Ženské hrdinky v hlavních rolích

hrdinky.zeny
Bez žen by to prostě nešlo… a rozhodně ne v dnes představovaných knihách, v nichž ženy hrají hlavní roli. Poznejte nelehké osudy hlavních hrdinek a žijte chvíli život někoho jiného.

Hlavní hrdinka knihy Možná v jiném životě je velice nerozhodná a neustále řeší, co se stane, když… , co by, kdyby… A tak se odvíjí dva příběhy, které by se mohly stát, kdyby se rozhodla tak, jak se rozhodla. Jedno je ovšem jasné, chce najít svou spřízněnou duši. Jak to dopadne?

Hannah Martinové je devětadvacet a stále ještě netuší, jak naložit se životem. Poté co se přestěhuje zpátky do Los Angeles, zavede ji její nejlepší kamarádka Gabby do baru, kde potká svou dávnou lásku Ethana. Krátce po půlnoci se Hannah ocitá před zásadní volbou – buď odejde domů s kamarádkou, anebo zůstane s Ethanem.
Co se stane, když odjede s Gabby?
Co se stane, když odjede s Ethanem?
Od této chvíle se kniha štěpí na dva vzájemně se prolínající příběhy, v nichž má její volba obrovské důsledky pro ni i pro lidi kolem. A jak se obě odlišné reality rozvíjejí, vyvstávají v příběhu hlubší otázky o osudu a pravé lásce: Platí, že co se má stát, to se stane? Jak moc určuje náš život náhoda? A existuje něco jako spřízněná duše? Hannah věří, že ano. A v obou světech je přesvědčená o tom, že ji našla.

Možná v jiném životě

Autorka: Taylor Reidová
Přeložila: Jana Mandelíková

Počet stran: 256
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-204-3797-6
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Možná v jiném životě vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Prohlédněte si část z knihy.

————————————————

Kniha Kam se poděla Elizabeth je o staré dámě, které už neslouží paměť, a proto má svou paměť na papíře. Jednoho dne se ztratí její kamarádka. Nebo ne? Každopádně ji musí najít. Mezi její pátrání se mísí vzpomínky na ztracenou sestru. Jak to všechno dopadne? Dokáže hlavní postava probudit svou paměť?

Jak máte vyřešit záhadu, když si nepamatujete, čemu jste na stopě?
Román Kam se poděla Elizabeth je opředen záhadou, kterou čtenáři zprostředkovává sama hlavní postava Maud. Ta je neuvěřitelně zapomnětlivou vypravěčkou. Pravda, čtenáři to příliš neulehčuje, ale co naplat, stejně si drahou Maud rychle oblíbí.
Maud je stará, zapomnětlivá, a když si vezme do hlavy, že se ztratila její kamarádka Elizabeth, nikdo ji nebere vážně. Ale jak má o tom přesvědčit ostatní, když si sama není jistá, kdy Elizabeth viděla naposledy? A tak jí nezbývá, než se do pátrání pustit sama, vyzbrojená lístečky s poznámkami, svou papírovou pamětí. Zároveň se jí však neustále vrací vzpomínky na její sestru Sukey, která se před více než padesáti lety, záhy po válce, ztratila neznámo kam a její zmizení se nikdy neobjasnilo. V Maudině mysli se příběh Sukey tomu Elizabethině nebezpečně přibližuje a Maud se čím dál víc ztrácí ve svých představách. Vědomí přítomnosti jí uniká a živé vzpomínky na tragédii, starou již více než padesát let, se jí vrací s nebývalou intenzitou.

Kam se poděla Elizabeth

Autorka: Emma Healeyová
Přeložila: Šárka Kadlecová

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-242-5190-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Kam se poděla Elizabeth vydalo nakladatelství Knižní klub.

Zalistujte si dostupnou ukázkou.

————————————————

Podváděná žena se může stát velice zákeřnou. O tom se na vlastní kůži přesvědčí milenci, ale hlavně nevěrný manžel, který skončí ve vězení. Dočká se milenka spravedlnosti a svého milého? A budou mít spolu konečně Dobrý život?

Nejlepší věci v životě nejsou nikdy zadarmo.

Cain Moran je legendou londýnského podsvětí. Má všechno, co si jen člověk může přát. Tedy… dlouho si to myslel. Pak ale potkal mladičkou Jenny, kterou na rozdíl od všech ostatních nezajímá jeho postavení ani peníze. Ona prostě jen chce být s ním.

Zamilovat se do Jenny bylo pro Caina snadné. To těžší ho teprve čeká: bude muset oznámit své ženě, že se chce rozvést. Caroline však nechce o rozvodu ani slyšet: slib „dokud nás smrt nerozdělí“ je odhodlána dodržet za každou cenu. A začne se svému nevěrnému muži i jeho milence mstít.

Když je Cain odsouzen na doživotí, Caroline se může začít radovat, že dosáhla svého. Jen oddaná Jenny se nevzdává a dále si hýčká svůj sen, že když vydrží čekat dostatečně dlouho, jednoho dne bude moci s Cainem začít žít. Bude to dobrý život, ujišťuje sama sebe – protože netuší, že další těžké zkoušky na ni teprve čekají.

Dobrý život

Autorka: Martina Cole
Přeložila: Hana Čapková

Počet stran: 432
Vazba: pevná s přebalem
ISBN: 978-80-7498-004-6
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Dobrý život vydalo nakladatelství Domino.

Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

————————————————

Kniha Tvůj báječný život je příběhem dvou dávných kamarádek. Jedna si užívá večírků, druhá se stará o rodinu. Jsou obě šťastné? Jednoho dne dostanou příležitost si své životy vyměnit. Čí život je lepší? A po čem vlastně obě touží?

Dvě spolužačky ze střední kdysi bývaly skvělými kamarádkami, ale život je odfoukl každou na jinou stranu. Casey moderuje v televizi pořad o celebritách a jde z večírku do večírku, doma ji ale čeká jen prázdný byt. Rachel je vdaná a vychovává tři děti, z nichž jedno se ještě batolí a s druhými dvěma cloumá puberta. Pak se na třídním srazu odehraje cosi magického a Casey s Rachel se druhý den ráno probudí se strašnou kocovinou – a v těle té druhé. Vypůjčený život je přiměje uvědomit si, po čem vlastně doopravdy touží…

Tvůj báječný život

Autorky: Liz Fentonová, Lisa Steinkeová
Přeložila: Eva Klimentová

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-249-2977-4
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Tvůj báječný život vydalo nakladatelství Ikar.

Přečtěte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto knihy.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMožná v jiném životě

Reidová, Taylor Jenkins

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeKam se poděla Elizabeth

Healeyová, Emma

Knižní klub, 2016

zobrazit info o knizeDobrý život

Cole, Martina

Domino, 2016

zobrazit info o knizeTvůj báječný život

Fentonová, Liz – Steinkeová, Lisa

Ikar, 2016

Napsat komentář