Apríl ve stylu science fiction

space
Který jiný den je povoleno zaměňovat fikci za realitu a naopak? Apríl je jediný den v roce, kdy nevíme, odkud na nás vyskočí nějaký žertík, a musíme být stále ve střehu. A proto pro chvíle odpočinku po náročném dni můžete zvolit i odpovídající literaturu – science fiction.

Po úspěchu předchozích dílů z trilogie Čistý přichází Julianna Baggotová s posledním z nich pod názvem Čistý: Oheň. Podaří se splynutým svrhnout čisté? Které další skupinky do boje o moc zasáhnou? Jaké cíle sledují? Najdou splynutí lék na své deformace?

Přichází dlouho očekávané vyvrcholení série Čistý!

Po otcově smrti se Partridge ujímá vlády v Dómu, jednom z posledních útočišť v jinak zničené pustině, jíž se Země stala. Původně si mladý muž předsevzal, že Čistým odhalí všechny otcovy lži, svrhne nelítostný řád Dómu a sjednotí jeho obyvatele se znetvořenými Starými žijícími za jeho silnými zdmi. Jenomže s ohromnou mocí, kterou má nyní v rukou, je vše mnohem složitější a potenciálně nebezpečnější, než si kdy vůbec dokázal představit.

Skupina přeživších Starých se vydává na mimořádně náročnou cestu k Dómu. Pressia získala klíč ke spáse, a když se jí podaří ho dopravit až do Dómu, Staří se snad vyléčí a všechny hrůzy se již stanou minulostí. Jenomže Bradwell tak snadno odpouštět nedokáže a navzdory Pressiiným prosbám je odhodlán zničit Dóm a potrestat jeho obyvatele za to, že se podíleli na zkáze okolního světa. Bývalý vůdce rebelů El Capitan stojí na Pressiině straně a chce zachránit tolik lidských životů, kolik jen půjde, ale je pro něj mimořádně náročné se vypořádat se svou temnou minulostí plnou násilí.

Bývalí spojenci a přátelé se stávají možnými nepřáteli na život a na smrt – a osud světa je nejistější než kdy dřív. Zřítí se lidstvo do záhuby? Nebo z všudypřítomného popela přece jenom vyvstane nový svět?

Čistý: Oheň

Autorka: Juliana Baggottová
Přeložila: Naďa Funioková

Počet stran: 438
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7462-939-6
Doporučená cena: 378 Kč

Knihu Čistý: Oheň vydalo nakladatelství Jota.

Nahlédněte na cestu k Dómu.

Přečtěte si i první dva díly trilogie: Čistý: Čistý a Čistý: Splynutí.

————————————————

Prvek špionáže už pronikl i do žánru science fiction. Sabaa Tahirová jej použila ve svém novém díle Jiskra v popelu. Náhodné setkání může změnit nejen život jednotlivců, ale i celého Impéria.

Své tělo a krev zaslibte Impériu. Srdce si však ponechte.

Sirotek bojující za svou rodinu. Voják bojující za svobodu. Jiskra v popelu je epická fantasy, která se odehrává v brutálním světě připomínajícím Římskou říši.
Laia je dívka z lidu Učenců, který žije pod krutou nadvládou válečnického Impéria. Když je její bratr zatčen za velezradu, nabídnou jí učenečtí povstalci bojující proti Impériu dohodu: pokud se nechá prodat jako otrokyně na imperiální vojenskou akademii Šerosráz a bude pro ně špehovat, odboj zachrání jejího bratra před popravou.
Elias, nejlepší voják na šerosrázské akademii, je znechucený pronásledováním a zabíjením Učenců a rozhodne se dezertovat. Než však stačí utéct, dostane příkaz zúčastnit se zkoušek, nemilosrdného klání, z něhož má vzejít nový válečnický císař. Prohrát znamená okamžitou smrt, zvítězit znamená ztratit vlastní duši.
Když se Laiiny a Eliasovy cesty na Šerosrázu zkříží, oba zjistí, že jejich osudy jsou propletené víc, než by si kdy dokázali představit, a že jejich rozhodnutí může změnit budoucnost celého Impéria.

Jiskra v popelu

Autorka: Sabaa Tahirová
Přeložila: Petra Johana Poncarová

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7491-522-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Jiskra v popelu vydalo nakladatelství Host.

Nahlédněte do knihy prostřednictvím ukázky.

Podívejte se, co už bylo o knize napsáno.

————————————————

Motiv válečné tragédie ve svém románu z budoucnosti Adaptace použila Miroslava Varáčková. Přináší příběh dívky, která se na zničené Zemi pokouší najít poslední ostrov, kde se dá žít a ne jen přežívat. Povede se jí to, nebo se naopak dostane do mnohem horší situace?

Zoya měla všechno – domov, přátele, rodinu… A pak lidstvo zdecimovaly války. Teď nemá nic. Přišla i o svůj domov. Ale přizpůsobila se. Vpřed ji pohání jen naděje, že ji vzácná mapa dovede do posledního útočiště na Zemi. Lidé zkoušení válkou a nemocemi se také přizpůsobili novému světu a bojují o každou minutu života. Osamělá dívka putující neznámou krajinou je pro ně snadnou kořistí. Když Zoje pomůže neznámý Simon, poruší tím křehkou rovnováhu poválečného společenství a musí za to zaplatit životem. A tak se Zoya vydává na cestu zničenou krajinou s nadějí, že ji mapa po jejím mrtvém kamarádovi skutečně dovede před brány města, kde ještě vládne lidskost. Tedy měla by… Dystopická verze budoucnosti v nejnovějším románu Miroslavy Varáčkové Adaptace má až nebezpečně blízko k realitě, která může zabušit na dveře už zítra.

Adaptace

Autorka: Miroslava Varáčková

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-050-2
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Adaptace vydalo nakladatelství Slovart.

Zalistujte si knihou v ukázce.

————————————————

Kniha Všichni jsme hleděli vzhůru Tomyho Wallacha je příběhem o tom, že zkáza může přijít i z nebes. A i když o ní víte, znáte přesný čas, kdy přijde, nemůžete vlastně dělat vůbec nic než čekat, doufat a snažit se využít předem vyměřený čas.

Příběh o tom, co s vámi udělá blížící se katastrofa. Příběh, který vůbec není o té katastrofě. Příběh o lidech.

Než se objevil ten asteroid, nechali jsme se škatulkovat: sportovec, vyvrhel, flákač, snaživec. Pak jsme se podívali vzhůru a všechno se změnilo. Říkají, že tu bude za dva měsíce. Takže máme dva měsíce na to, abychom vylezli ze svých škatulek. Dva měsíce na to stát se někým lepším než doteď, něčím, co vydrží i po samotném konci. Dva měsíce na skutečný život.

Všichni jsme hleděli vzhůru

Autor: Tomy Wallach
Přeložila: Jana Montorio Doležalová

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7544-059-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Všichni jsme hleděli vzhůru vydalo nakladatelství CooBoo.

V ukázce najdete náhled do skutečného života.

————————————————

Prostřední díl očekávané trilogie Anthonyho Ryana je zde! Pán věže přináší kombinaci napětí a dramatu okořeněnou zradou, smrtí a touhou po pomstě. Válka sjednotí i odvěké nepřátele a přinutí je dělat kompromisy, které vedou ke společnému úspěchu.

Druhé, brožované vydání druhého dílu trilogie Stín krkavce.

Tváří v tvář hrozbě musí i ta nejváhavější ruka nakonec pozvednout meč.

Vélin Al Sorna je unavený z války. Ve službách Sjednoceného království a Víry prošel bezpočtem bitev. Jedinou odměnou mu však byla ztráta lásky, smrt přátel a zrada krále. Po pěti letech v alpírském žaláři touží po návratu domů a klidném životě bez válek a vražd.
Revinou jedinou touhou je však vrazit Vélinovi na uvítanou v rodné zemi nůž do srdce. Zničil její rodinu i její život. Nic ji neodradí od krvavé pomsty – dokonce ani hrozba vpádu nejmocnějšího nepřítele, jakému kdy království čelilo.
Jakmile však vzplanou válečné ohně, z protivníků se stávají spojenci, a co bylo dříve pravdou, mění se v lež. Pokud má být království zachráněno, musí Reva přijmout budoucnost, jakou si nepředstavovala, a Vélin se musí znovu ponořit do minulosti, kterou by nejraději pohřbil.

Pán věže

Autor: Anthony Ryan
Přeložil: Jakub Kalina

Počet stran: 672
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7491-648-9
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Pán věže vydalo nakladatelství Host.

Podívejte se do království skrze ukázku.

První kniha trilogie Stín Krkavce vyšla pod názvem Píseň krve.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČistý: Oheň

Baggottová, Juliana

Jota, 2016

zobrazit info o knizeJiskra v popelu

Tahirová, Sabaa

Host, 2016

zobrazit info o knizeAdaptace

Varáčková, Miroslava

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeVšichni jsme hleděli vzhůru

Wallach, Tomy

CooBoo, 2016

zobrazit info o knizePán věže
Stín krkavce: Kniha druhá

Ryan, Anthony

Host, 2016

Napsat komentář