Čtení pro holky

cteni_pro_holky_nahledovy
Osudová láska, výlety do světa fantazie, či cestování časem – dnešní tipy jsou jako stvořené pro mladé slečny a všechny, kteří upřednostňují veselou a odpočinkovou četbu. Pokud hledáte vhodný knižní dárek pro svou dceru či kamarádku, inspirujte se s námi!

Na úvod si představíme jediný titul z dnešních tipů, který napsala česká autorka. Začtěte se do krásného a citlivého díla, jehož hlavní hrdinka se právě nachází v důležitém životním mezníku, kdy si uvědomuje sebe sama, snaží se získat vysněnou práci a pozadu nezůstává ani láska. S novým dívčím příběhem pod taktovkou Ivony Březinové jistě nesáhnete vedle!

Kde jsi, Pierote?

Osudovou lásku nemůžeš ignorovat. Svoje srdce nemůžeš oklamat. Vychází skvělý román pro dívky o lásce a hledání sebe sama od oblíbené a úspěšné autorky, několikanásobné držitelky ocenění Zlatá stuha.
To, co si nejvíc přejeme, nemusí být to pravé. Toužíš po velké lásce? Rozhlédni se, možná ji přehlížíš, přitom ji máš na dosah. Takový je i romantický příběh Žorži, adeptky kadeřnického řemesla, která touží po kariéře slavné herečky. Smělé plány sebevědomé slečny však naberou neočekávaný směr, když se v jejím životě objeví tajemný ctitel a jeho úchvatná vyznání.

Autorka: Ivona Březinová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 140×214 mm
ISBN: 978-80-247-5654-7
Doporučená cena: 189 Kč

Knihu Kde jsi, Pierote? vydalo nakladatelství Grada.

„Tak dělej holka, dělej, svlíkej se. Proboha, co sem to ta agentura zase poslala?“ rozkřikl se režisér a nervózně pohlédl na hodinky. „Dvě hodiny natáčecího času v pytli, a my máme sotva jeden obraz.“

Žorža se zmateně rozhlédla kolem. Skupinka asi patnácti dívek se sebevědomě odhalenými ňadry se pochopitelně stala středem zájmu všech přítomných od asistenta režiséra po osvětlovače.

„Jako by v životě neviděli svlečenou holku, viď?“ poznamenala vedle ní kostymérka Zuzka. „Ale neboj, viděli jich spoustu, takže klidně sundej tričko a běž mezi ostatní. Stejně jsi tam jenom do počtu.“
(str. 5)

Jen směle dál, ukázka má své pokračování

O autorce

Ivona Březinová (1964) je oblíbenou a velmi aktivní autorkou. Píše knihy pro děti a mládež všech věkových kategorií. Její texty zahrnují nejrůznější žánry od autorské pohádky, dívčích románů až po fantasy. Nevyhýbá se náročnějším tématům, jako je například drogová závislost, sociální diskriminace a onemocnění nejbližších.

Zdroj: nakladatelství Grada

————————————————

Zatímco Žorža má trable s láskou a získáním vysněného povolání, Nikky Maxwellová, hlavní postava dalšího titulu, řeší daleko naléhavější záležitosti – a sice, jak přežít v pohádkovém světě s opravdovými pohádkovými postavami! Vinou své úhlavní nepřítelkyně a školní rivalky se totiž ocitla ve snové zemi, která ovšem mnohem více připomíná noční můru než pohádku. Dokáže přežít všechny nástrahy, které tu na ni číhají, a dostat se zpět?

Deník mimoňky 8: Příběhy nepohádkový budoucnosti

Nikki Maxwellová už zažila pěknou řádku pohrom a za spoustu z nich mohla její věčná rivalka MacKenzie, ale tentokrát už to královna školních oblíbenkyň fakticky přehnala!
Nikki se totiž její vinou ocitne v podivném snovém světě obydleném pohádkovými postavami. Naši hrdinku tady ovšem nečeká žádný princeznovský život. Proč? Protože když se vám do cesty v jednom kuse pletou zuřiví medvědi, hladoví vlci, praštěné královny a prohnilé čarodějky a mezi vámi a hrozivou smrtí stojí jen roztržitá prťavá víla, která poplete každé zaklínadlo, nezbude vám než se modlit, abyste se zase pěkně rychle probudili!

Autorka: Rachel Russellová
Přeložila: Jana Hejná

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-204-3695-5
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Deník mimoňky 8: Příběhy nepohádkový budoucnosti vydalo nakladatelství Mladá fronta.

„Ale no tak! Bude to legrace, uvidíte. Připravte si sešity.“

Hmátla jsem po tom svém a pokusila se najít volnou stránku bez náčrtků a malůvek.

„Takže – chci, abyste přepracovali svou oblíbenou pohádku a vytvořili novou verzi, do které přidáte něco svého! Termín odevzdání je zítra na konci hodiny. A abychom přivábili polibek múzy, dáme si napřed pár tvůrčích cvičení pro rozehřátí. (str. 40)

Líbila se vám ukázka? Přečtěte si ji celou!

Další díly série

   

  

O autorce

Rachel_Renee_RussellRachel Renée Russellová (13. března 1961) je americká spisovatelka, která vyrůstala v Saint Joseph v Michiganu. Nyní žije v severní Virginii se dvěma dcerami. Má dvě mladší sestry a bratry dvojčata. První knihu napsala v šestém ročníku pro svoje sourozence. U nás se proslavila především známou knižní sérií Deník mimoňky (Dork Diares).

Zdroj: dorkdiaries.com, oficiální stránky

————————————————

Po realistickém románu ze života a říši pohádek se ocitáme ve světě, kterému vévodí cestování do minulosti! Začtěte se do úchvatné trilogie, která vás provede nejrůznějšími časovými obdobími, ukáže vám dobové kostýmy, naučí vás komunikovat s duchy a především vám dovolí poznat, že láska opravdu nezná čas…

Drahokamy BOX

Rudá jako rubín, Modrá jako safír a Zelená jako smaragd! Láska nezná čas. Roztočte kola osudu a chronografu v téhle trilogii o cestování v čase! Nejoblíbenější časocestovací trilogie nově v jednom boxu.

Autorka: Kerstin Gierová
Přeložila: Tereza Pecáková

Počet stran: 1104
Vazba: brožovaná
Formát: 134×205 mm
ISBN: 978-80-7544-003-7
Doporučená cena: 590 Kč

Knihu Drahokamy BOX vydalo nakladatelství CooBoo.

Rudá jako rubín

Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.

Kerstin Gierová nechává ožít ten nejkrásnější pocit na světě!

Příběh vás potěší, budete se smát a budete s hrdiny soucítit. Láska Gideona a Gwendolyn překračuje všechny hranice času!

Běžely jsme vedle sebe dolů po kamenném schodišti kolem výklenku, ve kterém vždycky sedával James. Jakmile nás uviděl, zvednul se, ale já se na něj jen usmála. Problém s Jamesem byl v tom, že ho kromě mě nikdo neviděl ani neslyšel.

James byl duch. Proto jsem se vyhýbala mluvení s ním, když u toho byli ostatní. Jen Leslie byla výjimka. Ani na vteřinu o Jamesově existenci nepochybovala. Leslie mi věří všechno a to je jeden z důvodů, proč je moje nejlepší kamarádka. Bylo jí jen líto, že ho nemůže vidět a slyšet. (str. 19)

Stáhněte si celou ukázkovou kapitolu!

Modrá jako safír

Být čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají oba s Gideonem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet (A ani jedno není vůbec snadné!). Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas, nezbude vůbec nic!

„Panstvo, tohle je kostel! Tady se nelíbá!“

Poděšeně jsem vytřeštila oči a spěšně couvla. Trochu jsem čekala, že spatřím staromódního faráře ve vlající sutaně, jak nám spěchá vstříc s pobouřeným výrazem ve tváři, připraven udělat nám kázání. Jenže to nebyl farář, kdo nás při polibku vyrušil. Vůbec to nebyl člověk. Byl to malý chrlič, který dřepěl na kostelní lavici přímo vedle zpovědnice a zíral na mě stejně ohromeně jako já na něj.

Přičemž to bylo jen těžko možné. Můj stav se totiž v zásadě nedal popsat slovy, jako je ohromení. Technicky vzato šlo spíš o naprostý výpadek vědomí.

Všechno začalo tou pusou. (str. 19)

Přečtěte si i zbytek ukázky.

Zelená jako smaragd

Gwendolyn má zlomené srdce. Zdá se, že Gideonovo vyznání lásky bylo pouhou fraškou, aby šel na ruku jejich úhlavnímu nepříteli, hrozivému hraběti Saint Germainovi. Ale pak se stane něco naprosto nepochopitelného aGwennin svět je vzhůru nohama. Ji i Gideona čeká dech beroucí úprk do minulosti, a taky menuety, paruky, kordy a divoké pronásledování a nad tím vším se vznáší otázka, zda se dá stav pokojové fontány vůbec léčit… (pozn. Xemerius se velmi obává, že nikoliv.)

Zapotácela jsem se ještě o krok zpátky a narazila zády do zdi. Můj protivník se hlasitě rozesmál. No dobře, možná měl přece jen smysl pro humor, jenom maličko jiný než já. „Nyní zemřeš, démone!“ vykřikl a bez dalších okolků mi zabořil meč do prsou. (str. 17)

Zalistujte si celou ukázkou.

O autorce

kerstin_gierKerstin Gierová (1966) je německá spisovatelka, autorka románů pro ženy a dívky. Píše také pod pseudonymy Jule Brandová a Sophie Bérardová. S psaním prý tato diplomovaná pedagožka začala v roce 1995, když přišla o práci. Již její prvotina Muži a jiné katastrofy (německy Männer und andere Katastrophen) byla velmi úspěšná a dočkala se zfilmování. Kromě série Láska nezná čas (Drahokamy) si u nás úspěch získala také její nově vycházející fantasy série Silber (Stříbrné knihy snů). Kerstin Gierová žije na volné noze se svým mužem nedaleko Kolína nad Rýnem.

Zdroj: Kerstin Gier, oficiální stránky


Nahlédněte do našich aukcí, kde tyto dívčí romány a mnoho dalších knih pořídíte za skvělé ceny! 

Máte rádi oddechové dívčí romány? Který z výše představených byste chtěli objevit pod stromečkem?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKde jsi, Pierote?

Březinová, Ivona

Grada, 2015

zobrazit info o knizeDeník mimoňky 8: Příběhy nepohádkový budoucnosti

Russellová, Rachel Renée

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeDrahokamy BOX

Gierová, Kerstin

CooBoo, 2015

Napsat komentář