Tipy pro zdraví a lepší kondici

Tipy pro zdravi a lepsi kondici
Dnes vám představíme čtyři užitečné naučné knížky, s nimiž si můžete vybudovat pevné zdraví, imunitu i svalstvo. Zbavte se pšenice, dopřejte si osvěžující nápoje, pohodlně si zacvičte a chraňte se před jedy současné doby.

Vyřaďte ze svého jídelníčku pšenici a možná zjistíte, že některé vaše zdravotní problémy odezní. Pšenice je totiž podle kardiologa Williama Davise původcem různých obtíží. Přitom se dá v dnešní době poměrně snadno nahradit.

Život bez pšenice: 10denní detox

Autor: William Davis
Přeložil: Jan Kozák

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7462-961-7
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Život bez pšenice: 10denní detox vydalo nakladatelství Jota.

Díky knize Život bez pšenice, bestselleru The New York Times, se miliony lidí dozvěděly, jak mohou zvrátit dlouholeté chronické zdravotní problémy, když ze svých jídelníčků odstraní prapůvodce všeho – pšenici.

Nyní doktor William Davis přichází s jednoduchým programem desetidenního detoxu. Tato bezobilná očistná kúra podle Života bez pšenice vám poskytne pečlivě sestavené plány jídel a výtečné recepty, abyste mohli v co nejkratší možné době zcela vysadit pšenici a další příbuzné obiloviny. Je to ideální program pro ty, kdo sešli z bezlepkové cesty, nebo pro nováčky, kteří potřebují nastartovat za účelem zhubnutí. Tento nový přírůstek ve vaší bezpšeničné knihovně vás krok za krokem provede kompletním detoxikačním procesem.

Kromě zbrusu nového, dynamického programu vás dr. Davis naučí, jak rozpoznat a zmírnit symptomy pšeničného „absťáku“, jak se vyhýbat všudypřítomným nástrahám, které mohou sabotovat úspěch, a jak můžete pomocí nutričních doplňků podpořit výsledky v oblastech hubnutí a zdraví. Součástí knihy Život bez pšenice: 10denní detox jsou také autentické výpovědi lidí, kteří program dokončili (a nyní zdárně dodržují bezlepkový životní styl), plus nové fantastické recepty, jež usnadní tento přechod celé vaší rodině.

 

Ukázka z knihy

OBILOVINY JSOU ZDROJEM OPIÁTŮ. Nikoli obrazně, ale naprosto doslova – tyto opiáty se moc neliší od morfinu nebo heroinu. A přitom nejste nějaký společenský vyvrhel, který se dopuje prášky, se škrtidlem na bicepsu si píchá drogy do žil a mezitím potmě vykukuje zpoza rohů a nabízí drogy, ale mnohem spíše slušný občan dodržující zákony. Pšeničná bílkovina gliadin a úzce spřízněné bílkoviny z jiných obilovin (sekalin v žitu, hordein v ječmeni, zein v kukuřici) uvolňují po částečném strávení malé peptidy, které se vážou na opioidní receptory v lidském mozku. U lidí trpících nemocemi jako bipolární porucha a schizofrenie se to projevuje impulzivním chováním a paranoiou, u dětí s poruchou pozornosti a autismem dochází k behaviorálním výbuchům a ke zkrácení délky soustředění, zatímco lidé náchylní k bulimii a syndromu záchvatovitého přejídání jsou dvacet čtyři hodin denně posedlí jídlem. Osoby se sklony k depresi mají pro změnu ponurou náladu a sebevražedné myšlenky. (str. 29–30)

Přečtěte si celou ukázku.

 

William R. Davis

William DavisWilliam Davis, MD, je preventivní kardiolog, který propaguje život bez pšenice a tímto svým unikátním postojem přispívá nejen k prevenci, ale k úplnému odstranění srdečních chorob. Je medicínským ředitelem Track Your Plaque, internetového preventivního programu srdečních nemocí, a často přispívá do národních publikací a na webové stránky o zdraví. Žije se ženou a třemi dětmi ve Fox Pointu ve Wisconsinu. V jeho spíži nenajdete buchty ani koblihy. Je autorem knih Život bez pšeniceŽivot bez pšenice: 30minutová kuchařka a Život bez pšenice: 10denní detox.

Fotografie a informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

————————————————

Kdo z nás by nedostal chuť na lahodný a osvěžující nápoj plný ovoce a vitamínů při pohledu na novou knížku Eliq Maranik? A nemusíte být zrovna vegan, abyste si ho mohli náležitě vychutnat a prospět svému zdraví!

Vegan smoothies

Autorka: Eliq Maranik
Přeložila: Anna Fejglová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-247-5674-5
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Vegan smoothies vydalo nakladatelství Grada
v edici Zdraví a životní styl.

Snídaně se vám zdají nezajímavé? Začněte den pořádnou dávkou vitaminů! Chcete shodit nějaké to kilo? Zkuste smoothies. Jste unavení a bez energie? Mixované ovocné a zeleninové nápoje jsou energetická bomba. Cítíte se být ve stresu a časové tísni? Připravit smoothie je rychlé. Jste vyčerpáni po cvičení? Dodejte tělu novou sílu.
Smoothies ovlivňují příznivě i psychickou vyrovnanost, posilují imunitu, chrání srdce, regulují váhu, působí proti stárnutí a obnovují celkovou vitalitu. Co do čerstvosti jsou nepřekonatelné a nemusí si je odpírat ani ten, kdo má rád smetanové krémy nebo čokoládu. Tato kniha se stane nejlepším přítelem všech, kdo se chtějí dozvědět více o zdravých surovinách a dalších přísadách pro tyto nápoje a o nejlepších způsobech jejich přípravy, ať už se chtějí stravovat vegansky, nebo si jen pochutnat na něčem výživném a zároveň zdravém.

 

Ukázka z knihy

PROČ SMOOTHIES?
Veganskou kuchyni si už dnes bez mixovaných ovocných a zeleninových nápojů nelze představit. Díky koncentrovanému množství vitaminů, minerálů, vlákniny i dalších užitečných látek mohou okamžitě nahradit plnohodnotnou syrovou stravu a díky tomu, že je lze jednoduše přepravovat, se hodí k veganskému stravování i na pracovišti. Bohatství různých variací umožňuje užívat si smoothie každý den k snídani nebo k obědu či večeři – a naprosto bez výčitek svědomí. Tyto barevné zázraky z čerstvých přírodních surovin, které se obměňují podle ročních období, jsou díky své krémovité konzistenci nejen dobře stravitelné, ale také mimořádně zdravé vzhledem k velkému množství výživných a zdraví prospěšných látek. Mohou snížit rizika onemocnění, při kterých hraje strava velkou roli, jako je cukrovka, vysoký krevní tlak či onemocnění srdce. Důležité jsou ale i pro ranní bručouny: dodají energii na celý den! Mnoho lidí proto volí mixované nápoje jako zdravou náhradu ranní kávy. Není divu, že i nevegani dávno objevili tyto lahodné nízkotučné nápoje. Pestrá směs ovoce a zeleniny chutná také dětem. (str. 9)

eliq maranik vegan smoothies

————————————————

Cvičení je užitečné a potřebné, o tom žádná. Ale komu z nás by se chtělo namáhavě cvičit, když na to navíc vůbec nemáme čas? Naštěstí je tu skvělá příručka zkušených specialistek, France Carp a Shirley Coillot. Zacvičte si pohodlně, rychle a účinně!

Cvičení pro pohodlné

Autorky: France Carp, Shirley Coillot
Přeložila: Veronika Matiášková

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-262-1000-9
Doporučená cena: 295 Kč

 

Knihu Cvičení pro pohodlné vydalo nakladatelství Portál.

Kniha seznamuje s jednoduchými nenáročnými cviky, nabízí účinný program cvičení k udržování dobré fyzické formy, k rovnovážnému posílení všech částí těla a k udržování svalové pružnosti a posilování vnitřního svalstva; doporučuje se cvičit 15 minut denně. Výhodou cvičení podle této příručky je, že není třeba docházet do fitcentra nebo do tělocvičny, lze cvičit doma, některé cviky (např. proti stresu) i příležitostně přes den kdekoli. Cvičení se provádí většinou vleže nebo vsedě a je vhodné pro zájemce všech věkových skupin. Vyšším věkovým skupinám pomůže k motivaci, že působí příznivě proti artróze, osteoporóze, nabírání na váze. Cvičení nemá žádnou kontraindikaci – mohou ho provádět všichni, i starší lidé a těhotné ženy.
France Carp je bývalá trenérka a cvičitelka, vedoucí časopisecké sportovní rubriky, autorka několika dalších příruček pro různé druhy cvičení. Shirley Coillot je koučka, specialistka na cvičení pilates.

 

Ukázka z knihy

Máte velký sklon k pohodlnosti? Ale proč vlastně?
Každodenní život je závod s časem a často máte dojem, jako my všechny, že by bylo zapotřebí mít dvacet rukou jako Šiva. Je tedy úplně pochopitelné, že po náročném dni nemáte vždycky chuť se hýbat… Chcete-li pochopit, proč máte sklon k pohodlnosti nebo lenivosti, a chcete-li s tím něco udělat, musíte vědět, k jakým stresovým faktorům jste nejcitlivější.

Tlak mezilidských vztahů
Je chvályhodné, že se v první řadě staráte o děti, že všechno organizujete tak, aby se všichni cítili dobře. Výsledkem je, že se nikdy nezastavíte a neoddechnete si.
Stop! Dovolte si být na patnáct minut denně tím nejdůležitějším člověkem na světě.
Jak to dokázat? Kdykoli cítíte, že vám přerůstá přes hlavu tlak lid nebo rodiny, uvědomte si, že se o druhé postaráte mnohem lépe, když si vyhradíte nějaký čas jen pro sebe. (str. 32)

Přečtěte si další ukázky.

————————————————

Anna Strunecká přichází s další knihou zaměřenou  na jedy současné doby. Co všechno lidem hrozí? Může to být přílišná konzumace oblíbené Coca-Coly, ale i očkování a užívání některých léků. Přečtěte si příručku, která vás upozorní na všechna případná rizika.

Jak přežít dobu jedovou?

Autorka: Anna Strunecká

Počet stran: 364
Vazba: brožovaná
Formát: 135×200 mm
ISBN: 978-80-87494-21-9
Doporučená cena: 279 Kč

 

Knihu Jak přežít dobu jedovou? vydalo nakladatelství ALMI.

Nová publikace autorky bestsellerů Doba jedová a Doba jedová 2 přináší čtenáři informace, jak se v každodenním životě chránit před největšími a skrytými jedy současné doby. Vedle aspartamu, statinů, umělých barviv a hormonálních disruptorů se věnuje rizikům konzumace sóji, Coca-Coly či populárního MMS. Poukazuje na možnosti prevence nejčastějších civilizačních nemoci, upozorňuje na rizika očkování a užívání léků. Tato knížka chce být užitečná všem, kteří berou zodpovědnost za svoje zdraví především do vlastních rukou.

 

Ukázka z knihy

Ještě nikdy v průběhu vývoje nám známých civilizací nebyl člověk vystaven tolika uměle vytvořeným látkám jako na začátku 3. tisíciletí. Za poslední století lidé vyrobili 25 milionů nových látek. Zda jde o jedy nebo ne, záleží většinou na množství, které se dostane do našeho těla a jak dlouho v něm působí. Při prvním kontaktu nás taková látka zpravidla nezabije, vždyť lidské tělo je vybaveno spoustou obranných mechanismů i schopností jedy vylučovat. A pokud máme zdravé ledviny, játra a nejsme v kritickém životním stadiu či situaci, přežijeme a ničeho zvláštního si třeba ani nevšimneme. Zatím.
Je zcela zřejmé, že není v silách naší civilizace provádět dlouhodobé testy zdravotní nezávadnosti všech nových látek a zejména jejich kombinací.
Fenoménem současné doby je tzv. koktejlový efekt. Člověk přijímá v potravinách, nápojích, ze vzduchu i v lécích tolik nejrůznějších chemických látek, že mohou dohromady představovat vážné nebezpečí pro naše zdraví v tisíckrát menším množství, než udávají „bezpečnostní limity“. Tyto látky se totiž vzájemně ovlivňují a jejich účinek se zesiluje – především v negativním smyslu. Takový koktejl se stává skrytou biologickou časovanou bombou, a to bez jakékoliv kontroly. Nebezpečný je i proto, že velmi často zasahuje do regulací hormonálních a nervových procesů. (str. 8)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Anna Strunecká

Anna StruneckáProf. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. (*1944) má dlouholeté zkušenosti z pedagogické práce na Univerzitě Karlově, kde přednášela fyziologii a vývojovou biologii. Zároveň byla řešitelkou a spoluřešitelkou sedmi grantových projektů zabývajících se mechanismy vzniku patofyziologických změn u hematologických onemocnění, schizofrenie, Alzheimerovy nemoci a autismu. Věnuje se též intenzivně vědecko-populární publicistice se zaměřením na biomedicínu. Je členkou Rady guvernérů Amerického biografického Institutu, který jí udělil titul Žena roku 1995. Od roku 2007 je v důchodu, je zaměstnána na částečný úvazek na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy (laboratoř neufarmakologie). Je autorkou knih: Doba jedová, Doba jedová 2, Varovné signály očkování, Babské rady profesorky Strunecké, Stop cukrovce, Přemůžeme autismus?

Fotografie a informace o autorovi byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví bux.cz.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete mnoho poutavých knih
za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽivot bez pšenice: 10denní detox
Cesta k trvalému zhubnutí a skvělému zdraví

Davis, William R.

Jota, 2016

zobrazit info o knizeVegan smoothies
Čerstvé nápoje plné energie

Maranik, Eliq

Grada, 2016

zobrazit info o knizeCvičení pro pohodlné
Pro ty, které nerady cvičí

Carp, France - Coillot, Shirley

Portál, 2016

zobrazit info o knizeJak přežít dobu jedovou?

Strunecká, Anna

ALMI, 2016

Napsat komentář