Vyhrajte třetí případ pro detektiva Li Jena

Sal-smrti-perex
Osmnáct znetvořených a rozřezaných ženských těl, která byla vhozena do hromadného hrobu v Šanghaji, čeká na detektiva Li Jena. Čím déle je však Li pachateli na stopě, tím intenzivnější má pocit, že se honí za nelidským monstrem.

Zločin, který v Číně nemá obdoby

Margaret Campbellová a Li Jen ve třetím díle čínských thrillerů.

V hromadném hrobě v Šanghaji je nalezeno osmnáct znetvořených a rozřezaných ženských těl. Li je na místo činu vyslán, protože objevené mrtvoly mohou souviset se starou nevyřešenou vraždou v Pekingu. Čeká ho pohled na hrůzný zločin, jaký v Číně dosud nemá obdoby.

Margaret mezitím musí čelit pochybnostem ohledně složitého vztahu s Lim. Když se po pohřbu svého otce vrátí ze Spojených států, zjistí, že jejich společný život, milostný i pracovní, může být nyní v ohrožení. Mej-Ling, zástupkyně velitele kriminálního oddělení v Šanghaji, s Lim úzce spolupracuje a podle všeho nechce zůstat pouze u toho. Jak může Margaret, „cizí ďábel“, soupeřit se ženou, která je Limu po všech stránkách blíž?

Když vyšetřovatelé při pitvách odhalí strašlivé okolnosti šanghajských vražd, s hrůzou si uvědomí, že mají co do činění s nelidským monstrem. Čím déle jsou chladnokrevnému zabijákovi na stopě, tím je jistější, že se budou muset postavit nejen jemu, ale i vlastním nočním můrám.

 

Sál smrti

Autor: Peter May

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Filip Drlík
Počet stran: 399
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2016
ISBN: 978-80-7491-569-7

Přečtěte si více o knize Sál smrti, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Ale zde, na hřbitově Mount Carmel na západní straně Chicaga, byla pohřbená celá jeho rodina, směsice předků skotského a irského původu. Příbuzní její matky pocházeli z Německa. Podle všeho právě od nich získala bledou, pihovatou kůži a světlé vlasy. Její otec měl v mládí černou keltskou kštici a zářivě modré oči. Margaret těšilo, že po něm zdědila alespoň nějaké geny.
Zpráva o jeho smrti se k ní v Pekingu dostala prostřednictvím krátkého, odměřeného telefonátu s matkou. Dlouho potom seděla v malém bytě, který jí poskytla univerzita státní bezpečnosti, upadla do prapodivné prázdnoty a znepokojoval ji fakt, že ji nezachvátily žádné emoce. Naposledy otce viděla před necelými dvěma lety a po telefonu spolu promluvili jen párkrát. Bála se, že nepocítí zármutek. Ten se však dostavil uprostřed noci, kdy ji probudil vlastní pláč.
Právě teď nevěděla kudy kam. Tragické okolnosti otcova úmrtí ji nakonec donutily přetrhnout pouta s Čínou – křehká pouta, která existovala jen díky muži, jehož podle všeho milovala. Nyní byla „doma“ a musela učinit rozhodnutí, která odkládala už příliš dlouho. Rozhodnutí o tom, kde skutečně leží její budoucnost. Rozhodnutí, kterým nechtěla čelit. (str. 14)

 

O autorovi

peter-mayPeter May (nar. 1951) pochází z Glasgow, nyní žije ve Francii. Pracoval jako novinář a televizní scenárista. V současné době se živí jako spisovatel. Celosvětové renomé získal šestidílnou sérií čínských thrillerů s mladým čínským komisařem Li Jenem a americkou soudní lékařkou Margaret Campbellovou. První dva díly této série, Pán ohně a Čtvrtá oběť, už vyšly i česky (Host 2015). Do češtiny byla přeložena také Mayova úspěšná trilogie z ostrova Lewis, zahrnující romány Skála (2009; česky Host 2013), Muž z ostrova Lewis (2012; česky Host 2014) a Šachové figurky (2013; česky Host 2014). Peter May v současnosti píše sérii Akta Enzo, odehrávající se ve Francii, jejíž první díl Výjimeční lidé (2006) vyšel v Hostu v roce 2015. Román Ostrov Entry (2014) byl na skotském festivalu krimi literatury Bloody Scotland vyhlášen Detektivkou roku 2014. V říjnu 2014 získal cenu Best Read of the Year organizace ITV Specsavers Crime Thriller Club.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Sál smrti

Detektiv Li Jen je vyslán do Šanghaje, kde byl nalezen masový hrob. Ten skrývá těla osmnácti znetvořených a rozřezaných žen a existuje jistá možnost, že tyto mrtvoly mají souvislost s dosud nevyřešenou vraždou v Pekingu. Zda tomu tak opravdu je, zjišťuje Li se zástupkyní velitele kriminálního oddělení v Šanghaji Mej-Ling, která si však dělá zálusk na něco mnohem více než jen společné odhalení pachatele. Dá jí Li přednost před Margaret? A bude mít vůbec čas se nad touto otázkou zamýšlet, nebo ho pátrání po chladnokrevném zabijákovi zaměstná natolik, že Mej-Ling nedostane sebemenší příležitost k okouzlování? To si pojďte přečíst v dalším z čínských thrillerů Petera Maye.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Sál smrti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sál smrti
probíhá od 24. února do 8. března 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 čínské thrillery Sál smrti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSál smrti
Čínské thrillery 3

May, Peter

Host, 2016

Vyhrajte třetí případ pro detektiva Li Jena - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Shakespeare napsal:

    Přeji hezké odpoledne a dávám na vědomí redakci, že mi
    dopoledne došla z nakladatelství Host výhra – kniha mi oblíbeného spisovatele Petera Maye. Takže přes víkend
    ji začnu číst. Je to třetí díl – šestidílné série čínských
    thrillerů – Sál smrti. S pozdravem a přáním hezky prožitého víkendu Shakespeare.

Napsat komentář