Pojďte se bavit!

usmev
Zase pondělí, do víkendu daleko… Chtělo by to nějakou vzpruhu! Co takhle vzpruhu v podobě knih, které vám na tváři vykouzlí alespoň malý úsměv? Inspirujte se pondělními tipy a pojďte se bavit!

Pokud se potřebujete opravdu zasmát od srdce, sáhněte po knize Vstupte bez klepání. Tato kniha plná humorných fejetonů a dosud nepublikovaných textů vám odpoví na otázky, na které vás nenapadlo se zatím zeptat.

Blogerce Zuzaně Hubeňákové stačilo jen něco málo přes rok, aby si omotala čtenáře kolem prstu a stala se nejprve Objevem a pak i Blogerkou roku webu iDnes. Nyní vycházejí její humorné fejetony knižně a výbor obsahuje to nejlepší z jejích blogů a k tomu nášup nových a zatím nepublikovaných textů. Ve čtyřech semestrech životně důležitých věd se autorka s vtipem a nadsázkou sobě vlastní vyrovnává s tématy jako rodinná výchova, mezilidské vztahy, ale také nástrahy automobilismu nebo sex po dvou dětech. Připravte se na to, že vás bude od smíchu bolet břicho!

Vstupte bez klepání

Autorka: Zuzana Hubeňáková

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 145×185 mm
ISBN: 978-80-249-2857-9
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Vstupte bez klepání vydalo nakladatelství Ikar.

Nezapomeňte si zalistovat knihou.

————————————————

Člověk svěří lékaři různé problémy, nejen se zdravím. Ani hlavní postava knihy Doktore, poplach, jde o všecko! na tom není jinak. Ale i lékaři jsou jenom lidé a musí se vyrovnat  se svým osudem. Jak si poradí hlavní hrdina s problémy ostatních a hlavně se svými?

Vítejte znovu v malebném irském městečku Ballybucklebo mezi jeho bodrými obyvateli, jejichž radosti i trable humorně a s láskou líčí Patrick Taylor. Opět se setkáváme s Fingalem O’Reillym, svérázným a občas drsným, ale obětavým doktorem, za nímž pacienti chodí nejen s neduhy, ale i s osobními trampotami. Teď se ale doktor ohlíží do mladých let, kdy se chtěl jako čerstvý absolvent lékařské fakulty oženit s půvabnou porodní asistentkou Deirdre Mawhinneyovou. Jeho plány tehdy překazila válka; on narukoval jako vojenský lékař na bitevní křižník a Deirdre…

Vzpomínky na dobu, kdy odpovídal za zdraví dvanácti set členů lodní posádky a léčil mnoho zraněných, už naštěstí vybledly a života v městečku se dávno netýkají. Doktor a jeho mladší kolega se ale i tak musejí vypořádat s náročnými úkoly – zastavit epidemii zarděnek nebo potlačit výskyt podivné tropické nemoci. A pak jsou tu problémy, které do medicíny rozhodně nespadají, třeba nesmiřitelný boj účastnic soutěže o nejlepší domácí ovocný koláč nebo spor otce a syna, v němž jde o synovu budoucnost. Empatický a moudrý O´Reilly snad má recept na každou bolest a potíž – dokud se nevynoří tajemství z jeho bouřlivé minulosti.

Doktore, poplach, jde o všecko!

Autor: Patrick Taylor
Přeložila: Vlasta Hesounová

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7335-408-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Doktore, poplach, jde o všecko! vydalo nakladatelství Leda.

Prohlédněte si dostupnou ukázku z knihy.

————————————————

Víno nebo pivo? To je životně důležitá otázka… Co všechno může způsobit jedna sázka uzavřená v hospodě mezi Čechy a Moravany? V knize Vinaři 2, která doprovází komediální televizní seriál, není o humorné situace nouze. Co vy? Pivo nebo víno?

Co je větší alchymie – víno nebo pivo? V duchu zapeklité otázky se nese nové pokračování úspěšného komediálního seriálu Vinaři, které rovněž doprovází knižní vydání. Všechno začíná převelením faráře Tomici do severočeské vísky Strdín. Se stěhováním mu pomáhají jeho nejbližší přátelé: vinaři Bedřich Pavlíček a Franta Vlček, policista Patrik Tauš, provozní Hřebec zvaný Hřéba a porybný Machr. A tak se osudy Křetických navždy prolnou s osudy Strdínských.
Ve Strdíně se Moravané potkají s partičkou Čechů a z jednoho večerního setkání v místní hospodě vzejde sázka, která všechno dokonale zamotá. Nezůstane ale jen u obyčejné sázky. Nečekané nástrahy ze strany Strdínských si bohatě užije každý člen Vlčkovy party. Jak jinak může dopadnout nesmiřitelný souboj vinařů a pivařů než pořádnou šlamastykou?
Nevraživost mezi Čechy a Moravany se ale přeci jen začne postupně otupovat. Vlček, který přes všechny rozepře nakonec rozpozná ve vinaři Waldemarovi své druhé já, se rozhodne změnit k lepšímu a zkoumá různá náboženství. A ničemu nepřidá ani náhlé vzplanutí krásné a všemi obdivované hostinské Jany Hamplové pro faráře Tomicu.

Vinaři 2

Autoři: Jan Janula, Petr Kolečko

Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Formát: 130×207 mm
ISBN: 978-80-249-2939-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Vinaři 2 vydalo nakladatelství Ikar.

Přečtete si malou ochutnávku z knihy.

————————————————

Pro milovníky příběhu Ďábel nosí Pradu je stvořena kniha Tý potvoře to nedaruju. Jaká překvapení čekají na hlavní hrdinku po půlroční nepřítomnosti v práci? Jak si poradí čtyřicátnice s přeměnou svého milovaného papírového časopisu na internetový a co s mladou generací? Čtěte a uvidíte…

Neuvěřitelně stylový a zlomyslně zábavný příběh o světě módy, módních časopisech digitálního věku, souboji generací, selfíčkách, Twitteru a Instagramu

Imogen Tateová, šéfredaktorka prestižního magazínu Glosy, se po půlroční nemoci vrací do práce. Jaké je ale její překvapení, když za svým stolem spatří pohodlně se rozvalovat svou někdejší asistentku Evu, jak právě pořizuje selfie svých extravagantně nalakovaných nehtů.

A pak už překvapení neberou konce. „Staromódní“ papírový časopis se během její nepřítomnosti změnil v internetový magazín. Ze čtyřicátnice Imogen je náhle dinosaurus a „Šedý vlas“, jak se sžíravou ironií tituluje své starší spolupracovníky nemilosrdné supermoderní mládí. Imogen najednou nerozumí ničemu. Neví, co si počít se všemi těmi tweety, e-shopy, aplikacemi a selfíčky. Připadá si, jako by spadla do jiného světa, kde všichni mluví jazykem, kterému nerozumí. A z uznávané šéfredaktorky se ze dne na den stává vysmívaný outsider.

Co na tom, že si tyká se světovými návrháři a supermodelkami, když neumí vložit příspěvek na Instagram a slovo hashtag jí připadá jako mimozemská šifra? Ambiciózní, zlomyslná Eva je odhodlaná ukázat téhle vykopávce, že už nemá v módní branži co dělat. A rozhodně si nepočíná v rukavičkách.

Imogen má jen dvě možnosti. Sebrat si své muzeální zápisníky a všechno vzdát, nebo začít bojovat.

Tý potvoře to nedaruju

Autorky: Jo Piazzaová, Lucy Sykesová
Přeložil: Zdík Dušek

Počet stran: 372
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7359-478-7
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Tý potvoře to nedaruju vydalo nakladatelství Metafora.

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto knihy plné humoru,
ale i mnohé další.

Chcete se bavit? Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVstupte bez klepání
Odpovědi na otázky, které jste si nikdy nepoložili

Hubeňáková, Zuzana

Ikar, 2015

zobrazit info o knizeDoktore, poplach, jde o všecko!

Taylor, Patrick

Leda, 2015

zobrazit info o knizeVinaři 2

Janula, Jan - Kolečko, Petr

Ikar, 2015

zobrazit info o knizeTý potvoře to nedaruju

Piazzaová, Jo – Sykesová, Lucy

Metafora, 2015

Napsat komentář