Inspirováno životem

inspirovano.zivotem
Dnes vám přinášíme tipy na knihy inspirované životem různých osobností, ať už známých či neznámých. Vydejte se po stopách Gándhího, poznejte hudbu očima Zdenka Merty, přečtěte si o životě Alberta Miesbacha v Baťových závodech, zjistěte, jak se žije Afričanům v Čechách, nebo odhalte tajemství Clary Wolcottové a Tiffaniho…

Pokud se chcete dozvědět něco o Mahátma Gandhím, sáhněte po jeho autobiografii Můj život aneb o mých experimentech s pravdou. Inspirujte se životem a činy Velkého Ducha – Mahátmi.

Móhandás Karamčand Gándhí (1869–1948), všeobecně známý pod symbolickým jménem Mahátma (Velký Duch), je dodnes inspirativní osobností, jehož autobiografie si právem zasluhuje pozornosti čtenářů. To, co Gándhího text přesahuje, je usilování o pravdivý a smysluplný život. Každý zájemce o téma v něm může najít, co ho zaujme a motivuje: pro mnohé jsou to už jen de facto „donquijotské“ životní hodnoty, které však Gándhí v neuvěřitelné míře aktivně realizoval, a přitom byly vedeny jeho pokorou a skromností, ale i cílevědomostí vzhledem ke službě vlastnímu národu a ve vztahu k sobě samému.
Gándhího úplnou autobiografii pro české prostředí poprvé v úplnosti připravil kolektiv vedený
prof. PhDr. Michaelou Hashemi, CSc.; revizi indických reálii provedl indolog PhDr. Jan Filipský, CSc.

Můj život aneb o mých experimentech s pravdou

Autor: Mahátma Gándhí
Přeložila: Eva Tannerová

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 167×246 mm
ISBN: 978-80-87494-15-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Můj život aneb o mých experimentech s pravdou vydalo nakladatelství ALMI.

Prohlédněte si ještě ukázku z autobiografie.

————————————————

Ať už se o hudbu zajímáte více či méně, kniha Hudba je zázrak je vhodná pro každého. Autor Zdenek Merta je zkušeným muzikantem a provede vás hudbou z různých úhlů pohledu.

Kniha je poutavým průvodcem pro laiky i zajímavým čtením pro ty, kteří se hudbou zabývají profesionálně. Zdenek Merta je zkušený muzikant – prožil na jevištích koncertních sálů, v divadlech a nahrávacích studiích více než pětačtyřicet let, studoval různé typy škol a jako skladatel se věnoval mnoha žánrům. Jeho vyprávění je unikátní, kombinuje jeho vlastní zkušenosti z rozličných prostředí se všeobecně známými fakty a nachází neobvyklé, často překvapivé úhly pohledu. Do knížky přispělo svými názory a pocity také několik osobností českého showbyznysu i vážné hudby.

Hudba je zázrak

Autor: Zdenek Merta

Počet stran: 168
Vazba: pevná bez  přebalu
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-204-3883-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Hudba je zázrak vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

Kdo by neznal obuvnickou firmu Baťa a. s. Kniha Herr Direktor a ti druzí je o Albrechtu Miesbachovi, který řídil Baťovi závody během druhé světové války. Jaký byl život německého muže v Čechách? A jaký měl vztah s rodinou Baťových?

Krátce po 15. březnu 1939 muselo české vedení světoznámé obuvnické firmy Baťa a.s. Zlín řešit choulostivé otázky spojené s vlastnictvím firmy. Tehdejší největší akcionář společnosti Jan Antonín Baťa pobýval v USA a do tehdejšího protektorátu se již nevrátil. Po řadě tajných jednání s Janem Baťou se do vlasti vrátila paní Marie Baťová, vdova po zakladateli zlínské obuvnické společnosti, aby se zde ujala řízení firmy, která zůstala v českých rukou. Nacistický okupační aparát se však s tímto stavem nehodlal smířit, nasadil proto do firmy svého zástupce, který měl dohlížet na všechny operace českého vedení a připravit ovládnutí společnosti Němci. Český management tento záměr včas postřehl a sám si našel svého spolehlivého německého ředitele – tenkráte 45letého Albrechta Miesbacha, zkušeného vedoucího pracovníka obuvnické firmy v Augsburgu…

Herr Direktor a ti druzí

Autor: Jaroslav Pospíšil

Počet stran: 444
Vazba: vázaná
Formát: 173×240 mm
ISBN: 978-80-7473-269-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Herr Direktor a ti druzí vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Nezapomeňte si prolistovat ukázku z knihy.

————————————————

Nejen zebra je černá a bílá… Kniha Pečená zebra je podložena skutečnými událostmi a zachycuje život a soužití Afričanů a Čechů v České republice. Pokud si chcete udělat představu o černo-bílém cvrkotu, sáhněte po této knize.

Odkud se berou všechny ty podivné existence, černé jako noc, které se potloukají po Praze a zjevně dělají něco nekalého? Co české holky vidí na černoších a proč jim některé tolik nadbíhají? A jak vůbec funguje soužití s Afričany v našich poměrech? Iva Pekárková už patnáct let sleduje černo-bílý cvrkot v Čechách, na Moravě a ve Slezsku a teď na základě svých pozorování napsala román. Zobrazila v něm realitu takovou, jaká je. Vystupují tu naivní i méně naivní dívky okouzlené bohatstvím, drogami i sexem, protřelí překupníci z Afriky a spousta dalších obyčejných i neobyčejných lidí, jaké v Česku potkáte. Pečená zebra je psaná s autorčiným obvyklým nadhledem, vtipem a pochopením, postavy jsou trojrozměrné a plné života, každý příběh podložený skutečnou událostí. Přečíst si Pečenou zebru, to je tak trochu jako cestovat po Africe s vynikajícím průvodcem.

Pečená zebra

Autorka: Iva Pekárková

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-204-3856-0
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Pečená zebra vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Přečtětě si ukázku z knihy.

————————————————

Poledne u Tiffanyho je životním příběhem designérky Clary Wolcottové. Lousi Tiffanymu se v létě roku 1888 změnil život poté, co ho jedna mladá umělkyně požádala o místo designérky. Když ji přijímal, ještě netušil, jaké nádherné věci pro jeho firmu vytvoří…

V létě 1888 vstoupila do manhattanské kanceláře slavného Louise Tiffanyho kurážná mladá umělkyně Clara Wolcottová, aby jej požádala o místo designérky.
Celá léta zůstávala její role v mnohamilionové Tiffanyho říši skleněné krásy jedním z nejstřeženějších tajemství. Tajemstvím tak výbušným, že když bylo odhaleno, mezinárodní umělecký svět úžasem jen zalapal po dechu.

Tiffanyho proslulé lampy, velkolepá mozaiková okna a tisíce dalších nádherných předmětů totiž vůbec nejsou jeho vlastním dílem, jak byl celý svět donedávna přesvědčený. Věřili bychom tomu všichni dodnes, kdyby Clařin hlas po více než sto letech nezazněl z nečekaně nalezených dopisů…

Poledne u Tiffanyho

Autorka: Echo Heronová
Přeložila: Blanka Petáková

Počet stran: 454
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7359-474-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Poledne u Tiffanyho vydalo nakladatelství Metafora.

Chcete tuto knihu mít doma? Tak si o ní s námi zasoutěžte!


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Který z dnešních životních příběhů vás nejvíce zaujal? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůj život aneb o mých experimentech s pravdou

Gándhí, Mahátma

ALMI, 2015

zobrazit info o knizeHudba je zázrak

Merta, Zdenek

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeHerr Direktor a ti druzí
Albrecht Miesbach, protektorátní ředitel Baťových závodů

Pospíšil, Jaroslav – Pospíšilová, Hana – Valášek, Hubert

Kniha Zlín, 2015

zobrazit info o knizePečená zebra

Pekárková, Iva

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizePoledne u Tiffanyho

Heronová, Echo

Metafora, 2016

Napsat komentář