Závěr týdne na vlně krimi

hand
Počkejte, až se setmí. Zamkněte dům na dva západy. Zavřete se v ložnici, zakryjte peřinou až po nos a vezměte do ruky knížku, při jejímž čtení vám bude běhat mráz po zádech. Opravdu jste dobře zamknuli vchodové dveře? 

Vracíte se domů večer unavení, oči bolavé z celodenní práce na počítači? Zkuste jednou před usnutím místo klasické knihy sáhnout po audioknize. Co třeba napínavá detektivka Eduarda Fikera Série C–L?

Legendární detektivka mistra oboru Eduarda Fikera. Major Kalaš se svým fámulem Karlíčkem vyšetřují výbuch vlaku, převážejícího velké množství peněz. Podezření na nešťastnou náhodu bere brzy za své a vše směřuje k variantě přepadení. Ale jak se pachatel dostal do zavřeného vagonu hlídaného policejní eskortou ? Nedaleko místa činu je navíc nalezena mrtvá dívka. Mají tyto případy souvislost ?

Kniha byla v roce 1970 zfilmována režisérem Josefem Machem pod názvem Na kolejích čeká vrah. S Jiřím Sovákem, Jaroslavem Hanzlíkem a Radkem Brzobohatým v hlavních rolích.

Série C-L [Audio na CD]

Autor: Eduard Fiker

ISBN: 8594177770085
Doporučená cena: 329 Kč

 

 

Audioknihu Série C-L vydalo nakladatelství Tebenas.

————————————————

Pomníček je slangový výraz kriminalistů pro vraždu, která nebyla, i přes usilovnou snahu, řadu let objasněna. Jeden z takových pomníčků přijíždí řešit do Paříže hrdina knihy Petera Maye Výjimeční lidé.

Druhé, brožované vydání prvního dílu kriminální série Akta Enzo.

První díl série Akta Enzo představuje čtenářům učitele biologie Enza Macleoda, který se kvůli odvážné sázce pouští do řešení neobjasněného kriminálního případu.

Předmětem sázky se stane deset let stará záhada – zmizení geniálního Jacquese Gaillarda, přednášejícího na elitní francouzské vysoké škole, která vzdělává budoucí premiéry a prezidenty. Enzo Macleod, který opustil Skotsko i slibnou kariéru ve forenzních vědách a nyní vyučuje biologii ve francouzském Toulouse, si ji nemůže dovolit prohrát. Doufá, že se mu s využitím nových vědeckých metod podaří zjistit, co se s Jacquesem Gaillardem stalo. Enzo přijíždí do Paříže, aby se tu setkal s novinářem Rogerem Raffinem, autorem knihy o sedmi slavných nevyřešených vraždách, mezi něž zařadil i případ Jacquese Gaillarda. Neidentifikovaná lebka v bedně nalezené v pařížských katakombách Enza záhy přivede na stopu rafinovaně ukrytých Gaillardových ostatků.

Výjimeční lidé

Autor: Peter May
Přeložila: Linda Kaprová

Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Formát: 125 × 194 mm
ISBN: 978-80-7491-585-7
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Výjimeční lidé vydalo nakladatelství Host.

Nahlédněte do zákulisí vyšetřování vraždy prostřednictví ukázky.

Přečtěte si, co říká o knize naše recenzentka.

————————————————

Většina z nás v chladné zimě občas podlehne představě, jaké by to asi bylo houpat se ve vlnách tropického moře, nohy bořit do jemného bílého písku, v přístavu kotví vlastní jachta,… Že plavba na jachtě nemusí být vždycky idyla, ukazuje Lucy Clarkeová ve své knize Modrá.

„Co se stane, když je pravda unášena vlnami pryč z našeho dosahu…“
Poklidný výlet na moři? Ani náhodou! Koupání v průzračné vodě a popíjení tropických koktejlů se až příliš brzy promění ve zlověstnou noční můru…
Lana a její nejlepší kamarádka Kitty se vydají hledat svobodu a dobrodružství. Jejich sen volně cestovat se jim splní, když získají možnost plavit se na Modré – jachtě, která pluje z Filipín na Nový Zéland. Spolu se svými novými přáteli rychle podlehnou kouzlu vzdálených ostrovů a divokých večírků na jachtě.
Z ráje se ale brzy stává peklo – Lana a Kitty zjišťují, že každý na palubě má nějaké tajemství, a navíc jeden z jejich nových přátel po jedné hádce záhadně zmizí…
Nebezpečné vlny nedůvěry a lží ohrožují nezávazné letní dobrodružství na lodi, někteří se však svého vysněného ráje nehodlají jen tak vzdát… a to za jakoukoli cenu!

Modrá

Autorka: Lucy Clarkeová
Přeložila: Anna Gibson

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-247-5689-9
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Modrá vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Prohlédněte si knihu podrobněji prostřednictvím ukázky.

————————————————

Představovat Joa Nesbøho jako předního autora severské krimi, je asi zcela zbytečné. Ale představit novinku z jeho pera Půlnoční slunce už rozhodně zbytečné není. Podtitul Krev na sněhu naznačuje, že se nebude jednat o nic menšího než o pronásledování a možná i vraždu.

Opět sedmdesátá léta minulého století, tentokrát však na dalekém severu Norska. Opuštěná vesnice Kasund kdesi ve Finnmarce, jejíž obyvatelé jsou příslušníky laestadiánského hnutí, které jejich životy svazuje přísnými pravidly. Desetiletý Knut a jeho krásná, čerstvě ovdovělá matka Lea, zastávající funkci kostelníka a zvoníka, nedostudovaný teolog Mattis a šamanka Anita. Záhadný cizinec Ulf, který tvrdí, že sem přijel z Osla na lov bělokurů, ale na lovce vůbec nevypadá, dokonce ani nemá pořádnou pušku. Nechce se mu ovšem nikomu prozrazovat, že jedinou kořistí, na kterou se tu bude pořádat hon, je on sám. Těžko totiž odhadnout, na čí straně budou místní stát a zda mu pomohou lovce setřást.

Půlnoční slunce

Autor: Jo Nesbø
Přeložila: Kateřina Krištůfková

Počet stran: 214
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7473-320-8
Doporučená cena: 259 Kč

 

Knihu Půlnoční slunce vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Pojďte nahlédnout do knihy a začněte se bát.

————————————————

Po úspěšném prvním dílu Mráz, přichází Bernard Minier s prostředním dílem detektivní trilogie. V Kruhu je komisař opět povolán, aby vyšetřil sérii zdánlivě nesouvisejících vražd. Bohužel zjistí, že vyšetřování pro něho bude ještě osobnější záležitostí, než se zdálo.

Druhý díl detektivní trilogie s komisařem Martinem Servazem, jež se stala bestsellerovou senzací ve Francii!

Uvnitř domu je nalezena mrtvá žena. Spoutaná a utopená ve vaně.
U bazénu v zahradě sedí její žák a milenec, který je pod vlivem sedativ.
Je to vrah?
Na nic si nepamatuje…

Marsac je zdánlivě klidné městečko v Pyrenejích, známé díky elitní univerzitě. Dokud ovšem není zavražděna jedna z přednášejících a dokud není o pár dní později nalezeno tělo místního chovatele psů, které roztrhala na kusy jeho vlastní zvířata…

Kdo a proč rozpoutal v tomto univerzitním městečku šílenství smrti? Mohly by být vraždy dílem uprchlého sériového vraha?

Stačí jeden tajemný email a telefonát a komisař Martin Servaz je vtažen do vyšetřování. Hlavním podezřelým se stane syn jeho bývalé lásky z místní univerzity. Když Servaze požádá, aby se případu ujal, nemůže odmítnout…

Aby vrchní komisař Servaz případ vyřešil, musí se ponořit do své vlastní minulosti a znovu otevřít své staré rány. Bude to jeho nejnebezpečnější a nejosobnější vyšetřování dosud!

Kruh

Autor: Bernard Minier
Přeložil: Jiří Žák

Počet stran: 640
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7505-244-5
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Kruh vydalo nakladatelství XYZ.

Nahlédněte do vyšetřovacích metod komisaře Servaze prostřednictvím ukázky.

Přečtěte si naši recenzi.

Svoji novinku do Prahy přijel představit Bernard Minier osobně a při této příležitosti nám poskytnul exkluzivní rozhovor.

————————————————

Že staré dluhy se vracejí a na některé věci je těžké zapomenout, ukazuje v další napínavé krimi ze severu Mo Hayder. Vlk je krátký název pro dlouhý příběh plný překvapení, nečekaných odhalení a dávných křivd.

Staré křivdy nejsou nikdy úplně zapomenuty.
Zámožní manželé Anchor-Ferrersovi hodlali ve svém venkovském sídle strávit poklidný čas. Skutečnost se však od jejich představ děsivě liší: hned po příjezdu našli na zahradě rozvěšené zvířecí vnitřnosti a nyní je drží v zajetí dvojice únosců, jejichž požadavky jsou stále bizarnější a více ponižující. Když už začíná být zřejmé, že těm dvěma nejde o výkupné, ale o osobní mstu, podaří se paní Anchor-Ferrersové pustit na svobodu alespoň psa.
Ten pes má na obojku napsáno „Pomozte nám!“ Našel ho tulák přezdívaný Chodící muž, a protože v tom nápisu spatřuje jednoznačný vzkaz od lidí v nesnázích, řekne o něm inspektoru Jacku Cafferymu a požádá ho, aby těm lidem pomohl. Inspektor ale váhá: co když je to celé jen nějaký nemístný žert? Teprve příslib nových informací o dávno zmizelém bratru Ewanovi přiměje Cafferyho zahájit pátrání.
A bude si muset pospíšit, protože v domě Anchor-Ferrersových se schyluje k závěrečnému dějství krvavého dramatu, který započal před celými čtrnácti lety…

Vlk

Autor: Mo Hayder
Přeložil: Jiří Kobělka

Počet stran: 480
Vazba: vázaná
Formát: 134×210 mm
ISBN: 978-80-7498-106-7
Doporučená cena: 349 Kč

 

 

Knihu Vlk vydalo nakladatelství Domino.

Přeneste se v ukázce na studený sever.

Kterou ukázku jsme vybrali my? Podívejte se.

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto a řadu dalších knih.

Dáváte přednost severské krimi nebo preferujete autory z jiných zemí? Napište nám svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSérie C-L [Audio na CD]
Velká vlaková loupež a smrt mladé dívky. Souvislosti odhaluje major Kalaš.

Fiker, Eduard

Tebenas, 2015

zobrazit info o knizeVýjimeční lidé

May, Peter

Host, 2015

zobrazit info o knizeModrá
Bezstarostná plavba, která se promění v mrazivě zlý sen

Clarkeová, Lucy

Cosmopolis, 2015

zobrazit info o knizePůlnoční slunce
Krev na sněhu II.

Nesbø, Jo

Kniha Zlín, 2015

zobrazit info o knizeKruh

Minier, Bernard

XYZ, 2015

zobrazit info o knizeVlk

Hayder, Mo

Domino, 2015

Napsat komentář