Tajemný ženský svět

kytka
Prozkoumejte s námi tajemná zákoutí ženské mysli a nahlédněte do vnitřního světa něžnější poloviny lidstva. Muži pak možná lépe porozumí ženám a ženy naleznou další inspiraci.

Zátiší s Datlem Toma Robbinsona není návodem pro začínající malíře, jak by se na první pohled mohlo zdát. Autor přináší vyprávění téměř pohádkové. Jen do tradičního schématu úplně nezapadají kulisy amerického Seattlu druhé poloviny 20. století a láska k jednomu teroristovi.

Pro předposlední román amerického spisovatele z roku 1980 s podtitulem „Tak trochu milostný román“ je důležitá krabička cigaret camelek, v níž se příběh také tak trochu odehrává. Novodobá pohádka o zrzavé princezně, kterou rodiče – královský pár žijící v exilu v americkém Seattlu – nechtějí dát jejímu také zrzavému milenci Datlovi, hledanému vyhlášenému teroristovi, a která tudíž podniká jisté složité kroky, aby se se svým milencem opět shledala. I tato kniha je gejzírem nejneuvěřitelnějších nápadů, obrazů, fantazií a představ, slovních hříček, humoru atd., atd., a přitom o tom všem musíte přemýšlet. „Varování ministra kultury: Četba způsobuje nevratné změny myšlení“.

Zátiší s Datlem

Autor: Tom Robbins
Přeložil: Jiří Popel

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 120×200 mm
ISBN: 978-80-257-1609-0
Doporučená cena: 258 Kč

 

Knihu Zátiší s Datlem vydalo nakladatelství Argo.

————————————————

V Muchachas 3 Katherine Pancolová uzavírá svoji trilogii s ženskými hrdinkami v hlavních rolích. Osudy všech čtyř se nečekaně propletou do jednoho kruhu a jejich problémy se konečně vyřeší, ať už díky vůli každé z nich, nebo díky pomoci někoho dalšího.

V posledním díle trilogie Muchachas se setkáváme zároveň se Stellou, Joséphine, Hortense i Calypso. Stella se konečně postaví svému tyranskému „nevlastnímu“ otci. Hortense uskuteční svůj sen a Calypso objeví lásku a pravdu o svém původu. Joséphine najde svou novou rodinu. Naše hrdinky se potkávají a ovládají se navzájem. Každá z nich má odlišnou povahu: dobyvatelka Hortense, mstitelka Stella, křehká Joséphine a zasněná Calypso…

Muchachas 3

Autorka: Katherine Pancolová
Přeložila: Jitka Řihánková

Počet stran: 455
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7462-925-9
Doporučená cena: 348 Kč

 

Knihu Muchachas 3 vydalo nakladatelství Jota.

Nahlédněte do světa „mučačas“ prostřednictvím ukázky.

————————————————

Matkou ze dne na den zní jako příručka pro ženy, které otěhotní tak trochu proti plánu a najednou neví, co si s dítětem počít. Matkou se však lze stát i jiným způsobem a přináší to stejné protichůdné stavy. Rowan Coleman popisuje pocity bezradnosti, stejně jako pocity intenzivní lásky.

Bezvýhradná láska existuje. Jen člověk musí mít koho milovat.

Sophie a Carrie byly kamarádky od dětství, ale během posledních let se jedna druhé ztratily. Carrie se rozhodla pro rodinný život v malém městě, zatímco Sophie si buduje skvělou kariéru v Londýně. Nemá sice moc času na muže, zato ji čeká další povýšení, má úžasnou sbírku bot a kočku, která ji nikdy nezklame.

Jenže pak se Sophie dozví, že Carrie zemřela a že se nemá kdo postarat o její dvě malé dcerky. Otec holčiček je nezvěstný a jejich babička je sama odkázaná na ústavní péči. Kdo zbývá? Sophie: dávná přítelkyně z dětství, která Carrii slíbila, že se dětí ujme, pokud by došlo k nejhoršímu. A ten den teď nastal…

Rowan Coleman napsala další chytrý, vtipný a emocemi nabitý román. Za hrdinku tentokrát zvolila ženu, která se stala matkou doslova ze dne na den, naprosto nepřipravená a beze špetky zkušenosti. Ze sebevědomé manažerky se stává bezradná osoba, která si zpočátku absolutně neví rady, ale postupně díky holčičkám začíná chápat, co je pro ni v životě opravdu důležité. A především zjišťuje, že bezvýhradná láska skutečně existuje. Jen člověk musí mít koho milovat.

Matkou ze dne na den

Autorka: Rowan Coleman
Přeložila: Květa Palowská

Počet stran: 416
Vazba: pevná s přebalem
ISBN: 978-80-7498-130-2
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Matkou ze dne na den vydalo nakladatelství Domino.

Podívejte se na námi vybranou ukázku.

————————————————

Rodinná setkání v sobě kromě radosti skrývají i určitý druh napětí, otázek a nečekaných odpovědí. Modrý dům Táni Keleové-Vasilkové odhaluje, co všechno se může přihodit na jedné tradiční vánoční návštěvě. Vánoce nemusí být jen zasněženou romantikou, ale také pořádným nervákem.

Příběh se odehrává na samotě, v modrém domě, kde se na Vánoce setkává velká rodina. Postupně se před námi odvíjejí nejen osudy, ale i charaktery lidí, které spojuje charismatická a silná osobnost – jejich matka. Staré paní je sedmasedmdesát let, oplývá moudrostí a láskou, a přestože svoje děti miluje, vidí i jejich nedostatky a slabosti. Příběhy členů jedné rodiny se odkrývají v průběhu tří svátečních dnů. Někdy opravdu stačí tak málo času, aby se toho v životě tolik změnilo…

Modrý dům

Autorka: Táňa Keleová-Vasilková
Přeložila: Eva Macháčková

Počet stran: 200
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-8111-282-9
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Modrý dům vydalo nakladatelství Noxi.

————————————————

Dům v ulici Naděje autorky Menny van Praag představuje pohádku pro dospělé. Znáte snad dům, kde by obrazy promlouvaly a pobyt uvnitř by změnil člověku život? Osoba, která vejde, už nikdy nevyjde ven stejná, ale stane se silnější, vyrovnanější a získá jiný pohled na svět.

Alba, hlavní hrdinka románu, bezcílně bloudí svým rodným městem Cambridgí. Její život je v troskách. Jediné, na co myslí je, jak se to jenom mohlo stát? Najednou se ocitne na konci Hope Street, ulice Naděje, kam nikdy předtím nevkročila. Stojí na zápraží domu a hledí na číslo 11 přibité na stříbrných dveřích a neví, co si počít. Dveře se rozlétnou dokořán a Alba hledí do tváře Peggy, nejstarší a zároveň nejkrásnější ženy, jakou kdy spatřila. Přijme její pozvání dál a u horké čokolády dostane zvláštní nabídku: může zůstat přesně devětadevadesát nocí a během té doby posbírat střípky rozbitého života a složit je znovu dohromady. Alba nemá co ztratit, a tak se rozhodne v domě zůstat.

Brzy zjistí, že dům je kouzelný. Mezi dřívější hosty patřily i Beatrix Potterová a Daphne du Maurier, Agatha Christie a další velké ženy, které poté, co prožily v domě oněch devětadevadesát nocí, zůstávají v podobě mluvících portrétů jako pomocnice a rádkyně pro nově příchozí. Alba se rychle stane součástí tohoto kouzelného světa a vydá se tak na cestu, která uzdraví její rány a možná jí i zachrání život.

Dům v ulici Naděje

Autorka: Menna van Praag
Přeložila: Martina Šímová

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 135×210 mm
ISBN: 978-80-7370-329-5
Doporučená cena: 259 Kč

 

Knihu Dům v ulici Naděje vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete nejen tyto knihy, ale i řadu dalších za skvělé ceny.

Napište nám v komentářích, kterou hrdinku z knih pro ženy máte nejraději.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZátiší s Datlem

Robbins, Tom

Argo, 2016

zobrazit info o knizeMuchachas [mučačas] 3

Pancolová, Katherine

Jota, 2016

zobrazit info o knizeMatkou ze dne na den

Coleman, Rowan

Domino, 2016

zobrazit info o knizeModrý dům

Keleová-Vasilková, Táňa

Noxi, 2015

zobrazit info o knizeDům v ulici Naděje

van Praag, Menna

Synergie Publishing SE, 2016

Napsat komentář