Příběh s tajemstvím a špetkou zločinu

Steve Robinson_Stopy v krvi
Britský spisovatel Steve Robinson je tvůrcem tzv. „genealogického thrilleru“. Jeho napínavý příběh Stopy v krvi je podepřen studiem rodového původu lidských jedinců – a nejen to ho činí jedinečným…

Rok 1783. Po skončení americké války za nezávislost se koruně věrná rodina Fairbornových rozhodne vrátit zpět do Anglie. Po přistání u rodných břehů ale všichni její členové beze stopy zmizí.
Současnost. Jefferson Tayte je muž bez minulosti. Nemá policejní odznak ani licenci soukromého detektiva. Je to špičkový genealog, který se zarputilostí sobě vlastní pátrá v rodových liniích.
Právě on je pověřen, aby zjistil, co se s Fairbornovými před dvěma sty lety stalo. Tayte netuší, že bude kráčet po půdě nasáklé krví a že případ, kterého se ujal, může být jeho poslední…

 

Stopy v krvi

Autor: Steven Robinson
Přeložila: Kateřina Niklová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 155×211 mm
ISBN: 978-80-88096-11-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Stopy v krvi vydalo nakladatelství Mystery Press.

 

Ukázka z knihy

Tmou zaječel klakson a Jefferson Tayte otevřel oči dokořán. Na volantu mu zbělely klouby a zároveň jím projel nával adrenalinu – mrazivý, pulzující; výbuch energie, který vzešel z jeho nitra a zuřivě se prohnal celým tělem. Ještě nikdy se necítil víc vzhůru než v tu chvíli. Zvuk se ozval znovu, rozlehl se jeho vozem a rozvibroval přístrojovou desku. Tayte strhl volant právě včas, aby se vyhnul osmnáctikolovému náklaďáku, který mu zastřel výhled a oslnil ho světlomety.
Ostrá světla ho rychle minula. Řev klaksonu za ním konečně utichl a stejně tak odeznělo i nepříjemné bušení v jeho hrudi. Zhluboka se nadechl a donutil se vydechnout, stále přitom seděl vzpřímeně a pevně svíral volant. Pohlédl dolů na sebe, na knoflíky bílé košile hrozící prasknutím a na svá tlustá stehna, která napínala béžové plátěné kalhoty volného střihu.
„Musíš se vrátit zpátky do formy, JT,“ řekl si. Natáhl se a ze sedadla spolujezdce sebral skoro prázdný pytlík od sladkostí značky Hershey. Sbohem, čokoládo! pomyslel si, hodil ho do přihrádky a zabouchl ji. (str. 9)

 

Steven Robinson

Steve Robinson se narodil u moře v hrabství Kent (jihovýchod Anglie). Vášeň pro psaní ho zasáhla již v šestnácti letech, kdy publikoval svůj první článek v časopise. Po propuštění z práce v oblasti telekomunikací začal psát na plný úvazek. Výsledkem toho byl jeho debutový román Stopy v krvi (In the Blood). Začal se zajímat o genealogii jako prostředek k vyprávění příběhu v knize Stopy v krvi. A možná i proto, že v té době neměl tušení, kdo byl jeho dědeček z matčiny strany. To ho vždycky fascinovalo. Mezi jeho zájmy patří mimo jiné také četba. Nejraději má žánry s dobrým tajemstvím a špetkou trestného činu. K jeho oblíbeným knihám patří například Zlodějka knih, v dětství miloval Letopisy Narnie.

Informace o autorovi byly čerpány z jeho oficiálních stránek.


Mystery Pressmystery-press-logo je nově vzniklé a rychle se rozvíjející nakladatelství, jehož sídlo se nachází v Praze. Nakladatelské činnosti se věnuje od dubna minulého roku, zpočátku v koedicích s nakladatelstvím FANTOM Print. Knize Stopy v krvi předcházely tituly Hell Boys, Černé lži, Jet: Procitnutí, Jet: Zrada. Cílem nakladatelství je vydávání detektivních titulů, krimi a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStopy v krvi

Robinson, Steven

Mystery Press, 2016

Napsat komentář