Vyhrajte příběh o tom, jaké to je být jiný

Valka-proti-superkravam-perex
Hlavní hrdinka Anne Bea je chytrá a zábavná, přesto je ve třídě skoro nejméně oblíbená. A to vše jen proto, že je jiná. Když si ji ale vezmou na mušku tři nejnamyšlenější spolužačky, Anne Bea se rozhodne, že je čas začít bojovat všemi zbraněmi.

Souboj talentů

Být jiný není žádná sranda. Anne Bea o tom ví svoje.

Seznamte se s Anne Beou – je jí dvanáct, umí skvěle počítat, má vynikající smysl pro humor. A zároveň je ze všech sedmáků skoro nejmíň oblíbená. Albínka s bílými vlasy, bledou pletí a špatným zrakem zkrátka nezapadá. Nejenže v jednom kuse naráží do lavic, na chodbě musí snášet pohrdavé pohledy svých spolužáků a je na světelné roky vzdálená šanci, že si jí Magnus někdy všimne. Navíc – dva týdny před nejdůležitější podzimní událostí na škole si ji vezmou na mušku nejnamyšlenější holky ze třídy. Kdyby neměla kamaráda Nilse, život by byl absolutně nesnesitelný.

Anne Beu i Nilse si prostě zamilujete. Superkrávy Theu, Ronju a Širin začnete svorně nesnášet. Budete se smát a brečet zároveň. Zaručeně. A rozhodně, rozhodně budete fandit Magnusově kapele Fak Jastin i tajemným Dark Horse. Souboj talentů začíná!

 

Válka proti superkrávám

Autorka: A. Audhild Solbergová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Aneta Grossová
Počet stran: 215
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2016
ISBN: 978-80-7491-603-8

Přečtěte si více o knize Válka proti superkrávám, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Kašli na ně,“ řekl Nils.
Vždycky jsme ve skupině spolu.
„Když Thea říká, že jseš lúzr, ještě to nemusí být pravda,“ ujišťoval mě.
Povzbudivě se na mě usmál.
Já mu to oplatila nevraživým pohledem.
Všichni totiž vědí, že když Thea něco řekne, tak to prostě pravda je. Je to nejpopulárnější holka ze sedmičky, trumfne dokonce i některé starší holky. Když se s ní člověk chce kamarádit, měl by souhlasit se vším, co říká. To platí i tehdy, pokud se s ní kamarádit nechce. Tomu, kdo ji neposlouchá, dokáže ze života udělat peklo. Já o tom vím svoje.
„A ještě něco!“ zavolala Thea. „Nakonec se Souboje talentů účastnit budu, takže je načase, abyste se začali těšit!“ (str. 10)

 

O autorce

A-Audhild-SolbergovaA. Audhild Solbergová (nar. 1975) je norská nakladatelská redaktorka, korektorka a recenzentka. Válka proti superkrávám (2014) je její prvotina. Získala za ni cenu pro nejlepší dětskou knihu norského knihkupeckého řetězce ARK v roce 2014. Pokračování Superbitchene driter seg ut (Superkrávy si dělají blázny) vyšlo v Norsku v roce 2015.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Válka proti superkrávám

Norský bestseller určený především pro čtenářky od 9 do 13 let vychází v rámci akce Velký knižní čtvrtek konečně i u nás. Seznamte se s hlavní hrdinou Anne Beou, která se často stává terčem posměchu a hloupých vtipů svých spolužáků. Přesto se jí daří udržet si svůj humor a určitou dávku hrdosti. Vyhlásí proto trojici spolužaček, kterým přezdívá Superkrávy, válku a školní Souboj talentů se jeví jako skvělá příležitost, jak jim dát najevo, že se jich nebojí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Válka proti superkrávám vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Válka proti superkrávám
probíhá od 23. března do 5. dubna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy pro mladé Válka proti superkrávám

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVálka proti superkrávám

Solbergová, A. Audhild

Host, 2016

Vyhrajte příběh o tom, jaké to je být jiný - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. honeybee napsal:

    Dobrý den, v týdnu mi dorazila tato výhra. Moc děkuji

Napsat komentář