Vánoční tipy pro celou rodinu III.

dog
Při pohledu do kalendáře vás jímá hrůza a nad ránem se budíte zbroceni potem, protože jediný dárek, který jste zatím koupili, je výběrová konzerva pro vašeho čtyřnohého miláčka? Co takhle vybrat pro vaše dvounohé miláčky pod stromeček dárek v knižní podobě?

Malé děti vnímají kouzlo Vánoc asi nejintenzivněji z celé rodiny. Proč jim nezpříjemnit už čekání na Ježíška? Co třeba tradiční večerní pohádku v adventním čase předčítat z knihy Zuzany Pospíšilové Nové vánoční pohádky?

Vykouzlete si ty nejsvátečnější Vánoce s Novými vánočními pohádkami. Po úspěšné knize Vánoční pohádky přichází oblíbená spisovatelka Zuzana Pospíšilová se dvěma desítkami originálních, zbrusu nových pohádkových příběhů, které dětem připomenou, že kouzla nepatří jen k pohádkám, ale také k vánočnímu času.
Nové vánoční pohádky vyprávějí příběhy, ve kterých se lidem i zvířátkům přihodí pozoruhodné věci. Možná jsou to kouzla, možná je to obdivuhodná síla Vánoc, která způsobí, že dobro, radost a přátelství mají vždycky navrch. O Vánocích se zkrátka dějí zázraky, a tak není divu, že na zimní noční obloze pomáhá svítit vanilkový rohlíček, sněhové vločky zahánějí samotu, smutný sněhulák najde konečně kamaráda a malému Oliverovi nadělí Ježíšek dědečka. Půvabné, bohatě ilustrované příběhy tvoří knihu, která se báječně hodí jako vánoční dárek.

Nové vánoční pohádky

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Barbara Issa Wagner

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-247-5613-4
Doporučená cena: 259 Kč

 

Knihu Nové vánoční pohádky vydalo nakladatelství Grada.

Zkuste poodhalit kouzlo Vánoc díky ukázce.

————————————————

Vybrat vhodný dárek pro dítě v pubertálním věku bývá úkol doslova nadlidský. Zkuste vaši puberťačku zaujmout knihou. Všechno, úplně všechno Nicoly Yoon vypráví právě o dívce, která také prochází nelehkým životním obdobím, ale najde tu správnou cestu.

Tato originální prvotina vypráví o dívce, která je doslova a do písmene alergická na celý svět. Je zavřená doma, nikam nesmí a skoro nikdo nesmí k ní. Když se ale do sousedního domu přistěhuje nová rodina a s ní i kluk jménem Olly, začíná se odvíjet komplikovaná „lovestory“, která obrátí naruby všechno, úplně všechno, co osmnáctiletá Madeline dosud znala. Neotřelý milostný příběh je zajímavý i svým zpracováním – obsahuje Madelininy deníkové záznamy, poznámky, tabulky, seznamy či ilustrace.

Příběh o bezmezné radosti i nekonečném smutku, které zažíváme, když prorazíme stěny své ulity a kvůli lásce uděláme něco úplně bláznivého (a smrtelně nebezpečného).
Práva na překlad byla ještě před vydáním knihy prodána do patnácti zemí.

Všechno, úplně všechno

Autorka: Nicola Yoon
Přeložila: Vanda Ohnisková

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7462-860-3
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Všechno, úplně všechno vydalo nakladatelství Jota.

Prolistujte si obsáhlejší ukázku z knihy.

————————————————

Dílo klasické české literatury jako dárek potěší vždycky. Tím spíš, když se jedná o jednoho z bratrů Čapkových. Přeneste se v knize Josefa Čapka Stín kapradiny na začátek minulého století do časů ostrých bojů mezi pytláky a hajnými.

Baladický příběh mladých pytláků Rudy a Vaška, kteří v panice zabijí hajného a vydávají se na nekončící útěk před spravedlností a svědomím. Dramatickou atmosféru proslulého Čapkova textu jedinečným způsobem dotváří obrazy přírody, zejména lesa, v němž se oba mladíci schovávají a jenž je současně bezprostředně vylíčenou přírodní scenérií i projekčním plátnem nadějí i úzkostí obou uprchlíků. Na motivy tohoto románu natočil v roce 1984 František Vláčil neméně známý stejnojmenný film.

Stín kapradiny

Autor: Josef Čapek

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 116×164 mm
ISBN: 978-80-7429-131-9
Doporučená cena: 188 Kč

 

Knihu Stín kapradiny vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Podívejte se mezi pytláky v následující ukázce.

————————————————

Stieg Larsson – zosobnění severské krimi. Je potřeba dodávat něco víc? Muži, kteří nenávidí ženy, Dívka, která si hrála s ohněm a Dívka, která kopla do vosího hnízda. Stvoření nezapomenutelné dvojice Mikael a Lisbeth. Nelze říct nic jiného než bestseller. Knihy, které oslovily miliony čtenářů a dávno překročily hranice Skandinávie, vycházejí v novém brožovaném vydání.

Brožované vydání trilogie Milénium v novém designu.

Trilogie Milénium nové hvězdy švédské kriminální literatury Stiega Larssona sklidila ihned po svém vydání mimořádný úspěch u čtenářů i kritiky. První díl (Muž, který nenávidí ženy) dostal v roce 2005 cenu za nejlepší skandinávský kriminální román, druhý díl (Dívka, která si hrála s ohněm) byl oceněn jako nejlepší švédský kriminální román roku 2006, a poslední (Dívka, která kopla do vosího hnízda) získal cenu Kniha roku.

Larsson není autorem, který by se spokojil s naplněním žánrových konvencí, píše se silným zanícením pro problémy současnosti, uvažuje o vztahu politiky a morálky, klade otázky a hledá zodpovědnost. Šíře jeho znalostí odpovídá hloubce pohledu na věc, což činí příběh velmi věrohodným. Má fantastickou schopnost udržet napětí v mnoha komplikovaných paralelně se odvíjejících zápletkách a současně je brilantně propojovat. Svým bohatým jazykem a stylem navazuje na tu nejlepší severskou vypravěčskou tradici.

Mezinárodní bestseller. Více než 80 milionů prodaných výtisků trilogie Milénium.

Muži, kteří nenávidí ženy

Autor: Stieg Larsson
Přeložila: Azita Haidarová

Počet stran: 536
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7491-578-9
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Muži, kteří nenávidí ženy vydalo nakladatelství Host.

Dívka, která si hrála s ohněm

Autor: Stieg Larsson
Přeložila: Azita Haidarová

Počet stran: 608
Vazba: brožovaná
Formát: 147 × 206 mm mm
ISBN: 978-80-7491-580-2
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Dívka, která si hrála s ohněm vydalo nakladatelství Host.

Dívka, která kopla do vosího hnízda

Autor: Stieg Larsson
Přeložila: Azita Haidarová

Počet stran: 688
Vazba: brožovaná
Formát: 148 × 207 mm
ISBN: 978-80-7491-582-6
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Dívka, která kopla do vosího hnízda vydalo nakladatelství Host.

Co už bylo o Miléniu napsáno?

————————————————

Každý z nás toužil v určitou životní etapu zažít na vlastní kůži nefalšované dobrodružství. S postupujícími roky ale většina z nás dospěla do fáze, kdy si raději čteme o dobrodružství druhých v teple domova. Několikaletou plavbu na plachetnici popisují Jana a Otakar Honsovi v knize Pod plachtami domů.

Po třech letech putování po mořích a oceánech jsme se ocitli na opačné straně zeměkoule. Tam začíná naše cesta zpět, cesta domů.
Plavba z Nového Zélandu do Austrálie vedla přes exotické pacifické ostrovy Fidži, Vanuatu a Novou Kaledonii. Dlouhá a náročná plavba Velkým bariérovým útesem a Torresovým průlivem nastavila zrcadlo našim dovednostem a psychické odolnosti.
Až na dno svých sil jsme si sáhli při plavbě Indickým oceánem, podél nebezpečného pobřeží na jihu Afriky a kolem Mysu Dobré Naděje. Z Kapského Města vedla naše cesta na ostrov Svatá Helena. Pak už nás čekal poslední a také nejdelší úsek, plavba do Karibiku.
Prožili jsme mnoho krásných a neopakovatelných, ale také dramatických chvil se šťastným koncem. Všechno v nás zůstalo.

Pod plachtami domů

Autor: Jana a Otakar Honsovi

Počet stran: 168
Vazba: vázaná
Formát: 155×230 mm
ISBN: 978-80-88104-00-1
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Pod plachtami domů vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

————————————————

V dnešní době je zcela běžné, že otcové se zapojují do výchovy malých dětí mnohem více než před několika detítkami let. Méně bežné je, že své zážitky sepíší na papír a vydají jako M. M. Cabicar ve své humoristicky laděné knize Dítě školkou povinné. Zaujme určitě nejen rodiče malých dětí.

Jedinečné, často neuvěřitelné, ale i běžné příhody, které prožívají všichni dospělí, jejichž dítě začalo chodit do školky. Rozpustilé příběhy tříleté Viky jsou podané autorem, který má dar vidět humor všedních situací a vystihnout každodenní zážitky tak, až vám dají pocit, že v tom nejste sami! Rozverné příhody si získaly tisíce příznivců a ti se shodují v jediném: „Při čtení nejezte, ani nepijte! A pokud vaše dítě spí, zamkněte se s knihou za čtvery polstrované dveře.“

Dítě školkou povinné

Autor: M.M. Cabicar

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-247-5783-4
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Dítě školkou povinné vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Podívejte se do školky v následující ukázce.

Nahlédněte do námi vybrané ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto a řadu dalších knih.

Napište nám, která kniha vás kdy pod stromečkem nejvíce potěšila.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStín kapradiny

Čapek, Josef

Vyšehrad, 2015

zobrazit info o knizeVšechno, úplně všechno

Yoon, Nicola

Jota, 2017

zobrazit info o knizeNové vánoční pohádky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2015

zobrazit info o knizeMuži, kteří nenávidí ženy
Milénium 01

Larsson, Stieg

Host, 2015

zobrazit info o knizeDívka, která si hrála s ohněm

Larsson, Stieg

Host, 2015

zobrazit info o knizeDívka, která kopla do vosího hnízda

Larsson, Stieg

Host, 2015

zobrazit info o knizePod plachtami domů
Na plachetnici kolem světa. Část 3.

Otakar, Jana a

Agentura KRIGL, 2015

zobrazit info o knizeDítě školkou povinné
Humorné příhody očima odvážného otce

Cabicar, M.M.

Cosmopolis, 2015

Napsat komentář