Příběhy osamělých matek

Beata Matyasova_O matkach a dcerach
Kniha Beáty Matyášové O matkách a dcerách nabízí deset rozličných příběhů sledujících osudy osamělých žen. Vypráví, jak název napovídá, především o vztazích matek a dcer.

Verona se na rodičovské dovolené cítila osaměle a nebyla jediná. Přihlásila se do diskuzního klubu na internetu a zjistila, že podobný problém tu řeší i další ženy. Každá v jiném věku, v trochu jiné životní situaci, každá se svým příběhem a každá s touhou dělit se o své pocity s ostatními. Veronu osudy devíti kamarádek tak zaujaly, že se je rozhodla převyprávět a možná tím vyřešit i příběh vlastní. Zamýšlí se nad vztahy matek a dcer a také nad tím, jak moc jsme ochotné otevřít se virtuálnímu světu a lidem, které jsme nikdy nespatřili. Příběh deseti žen vrcholí setkáním v realitě. Naplní se Veronina očekávání?

 

O matkách a dcerách

Autorka: Beáta Matyášová

Počet stran: 92
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-87494-22-6
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu O matkách a dcerách vydalo nakladatelství ALMI.

 

Ukázka z knihy

Verona, 28 let, vdaná, dcera Rozárka (1 rok)

Jmenuji se Verona a je mi osmadvacet. Měřím sto šedesát, ráno vážím padesát (večer o dvě víc), mám úplně krátký blond vlasy a modrý oči. Nad obočím mám jizvu (jako dítě jsem narazila o roh konferenčního stolku) a na tvářích pihy. Ráda se směju a nerada vařím. Miluju čokoládovou zmrzlinu a vůni vanilky. Taky sluníčko a moře. A špatně snáším zimu. Všude.
Mám roční holčičku a jsem vdaná. Druhé dítě plánujeme, ale zatímco já bych chtěla ještě počkat, manžel by do toho šel okamžitě. S tím mě celkem vytáčí, podle mě si ani neumí představit, jaký je to kolem dítěte fičák. Naše Rózina toho moc nenaspí, a když nespí ona, nespím ani já, to dá rozum.
Abych o něj nepřišla (ten rozum myslím), našla jsem si virtuální kamarádky. Uznávám, že lepší by to bylo na živo, a pokud možno venku, na čerstvém vzduchu a usměvavá dítka v kočárku, realita je ovšem jinde. Róza zatím nechodí, ale v kočárku se nudí – když vidí, že se s někým dám do řeči, hned začne ječet. Vrazím jí do ruky křupku a chvilku to jde, ale na pořádný pokec to není.
To net je jiná! Klávesnice snese hodně a holky taky. Jasně, musím se krotit, přece jenom nevím, kdo všechno to čte, ale i tak je dobrý nechat si poradit (náušnice, noční buzení, cucání palce nebo příkrmy), postěžovat si (na tchýni, manžela, prodavačku nebo sousedy), pochlubit se (první hovínko, druhý zoubek, pátý slovo, sex na kuchyňský lince), anebo jen tak klevetit. Je to žrout času, to asi ano, na druhou stranu, je to i relax. (str. 5)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Beáta Matyášová

Beáta Matyášová je autorkou několika dalších knih. Nakladatelství Motto vydalo její příběhy Klára nad propastí (2012), Karla v pasti (2012), Klaudie na rozcestí (2013) a Lucie v pozici stromu (2014).


Nakladatelství ALMI vzniklo z potřeby zajistit vydávání kvalitních knih pro čtenáře v ČR ve 21. století. Zajišťuje vydávání a prodej knih, jejichž četbu považuje za základ duchovního a mravního vývoje. Nabízí pomoc s vydáním knih neznámým autorům. Cílem nakladatelství je nabídnout současnému českému čtenáři kvalitní krásnou knihu. Pomoci na svět knihám z pera kohokoli, kdo přináší světu pomoc, útěchu či radu, jak se stát lepším, lidštějším.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO matkách a dcerách

Matyášová, Beáta

ALMI, 2016

Napsat komentář