sedím, po tvářích se mi koulejí slzy a kapou mi z brady do rýžových burizonů a vůně mandarinky je silná a přezrálá a připomíná mi něco, na co nemůžu vzpomínat, a na co nedokážu zapomenout.
Tak prosím tě říkám si, prosím tě. Dej se už dohromady, ty krávo blbá. Vstaň. Zjisti, co se stalo. Zjisti, kdo je mrtvý.

————————————————

Hlavní snahou každého vraha je důkladně se zbavit těla. Robert Dugoni vystavěl v krimi Hrob mé sestry příběh, kdy se to vrahovi málem povedlo a dvacet let chyběl hlavní důkaz násilného činu. Kriminalistka zjistí, že ani po takové dlouhé době není ona sama v bezpečí a snadno se může stát další obětí.

Tracy Crosswhiteová, detektiv seattleské policie, strávila dvacet let v pochybnostech a otázkách, co se doopravdy stalo s její sestrou Sarah. Opravdu ji znásilnil a poté zabil Edmund House, recidivista žijící ve stejném městě, který byl za tento zločin odsouzen? Tělo se ale nikdy nenašlo. Co když vše bylo ještě jinak? Případ byl sice uzavřen již před lety, ji se ale s výsledky vyšetřování nikdy nesmířila. V Housovu vinu prostě nevěří.
K zásadnímu obratu dochází v okamžiku, kdy je nalezeno tělo Sarah. Tracy je odhodlaná odhalit pravdu stůj co stůj, ale temná a dlouho utajovaná tajemství, která vyplouvají na povrch, Tracy vystavují smrtelnému nebezpečí…

Hrob mé sestry

Autor: Robert Dugoni
Přeložil: Jan Kozák

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 150×216 mm
ISBN: 978-80-7462-929-4
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Hrob mé sestry vydalo nakladatelství Jota.

Nahlédněte do vyšetřování v následující ukázce.

Edmund House bydlel u svého strýce Parkera House a jezdil s jedním z mnoha automobilů, které Parker ve svém objektu opravoval a prodával. Byla to červená dodávka značky Chevy. Parker kabinu mezitím odstrojil až na plech. Kobercová vlákna v hrobě navíc nešla dohromady s Callowayovým svědectvím, že se Edmund House přiznal ke znásilnění a škrcení, aby pak Sářino tělo okamžitě zakopal.

————————————————

Wilbura Smithe jako uznávaného autora populárních dobrodružných, detektivních příběhů není potřeba dlouze představovat. Zlatý lev nás tentokrát přenese na palubu lodi mezi podezřelé námořníky, mezi kterými se objeví i nájemný vrah. A na lodi se začnou kout pikle s nejasným koncem.

Hal Courtney se spolu s milovanou Judith plaví na jih podél pobřeží východní Afriky. Míří do Anglie. Loď přepadnou vyhladovělí námořníci a s nimi se na palubu dostane i Pett, nájemný vrah. Ten se Halovi vetře do přízně. Pett se nelíbí nikomu z posádky, a tak se Hal rozhodne vysadit ho na Zanzibaru, v hnízdě svých nepřátel. Jenže vůbec netuší, kdo všechno se proti němu spikl.

Zlatý lev

Autor: Wilbur Smith
Přeložil: Dalibor Míček

Počet stran: 368
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-049-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zlatý lev vydalo nakladatelství Alpress.

————————————————

Jussi Adler-Olsen přichází s už šestým případem oddělení Q. V detektivce Nesmírný se tentokrát vrací k dávnému případu vraždy mladé dívky, jejíž mrtvola byla nalezena na velmi neobvyklém místě. Zároveň s vyšetřováním vraždy se rozvíjí i vztahy uvnitř vyšetřovacího týmu, který zároveň musí čelit nástrahám zvenčí.

Oddělení Q znovu v pohotovosti.
Šéfa oddělení Q Carla Morcka vyruší při obvyklém ranním šlofíku v práci telefon. Požádá ho o pomoc kolega z Bornholmu, ale Carl odmítne. O několik hodin později za to ponese následky a svou tvrdohlavou asistentku Rose tentokrát rozžhaví doběla. Oddělení Q se pod velkým tlakem vrací k sedmnáct let starému a mimořádnému případu dívky, která jednoho dne zmizela ze školy a později byla nalezena mrtvá vysoko ve větvích stromu. Střízlivě uvažující Carl tentokrát čelí velice záhadnému případu a jeho protivník, zkušený manipulátor se železnou vůlí, chrání sebe i své blízké všemi dostupnými prostředky a nedopustí, aby se mu kdokoliv postavil do cesty.
V průběhu vyšetřování se Rose, Asad, Carl i nováček Gordon seznamují s prostředím alternativního přístupu k životu a osobitým způsobem se s ním vyrovnávají, zároveň však odhalují staré tajemství, které hrozí položit čtyřlístek na lopatky.

Nesmírný

Autor: Jussi Adler-Olsen
Přeložila: Kristina Václavů

Počet stran: 575
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7491-649-6
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Nesmírný vydalo nakladatelství Host.

Podívejte se v ukázce, jak funguje oddělení Q.

Přečtěte si, co už bylo o knize napsáno.

Carl si povzdechl. Z domova se odstěhoval před více než třiceti lety. Od té doby mu prošlo rukama spoustu násilníků, pasáků, žhářů vrahů i mrtvol v nejrůznějším stadiu rozkladu. Stříleli po něm. Přerazili mu obě čelisti, pohmoždili mu zápěstí, ztratil rodinu i veškeré ambice na společenský vzestup ve váženém zaměstnání, jaké jen obyčejný kluk z Vendsysselu může mít. Uběhlo třicet let od chvíle, kdy z dřeváků sklepl vrstvu ornice a zařekl se, že o svém životě si bude jednou pro vždy rozhodovat sám a rodičům se bude věnovat jen tehdy, když na to bude mít náladu.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšude kolem černý les
Někdo chystá svatbu, někdo vraždu

Ware, Ruth

Leda, 2016

zobrazit info o knizeHrob mé sestry

Dugoni, Robert

Jota, 2016

zobrazit info o knizeZlatý lev

Smith, Wilbur

Alpress, 2016

zobrazit info o knizeNesmírný

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2016

Napsat komentář