Běhání s holemi aneb Nordic running

oblka_nordicrunning_mal
Nordic running je jako běh na běžkách, jen bez běžek. Autor knihy Nordic running vymyslel tento na první pohled poněkud zvláštní sport právě kvůli zvyku z běžek. Poznejte zdravější způsob běhu, který šetří klouby i záda!

První kniha na světě o celoročním běhání s holemi!

Když před několika lety vyběhl Milan Kůtek, autor knihy, rekreační běžec a učitel tělesné výchovy, s hůlkami poprvé, bylo to čistě z tréninkové poctivosti a běžkařské rozmazlenosti. Připravoval se totiž na svůj čtvrtý maratonský závod, jenže kde chcete bezpečně naběhat potřebné desítky, resp. stovky kilometrů, když jsou silnice a cyklostezky zledovatělé, upravené běžkařské stopy v okolí města chybí a běh na jednom místě ve fitku není pro rodáka z Jizerek nijak lákavou představou?

nordic-running-2nordic-running

 A tak Milan vyběhl s holemi, a ono to šlo! Dokonce to bylo lepší než bez nich, a tak začal nordic running, jak styl sám pojmenoval, praktikovat ve všech ročních obdobích. Nadšení přenesl záhy i na své okolí a za objev metody nordic runningu získal dokonce evropské ocenění!

Běh s runningovými holemi šetří především kolena a záda, je zdravější a bezpečnější než normální běh. Díky většímu výdeji energie jej využijí jak sportovci v tréninku, tak jedinci s nadváhou pro efektivní hubnutí. Autor přichází také s novým pojetím kondiční chůze s holemi, které je přirozenější než nordic walking. O svých zkušenostech s nordic runningem v knize hovoří řada známých osobností, např. Miloš Škorpil, Barbora Špotáková, Dalibor Gondík nebo Prof. Jan Pirk.

Běhu zdar, s holemi zvlášť!

 

Nordic running

Autor: Milan Kůtek

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 175×245 mm
ISBN: 978-80-87049-88-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Nordic running vydalo nakladatelství Smart Press.

 

O autorovi

milan-kutek-01Milan Kůtek je bývalý atlet, sprinter a čtvrtkař (LIAZ Jablonec), spoludržitel českého rekordu v Maratonské štafetě základních škol, aktivní rekreační běžec s uběhnutými 10 maratony (osobní rekord 3:13) a v neposlední řadě také propagátor a instruktor nordic runningu – www.behsholemi.cz. Společně s biomechanikem Alešem Tvrzníkem získal v roce 2012 ocenění European Athletics Innovation Awards za vědecké zpracování tréninkové metody běhu s runningovými holemi a v roce 2015 se stal mistrem ČR v nordic runningu v kategorii M40+. Na gymnáziu v Chebu učí tělesnou výchovu a společenské vědy. Kniha Nordic running – Běh s holemi jako zdravější a efektivnější způsob běhání završuje autorovu předchozí rozsáhlou publikační činnost v oblasti běhání.

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Smart Press)


Nakladatelství Smart Press založila v roce 2005 Martina Boledovičová. Díky úspěšným knihám, které vydává, se o nakladatelství dozvěděly desítky tisíc čtenářů. Nakladatelství se věnuje především vydávání originálních kuchařek nadšených českých autorů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNordic running
Běh s holemi jako zdravější a efektivnější způsob běhání

Kůtek, Milan

Smart Press, 2016

Napsat komentář