Úvod týdne v detektivním duchu

Za_krimizivly_napric_Evropou
Napínavých detektivních příběhů není nikdy dost – o tom není sporu. S několika novějšími kousky, které dokonale zaměstnají vaši mysl, vás seznámíme v dnešních knižních tipech.

Začínáme titulem, který kromě vaší mysli polaská hlavně uši. Nechte se unášet hlasy účinkujících v dramatizovaném detektivním románu z newyorského prostředí.

Stín viny [Audio na CD]

Dramatizace známého detektivního románu z prostředí bohaté newyorské rodiny, v jejímž středu dojde k nečekané vraždě. Devatenáctiletá Irene Hadleyová má před svatbou, když se seznámí s okouzlujícím světákem Donem Saxbym. Irene se rozhodne zrušit plánovaný sňatek a bezhlavě se upne na vztah se svou novou známostí. Ukáže se však, že Saxby je profesionální svůdce, a když dívka přichází do jeho bytu pro vysvětlení, nalezne ho mrtvého. Rozbíhá se vyšetřování, v jehož průběhu vycházejí najevo utajované vztahy a malá dramata, která spějí k nečekanému vyústění.

Autor: Patrick Quentin

Vazba: CD
Formát: 125×140 mm
ISBN: 8590236079823
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Stín viny vydalo nakladatelství Radioservis.

Účinkující

Consuela / Veronika Gajerová

Georg Hadley / Oldřich Vízner

Eva Lordová / Simona Postlerová

Vivien Rysová / Taťjana Medvecká

Malcom Ryson / Petr Štěpánek

Chuck Ryson / Martin Preiss

Don Saxby / Miroslav Etzler

Ted Bradley / Jaromír Meduna

Irene Hadleyová / Andrea Elsnerová

poručík Trant / Otakar Brousek ml.

barman Mack / Jaromír Husák

————————————————

Známý slovenský autor Dominik Dán je velmi populární nejen doma, ale i u nás. O tom ostatně může svědčit také fakt, že jeho Rudý kapitán zde vychází již podruhé – tentokrát v brožovaném vydání.

Rudý kapitán

Při rekonstrukci starého hřbitova objevili dělníci v jedné z rakví lebku, do níž byl vražen velký hřeb. Bylo jasné, že nebožtík zemřel násilnou smrtí. Na místo hrůzného nálezu byli přivolání detektivové z oddělení vražd – začínající Richard Krauz a zkušený Eduard Burger. Kolotoč vyšetřování se roztočil. Detektivové záhy zjišťují, že nebožtíkem je bývalý kostelník z kostela svaté Barbory. Vyšetřování však probíhá k nelibosti všech – vyšších míst i církve samé. Proč? Krauz s Burgerem i přesto pokračují v pátrání…

Autor: Dominik Dán
Přeložil: Josef Šmatlák

Počet stran: 400
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-138-7
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Rudý kapitán vydalo nakladatelství Slovart.

Nejdříve vypadla ruka.

Na zápěstí jí ještě tkvěl kousek zaschlého masa a kůže. Z prstů zbyly jen holé kůstky a ty se rozsypaly po trávě. Po té vypadly obě nohy obalené cáry kalhot. Pouhopouhé kosti. Hrudník v polorozpadlém saku se zaklínil v otvoru. (str. 11)

Přečtěte si také recenzi na Rudého kapitána!

————————————————

Jediným titulem z dnes představených, který napsala ženská autorka, je Posvěcené zlo. Nechte se vtáhnout do psychologicky laděného detektivního příběhu, v němž rukou vraha umírají mladé ženy…

Posvěcené zlo

Washingtonská policie vyšetřuje sérii vražd mladých žen, které mají jedno společné: vrah je uškrtil šálem, jenž je součástí kněžského roucha, proto mu média začala říkat „Kněz“. Protože se evidentně jedná o duševně nemocného člověka, je k vyšetřování přizvána i mladá psycholožka Tess, která má policistům přiblížit pravděpodobný motiv a profil pachatele. Tess se v průběhu vyšetřování sblíží i s jedním z detektivů, ale tím na sebe obrátí pozornost psychopata, který ji zahrne do svých šílených plánů.

Autorka: Nora Roberts
Přeložila: Soňa Tobiášová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-267-0563-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Posvěcené zlo vydalo nakladatelství Motto.

Srdce se mu zastavilo a vzápětí ucítil jeho tep v hlavě. Než mohl nabrat dech, aby zaječel, prudce vyvrhl hranolky a dva hot dogy, co měl k obědu.

Talíř dopadl jen pár stop od břehu. Jeho jasná červeň ostře kontrastovala s ledově bílou rukou, která jako by ho Petovi podávala zpět.

Byla to (…) (str. 9)

Komu patřila zmiňovaná ruka? Po přečtení celé ukázky se to dozvíte.

————————————————

Na závěr si ukážeme dvojici knih z pera populárního skotského spisovatele Petera Maye. Druhý a třetí díl oblíbené série Čínských thrillerů vydalo nakladatelství Host.

Čtvrtá oběť

Druhý případ detektiva Li Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové.

Margaret se opět ocitá v situaci, kdy musí zapojit své jedinečné schopnosti, tentokrát během vyšetřování série rituálních poprav v Pekingu. První tři oběti kdosi omámil drogami, svázal, označil plakátem s přezdívkou a číslem a nakonec zručně sťal. Čtvrtá oběť byla popravena stejně, jenže se jednalo o amerického diplomata čínského původu. Pro všechny je záhadou, proč se Jüan Tchao po několika desítkách let v Americe vrátil do Pekingu, spokojil se s nevýnosným úřednickým postem a pronajal si byt v omšelé části města – především však proč zemřel stejně bizarním způsobem jako další tři Číňané. Li s Margaret jsou pravdě na stopě, ale zároveň se tím nebezpečně přibližují k vrahovi, který je připraven obětovat kohokoliv, aby své tajemství uchránil.

Autor: Peter May
Přeložil: Filip Drlík

Počet stran: 408
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7491-647-2
Doporučená cena: 229 Kč

Více o knize Čtvrtá oběť a také ukázku si můžete přečíst po kliknutí na příslušné odkazy.

Už s naprostou jistotou ví, že umře. Téměř cítí úlevu. Už žádné další dlouhé, osamělé noci a mučivé sny. Může konečně zapomenout na všechny temné pocity, které si nesl životem jako obří zá­važí na zádech a kvůli nimž se hrbil, potácel a prohýbal v kolenou. Přestože je smrt blízko, téměř na dosah ruky, strach úplně nezmizel. Jen ustoupil díky účinkům drogy a číhá za hranicí vědomí. (str. 9)

Přečtěte si o knize také v našem článku.

Sál smrti

Margaret Campbellová a Li Jen ve třetím díle čínských thrillerů

V hromadném hrobě v Šanghaji je nalezeno osmnáct znetvořených, rozkouskovaných ženských těl. Li je vyslán na místo, protože objevené mrtvoly mohou mít spojitost se starou nevyřešenou vraždou v Pekingu. Čeká ho pohled na hrůzný zločin, jaký v Číně dosud neměl obdoby.
Margaret mezitím musí čelit pochybnostem o divokém vztahu s Lim a jeho vlivu na jejich profesionální spolupráci. Když se však po pohřbu svého otce vrátí ze Spojených států, zjistí, že jakýkoli vztah s Lim, milostný i pracovní, může být nyní v ohrožení. Mej-Ling, zástupkyně velitele místního kriminálního oddělení, s Lim úzce spolupracuje a podle všeho nechce zůstat pouze u toho. Jak může Margaret, „cizí ďábel“, soupeřit se ženou, která je Limu po všech stránkách blíž?
Když vyšetřovatelé dospějí k děsivému zjištění, že ženy byly pitvány zaživa, s hrůzou si uvědomí, že mají co do činění s nelidským monstrem. Čím blíže jsou na stopě chladnokrevnému zabijákovi, tím je jistější, že se budou muset postavit nejen jemu, ale i vlastním nočním můrám.

Autor: Peter May
Přeložil: Filip Drlík

Počet stran: 399
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7491-569-7
Doporučená cena: 329 Kč

Další informace o knize Sál smrti naleznete přímo na stránkách nakladatelství nebo u nás.

Američanovi se najednou pohne zem pod nohama. Ozve se hlasité prasknutí a po něm zvláštní skřípění, jako chrčivý poslední výdech umírajícího. Podpěry pod jeho drobnou plošinou se podlamují a přitom se bortí stěny výkopu. Muž se otočí a strachem sevře paži, která drží deštník, ale už nestihne zastavit pád skrz závoj deště. Má pocit, že padá celou věčnost. Nepoznává vlastní křik, jenž jako kdyby přicházel zdálky. Potom přijde o dech, když se ho zmocní šok ze studeného řídkého bláta. Zdá se mu, že se kolem něj hroutí celý svět. Mává kolem sebe rukama, aby se zachránil dřív, než bude zasypán. Spatří nataženou ruku a v duchu děkuje bohu. Stiskne ji a cítí, jak se mu její maso rozpadá v prstech. (str. 11, 12)

Zaujala vás tato série? Přečtěte si také o Pánu ohně, její první části.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRudý kapitán
Mysleli jste si, že se dá něco takového utajit?

Dán, Dominik

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeStín viny [Audio na CD]

Quentin, Patrick

Radioservis, 2016

zobrazit info o knizePosvěcené zlo
Detektivové z D. C.

Roberts, Nora

Motto, 2016

zobrazit info o knizeČtvrtá oběť
Čínské thrillery 2

May, Peter

Host, 2016

zobrazit info o knizeSál smrti
Čínské thrillery 3

May, Peter

Host, 2016

Napsat komentář