Nedělní odpoledne: Zuzana Pospíšilová – Výlet do Pekla

vylet_perex
Všechny děti touží zažít něco tajemného a dobrodružného. Paní učitelka jedné neposedné třídy je stejného názoru, a proto pro děti uspořádá výlet do obce Peklo. Pojďme společně nahlédnout do příběhu.

Zuzana Pospíšilová – Výlet do Pekla

Předmluva

Když paní učitelka dětem oznámila, že pojedou na školní výlet do Pekla, byli všichni překvapení. Děti si hned představily opravdové peklo s umouněnými čerty. Některé se bály, jiné se těšily, ale paní učitelka vysvětlila, že jedou do městečka, které se sice jmenuje Peklo, ale s čerty nemá nic společného.

Tehdy ještě nevěděla, jak moc se mýlí. Lukáš, Marek, Vojta a Alice se totiž do opravdového pekla na vlastní oči podívali. Měli štěstí, že narazili na hodného čertíka, jinak by se už z pekla nikdy nevrátili.

A co vy, milí čtenáři, vy už jste v pekle někdy byli? Že ne? Tak se společně s hrdiny této knížky vydejte vstříc čertovskému dobrodružství.

Odměna

Paní učitelka dnes vešla do třídy ještě o něco veseleji než jindy. „Mám pro vás překvapení,“ řekla tajemně.

„Ach jo, zase další diktát?“ zašklebil se Oliver.

Paní učitelka zavrtěla hlavou. Nenechala žáky dál hádat. Řekla jim to sama. „Milé děti, protože jste byly moc šikovné a hodně jste se toho naučily, pojedeme na školní výlet.“

„Jupí, hurá, paráda,“ ozývalo se z lavic.

„A kdy?“ chtěla vědět Natálka.

„Už za dva týdny. Budeme tam dokonce dvě noci spát. Pojedeme na třídenní výlet!“ oznámila paní učitelka. Nadšení nebralo konce. Kluci vyskakovali z lavic a holky radostí skoro pištěly.

Když paní učitelka děti utišila, s úsměvem se zeptala: „Nikoho nezajímá, kam pojedeme?“

„Kam? Kam pojedeme?“ ptali se jeden přes druhého.

„Pojedeme se podívat do Pekla,“ řekla významně paní učitelka. V tu ránu bylo ve třídě ticho. Někteří si mysleli, že si z nich paní učitelka dělá legraci, jiní se trochu báli. V pekle jsou přece čerti, a s těmi je lépe si nezahrávat.

„Do opravdového pekla?“ prolomil ticho Honzík.

Paní učitelka se nepřestávala usmívat. „Ano, je to opravdové Peklo. Ale jiné, než si myslíte. Je to malé městečko, které se jmenuje Peklo. Okolo je krásná příroda. Tam budeme vyrážet na procházky.“

Bylo vidět, jak se některým dětem ulevilo. Bály se, že budou muset spát v pohádkovém pekle se špinavými čerty. Děti si pak musely do deníčku zapsat všechno o výletě. Kdy se jede, kam se jede a kolik se vybírá peněz. Do konce vyučování už se děti nedokázaly pořádně soustředit. Myslely jen na to, jaké to asi bude v Pekle.

Knihu Výlet do Pekla vydalo nakladatelství Grada

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVýlet do Pekla

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2012

Napsat komentář