Získejte detektivku se dvěma zločiny najednou

Popel-vsechny-zarovna-perex
Stará dáma Hermína Baumgartnerová je ve svém bytě nalezena brutálně rozsekaná mačetou, ačkoli k tomuto činu podle její rodiny chybí jakýkoliv motiv. Naproti tomu v případě smrti mafiána by se nebylo čemu divit, ale i tady něco nehraje.

Smrt staré ženy a mafiána

Vražda staré ženy, která byla brutálně rozsekána mačetou, a smrt mafiána, od které vedou stopy k tajným službám.

Nový detektivní román Dominika Dána pojednává o dvou zločinech, kniha je plná pochybných kreatur, mafiánů a tajných agentů. Autorovy dvacetileté zkušenosti jí dodávají na věrohodnosti. Najdete v ní skutečnosti, při nichž zamrazí a jež by raději měly být fikcí. A naopak literární fikce působí díky znalosti policejní práce autenticky. Vše vypadá tak věrohodně, že už je pouze na čtenáři, co budete pokládat za realitu a co za fikci.

 

Popel všechny zarovná

Autor: Dominik Dán

Vydalo: nakladatelství Slovart
Překlad: Josef Šmatlák
Počet stran: 400
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-7529-042-7

Přečtěte si více o knize Popel všechny zarovná, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Slovart. A neměla by vám uniknout ani ukázka.

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

 

Ukázka z knihy

Stařičké babce na pitevním stole už nebylo pomoci, byla sinalá a ztuhlá jako jitrnice vytažená z lednice. Realita byla truchlivá, vlastně hrozná, a babku skutečně z takového chladného prostoru před malou chvílí vytáhli a převezli na městskou patologii. Podchlazení nebylo příčinou jejího současného stavu neboli – řečeno odborně – bezprostřední příčinou smrti. To bylo už pouze důsledkem toho, co s ní nějaká bestie provedla během uplynulé noci.
Pravá příčina smrti se nacházela těsně pod hrudní kostí, procházela skrze pravou srdeční komoru a směřovala kolem páteře ven mezi lopatkami. Pokud by se to někomu zdálo málo, našel by příčin vícero, vlastně spoustu, a byly všude, na hlavě, na krku, na ramenou, na břiše. Vypadalo to, že ta bestie vynechala jen palec na pravé noze, protože ten jediný nebyl zakrvácený, ale to je i při nejlepší vůli moc málo na přežití. (str. 11)

 

O autorovi

Dominik Dán (*1955) se už přes 25 let zabývá vyšetřováním zločinu. Osobní kontakty s vrahy, lupiči, únosci a jinou „vybranou společností“ mu umožnily pochopit nepsané zákony podsvětí. Ze svých bohatých zkušeností čerpá při tvorbě mrazivě autentických detektivních příběhů, které čtenáři mohou znát například z knih Moucha, Mucholapka, Kráska a Zvíře, Uzel, Bestie, nebo Básník. V současné době je nejprodávanějším slovenským autorem a všechny jeho knihy se okamžitě staly bestsellery. Spolupracoval na scénáři úspěšného televizního seriálu Kriminálka Staré město a na jaře roku 2016 by měl do kin přijít koprodukční film podle jeho knihy Červený kapitán.
(Zdroj informací: nakladatelství Slovart)

 

Vyhrajte knihu Popel všechny zarovná

Má vražda osmdesátileté dámy Hermíny Baumgartnerové něco společného se smrtí protřelého mafiána, nebo se jedná o dva spolu nesouvisející případy? A jakou roli zde hrají tajné služby? Na to musí přijít Richard Krauz společně se svými kolegy z kriminálky. Jako ve všech knihách oblíbeného slovenského autora Dominika Dána není ani v této detektivce hlavní otázkou, kdo tyto zločiny spáchal, ale zda policie pachatele vyláká z jeho úkrytu,. a pomocí jakých důkazu ho usvědčí. Začtěte se do příběhu plného pochybných existencí, mafiánů a tajných agentů. Pokud patříte mezi fanoušky kriminalistů z Našeho města, opět nebude zklamáni.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Slovart vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Popel všechny zarovná vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Popel všechny zarovná
probíhá od 4. do 17. prosince 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 5 krimi knih Popel všechny zarovná

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePopel všechny zarovná

Dán, Dominik

Slovart, 2015

Získejte detektivku se dvěma zločiny najednou - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Witchie napsal:

    Dobrý den, chci Vám poděkovat za výhru, knihu Popel všechny zarovná, v pořádku dorazila. Přeji redakci mnoho zdarů v novém roce.

  2. Zuzina26 napsal:

    Dobrý den, dnes mi byla doručena kniha Popel všechny zarovná od nakladatelství Slovart,. Velmi děkuji.

Napsat komentář