Ukázka z knihy Panenka Bára (Lenka Rožnovská)

Lenka Roznovska_Panenka Bara
Lenka Rožnovská přichází s další půvabnou knížkou pro děti, která je určená především začínajícím čtenářům. Kouzelné příběhy o panence Báře doprovodila veselými ilustracemi Katarína Ilkovičová.

Přinášíme vám ukázku z knihy Panenka Bára, kterou vydalo
nakladatelství Grada v edici Čtení pro prvňáčky.

 

Předmluva
Už je to tak. Hračky umějí mluvit. A některé hračky dokážou i čarovat! Jaká kouzla jsou uschována v kapsičce kouzelné panenky Báry? Inu, nechte se překvapit…

barapanenka

Jak jsem se znovu narodila
Čáry Báry. Jmenuji se Bára. Jsem panenka kouzelnice. A patřím holčičce Terezce. Jsem její starší kamarádka. Je mi už totiž sto let. My hračky stárneme jinak než děti. A roky se nám počítají podle toho, jak si s námi děti hrají. Se mnou si hrála ještě Terezčina maminka. Když vyrostla, uklidila mě na půdu. Slíbila mi však, že se jednou pro mě vrátí. A to jednou bylo právě teď.
„Vstávej, Báro, je čas na hraní,“ řekla mi maminka.
Já jsem otevřela oči.
„Báro, Báro, ty máš ale špinavé šaty,“ podivila se maminka.
Pak mi sundala halenku, sukýnku, plášť i klobouk. Všechno mé oblečení vyprala a vyžehlila. Na halenku přišila knoflík. Kapsička na mé sukýnce byla roztrhaná. Zub času do ní vyhlodal díru, ale jehla a nit během chvilky vše napravily.
I já se v mydlinkové koupeli dala do gala. Všechna špína musela pryč. Hotovo. Čáry Báry. Jsem to ale krasavice. Teď vypadám jako právě narozená hračka. A tak si myslím, že se budu Terezce líbit.

————————————

Edice Čtení pro prvňáčky

Celobarevné knížky jsou určeny dětem, které navštěvují první třídu a začínají se čtením. Knihy edice Čtení pro prvňáčky obsahují jednoduchý text a jsou psány velkými písmeny, aby je začínající čtenář dokázal snadno přečíst. V rukou rodičů nebo pedagogů se tyto bohatě ilustrované publikace mohou stát skvělou motivační pomůckou pro rozvíjení radosti ze samostatného čtení. Přečtěte si ukázky z dětských knížek nakladatelství Grada, které jsou určené primárně prvňáčkům: Natálka a zlobivé štěně, Vynálezce Tadeáš,
Do lavic!Kouzelný mlýnek nebo třeba Kubík Šikulík.

Informace o edici byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.


Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePanenka Bára

Rožnovská, Lenka

Grada, 2016

Napsat komentář