Dobrodružné příběhy pro malé neposedy

detske
Chybí vám inspirace ke koupi té správné knihy pro vašeho malého neposedného čtenáře? Jestli ano, projděte si dnešní tipy, ve kterých vám představíme tři dobrodružné knihy, které čtenáře nadchnou a pobaví!

Jako první vám představíme knihu autora, jehož jste si pravděpodobně zaškatulkovali jako autora detektivek pro dospělé, ale ve své  dětské knize Doktor Proktor a prdicí prášek Jo Nesbø dokazuje, že je skutečně mistrem pera a neomezuje jej žádná věková kategorie!  Autor vytváří příběh o vědci, vynálezci prdicího prášku, který se díky vynalézavosti dvou dětí může skutečně proslavit, tedy pokud se všichni tři zvládnou vypořádat s chladnokrevnými záporáky.

Doktor Proktor a prdicí prášek

Autor: Jo Nesbø
Přeložil:  Jiří Vyorálek
Ilustrace: Per Dybvig

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7462-909-9
Doporučená cena: 228 Kč

Když se klučina jménem Bulík přestěhuje do uličky Dělová, rychle se dává do party s Lízou, šikovným děvčetem ze sousedství, a dobromyslným, byť značně podivínským vynálezcem doktorem Proktorem. Doposud zneuznaný vědátor vynalezl prdicí prášek a zprvu nepříliš použitelná věc se ukazuje jako ten nejbáječnější vynález na světě. Bulík a Líza vymyslí s důvtipem sobě vlastním úžasný plán – prášek nemusí jen obveselovat děti a dospělé, kdyby totiž doktor Proktor zapracoval na mnohem silnější verzi, mohli by supersilný prášek prodat NASA, Národnímu úřadu pro letectví a kosmonautiku, který by ho dokázal využít k počinům důležitým pro celé lidstvo. Jenomže trojlístku hrdinů se nečekaně staví do cesty nemilosrdní padouchové – pan Trán a jeho synové Truls a Trym.

Knihu Doktor Proktor a prdicí prášek vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy Doktor Proktor a prdicí prášek

Byl květen. A když už slince svítilo nějakou tu chvíli na Japonsko, Rusko a Švédsko, vyšlo nad Oslem. Oslo je docela malé hlavní město v docela malé zemi, která se jmenuje Norsko.

 

doktorproktor

doktorproktor1

Na webu nakladatelství najdete rozsáhlejší ukázku!

Podívejte se také na recenzi na našich stránkách!

Kniha vyšla také jako audiokniha.

————————————————

Oblíbili jste si jako malí knihu Děti z Bullerbynu a rádi byste, aby se vaše dítě pustilo do knihy s podobnou švédskou atmosférou? Pak se zaměřte na knihu Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho, ve které zatouží tlustý a ne zrovna šikovný Ulf po teniskách svého obdivovaného kamaráda Percyho, který právě díky nim dokáže úplně cokoliv!

Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho

Autor: Ulf Stark
Přeložila: Viola Somogyi
Ilustrace: Alena Žabková

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-0948-5
Doporučená cena: 199 Kč

První a nejoceňovanější díl z volné trilogie určené zejména pro kluky. Ulf si je jistý, že by se všechny jeho problém rázem vyřešily a vše by se mu dařilo, jen kdyby nějak získal staré, polorozpadlé tenisky svého spolužáka Percyho. Percy totiž tvrdí, že jeho boty jsou kouzelné. A protože se Percymu daří, na co sáhne, je úžasně silný, šikovný a oblíbený, zatímco Ulf je tlustý a nemotorný, ochotně mu věří.
Tenisky opravdu udělají z Ulfa docela jiného kluka. Najednou je smělý a odvážný a spolužáci ho začnou vnímat docela jinak. A také pochopí, že frajer Percy není vždycky tak odvážný, jak si všichni myslí.
Napínavý a vtipný příběh, v němž nechybí ani atmosféra odrážející švédský způsob života, tak jak ho čeští čtenáři znají například z Dětí z Bullerbynu.

Knihu Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho vydalo nakladatelství Portál.

Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho

Řekl jsem, že je to pokoj mého bráchy, ale nepomohlo to. Řekl jsem Percymu, že je brácha životu nebezpečný, ale ani to nepomohlo. „Ty přeci taky nejsi žádnej zbabělec, nebo snad jo?“ smál se Percy. A pak mě zatáhl do bráchova pokoje. (str. 69)

 

kouzelnetenisky

 kouzelnetenisky1

Podívejte se také na ukázku na webu nakladatelství!

————————————————

V další knize najdete kromě humoru také ponaučení – Konec bedny a jiné příběhy je kniha, kterou ocení všechny děti postižené školní docházkou, protože situace, které hlavní hrdinové prožijí, jim budou důvěrně známé.

Konec Bedny a jiné příběhy

Autor: Lubor Falteisek
Ilustrace: Eva Válková

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 140×213 mm
ISBN: 978-80-247-5738-4
Doporučená cena: 179 Kč

Ve škole je legrace! Každý den se dá se spolužáky prožít jiný podivuhodný příběh. V deseti humorných povídkách najdou kluci a holky školou povinní spoustu veselých i vážnějších příhod ze života svých vrstevníků – a možná odhalí i špetku životní moudrosti.
Jaký poprask asi nastal, když do třídy přišla nová spolužačka, na první pohled krásná a sympatická? Co se odehrálo při neuvěřitelném psím pokusu? Jak došlo k největšímu vánočnímu požáru? A proč je z celé třídy nejhorší kluk jménem Vydra?
Spisovatel a novinář
Lubor Falteisek rozumí dětské duši a má slabost pro napínavý příběh, díky tomu vznikly skvělé povídky, u kterých se děti zasmějí i zamyslí. Možná zlákají ke čtení i dospěláky.

Knihu Konec Bedny a jiné příběhy vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy Konec Bedny a jiné příběhy

Čech s Čapkem byli nejdřív na svá jména naštvaní a nejradši by se jmenovali Jan Novák nebo Josef Novotný, ale pak si zvykli a najednou začali být hrdí, že se jmenují tak krásně spisovatelsky. A dokonce o sobě začali tvrdit, že jsou přímými potomky toho slavného Svatopluka Čecha a ještě slavnějšího Karla Čapka. (str. 7–8)

 

Na našich stránkách  najdete  ukázku z knihy!

Ukázku naleznete i na webu nakladatelství!

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto i další knihy nejen pro děti.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoktor Proktor a prdicí prášek

Nesbø, Jo

Jota, 2015

zobrazit info o knizeKouzelné tenisky mého kamaráda Percyho

Stark, Ulf

Portál, 2015

zobrazit info o knizeKonec Bedny a jiné příběhy

Falteisek, Lubor

Grada, 2015

Napsat komentář