Středeční napětí s psychologickými thrillery

detektiv
Hledáte napínavé psychologické thrillery, ale žádné vás nezaujaly? Pak si projděte dnešní tipy, ve kterých určitě naleznete potřebnou inspiraci!

Jako první vám představíme mluvené slovo, audioknihu vyprávějící  strhující příběh o muži, který  z chorobné touhy unese inteligentní dívku z vyšší společnosti, aby ji během doby, kterou stráví spolu, přesvědčil o tom, že i ona miluje jeho.

Sběratel [Audio na CD]

Autor: John Fowles

Vazba: CD
ISBN: 8594169480541
Doporučená cena: 299 Kč

 

Frederick Clegg je zakomplexovaný úředník platonicky zamilovaný do dívky z vyšších vrstev, již unese a uvězní ve sklepě. Osobitý psychothriller ukazuje situaci z pohledu obou zúčastněných, jejichž zájmy se nikdy nemohou prolnout.

Knihu Sběratel [Audio na CD] vydalo nakladatelství One Hot Book.

Poslechněte si ukázku z knihy Sběratel.

 

————————————————

„Gerhardsenové se daří líčit skutečně strašlivé zločiny, a přesto je to příjemné čtení. Její parta hammarbyjských policistů mi opravdu přirostla k srdci.“ (Katarina Wennstam, Metro)

 „Závěr je překvapivý, brilantní a dodá chuť sáhnout po dalším dílu.“ (Skaraborgs Allehanda)

Kniha Gideonův kruh je dalším pokračováním  skutečně temných severských psychologických detektivek, kde si nemůžete být jisti ničím a nikým!

Gideonův kruh

Autor: Carin Gerhardsen
Přeložila: Jana Chmura Svatošová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7429-612-3
Doporučená cena: 298 Kč

Světlou severskou letní nocí běží mladá nahá žena. Ráno ji policie najde ve stockholmské čtvrti Söder před dveřmi klavírního mechanika Johna Gideona. Žena nekomunikuje s okolím a nikdo neví, kdo je, co se jí stalo, ani proč se ocitla právě před těmito dveřmi. A John Gideon neotvírá. Sousedé vypovídají, že jeho bytem prošlo nesčetně mladých dívek a komisař Conny Sjöberg se svým týmem neví, co si o celé věci myslet. Když je John Gideon nalezen ve svém bytě mrtvý, vyvstávají nové otázky. Byl to pedofil nebo snad dodavatel dívek takzvanému kruhu násilníků?

Knihu Gideonův kruh vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Ukázka z knihy Gideonův kruh

Toto není žádná prosba o odpuštění a porozumění, je to jen prostá rekapitulace. Myslím, že si ji zasluhuješ. A myslím, že i Marianne by chtěla, aby ses dozvěděla pravdu. Pravdu alespoň z mého pohledu; přece tu není, aby ji potvrdila nebo dementovala. Myslím ale, že Mariannina pravda by se od té mé příliš nelišila. (str. 46)

Pročtěte si delší ukázku!

————————————————

Další kniha vás zavede, stejně jako hlavního hrdinu, do světa dravých šelem, které z neznámého důvodu začnou terorizovat celá města. Smečka je poutavým vyprávěním o světě, kde si zvířata berou zpět to, co jim lidé sebrali.

Smečka

Autor: James Patterson
Přeložil: Ondřej Duha

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7466-928-6
Doporučená cena: 289 Kč

Při cestě do Botswany se přírodovědci Jacksonovi podaří přežít útok velké lví smečky. Zachrání život i ekoložce Chloe a oba společně se snaží přesvědčit svět, že existuje příčina, která savce nutí napadat lidi. Jenže nařízené akce nepomáhají, brutální útoky zvířat se množí, jejich zuřivost narůstá. Paralyzují už celá města a člověk marně hledá místo, kde by se skryl…

Knihu Smečka vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy Smečka

Přímo mezi ním a otevřenou brankou ve vnitřním plotu se tyčil lví samec Dominick. Docela klidně a metodicky mrskal ocasem sem a tam a zlatě jantarové oči upíral Larsonovi do obličeje. Netknutá snídaně mu ležela u nohou. Obrovský tichý lev seděl vedle žrádla a zíral na Larsona bezvýraznýma očima barvy plamene. (str. 2)

Zaujala vás kniha? Podívejte se na obsáhlejší ukázku!

———————————————

Míváte někdy pocit, že vás někdo sleduje? Možná se nepletete…  Brožované vydání fenomenálního Stalkera je fascinujícím příběhem o mrtvých ženách a tajemných nahrávkách, které zasílá vrah policii, která se zdá bez svého legendárního detektiva Joony Linny takřka ztracená!

Stalker

Autor: Lars Kepler
Přeložila: Azita Haidarová

Počet stran: 572
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7491-584-0
Doporučená cena: 229 Kč

Bez Joony Linny je policie bezmocná. Před devíti lety byl pastor Rocky Kyrklund odsouzen za brutální vraždu a svěřen do psychiatrické péče. Z událostí si nic nepamatuje – od tragické autonehody trpí opakujícími se výpadky a ztrátou paměti. Ve stejnou dobu, kdy se Rocky Kyrklund znovu vrací do společnosti, někdo policii pošle video ženy v okně. Následujícího dne je žena nalezena mrtvá. Brutalita vrahova útoku vyšetřovatele dovede k Rockymu Kyrklundovi. Policii přijde další videonahrávka. Nikdo nerozumí tomu, co se děje. A Joona Linna více než před rokem zmizel.

Knihu Stalker vydalo nakladatelství Host.

Další díly série:

hypnotizér  paganiniho smlouva  svedkyneohně  pisecnymuz

 

————————————————

Úspěšný advokát, který má vše potřebné k tomu, aby žil klidný a spokojený život, vyslyší prosbu zoufalého muže a vrhá se do případu, který je uzavřený, jen proto, že rád čelí výzvám. To ale netuší, jak vysokou hru rozehrává. Lotosvé blues vás během čtení pevně chytne a nepustí!

Lotosové blues

Autorka: Kristina Ohlssonová
Přeložila: Luisa Robovská

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7473-370-3
Doporučená cena: 389 Kč

Venku lije jako z konve a do advokátní kanceláře Martina Bennera přijde zoufalý muž, který tvrdí, že jeho sestra potřebuje pomoc. Má to ale jeden háček. Jeho sestra je totiž mrtvá. Než spáchala sebevraždu, přiznala se k pěti vraždám. A její bratr teď chce očistit její jméno a najít jejího zmizelého syna. 

Knihu Lotosové blues vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Ukázka z knihy Lotosové blues

Policie ji podezřívala, že syna zavraždila a někde ukryla jeho tělo. Pokud mi bylo známo, neexistovalo jediné vodítko, které by polici v pátrání pomohlo. „Tak moment,“ ohradil jsem se. „Asi bysme si měli vyjasnit hranice. Já jsem advokát. Ne soukromé očko.“ (str. 20)

Delší ukázka je k dispozici na webu nakladatelství.

————————————————

 „Poutavé krimi drama ze soudní síně, které vás nutí, abyste četli pořád dál a dál, zároveň literární skvost… Zařaďte si ho na seznam povinné četby.“
– Stephen King

Krimi drama Identita má v sobě vše, po čem  čtenář tohoto žánru touží – neuvěřitelně poutavé a propracované charakteristiky postav, atraktivní prostředí soudních síní, dávnou vraždu, temná tajemství a bratrskou lásku.

Identita

Autor: Scott Turow
Přeložil:  David Sajvera

Počet stran: 368
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 170×230 mm
ISBN: 978-80-247-5461-1
Doporučená cena: 349 Kč

Státní senátor Paul Gianis právě kandiduje na šéfa exekutivy distriktu Kindle County, když je jeho bratr Cass, jednovaječné dvojče, právě propuštěn z vězení, kde si odpykal pětadvacetiletý trest za vraždu své přítelkyně Dity Krononové.
Když se bývalá agentka FBI Evon Millerová, dnes vedoucí bezpečnostního odboru Krononova rodinného podniku, a soukromý detektiv Tim Brodie pokoušejí znovu vyšetřit nejasnosti obklopující Ditinu smrt, zaplétají se do tajemné spleti záhad a podvodů…

Knihu Identita vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Podívejte se na ukázku z knihy na našich stránkách.

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSběratel [Audio na CD]

Fowles, John

OneHotBook, 2015

zobrazit info o knizeGideonův kruh
Hammarbyjská série 5

Gerhardsen, Carin

Vyšehrad, 2015

zobrazit info o knizeSmečka

Patterson, James

Alpress, 2015

zobrazit info o knizeStalker

Kepler, Lars

Host, 2015

zobrazit info o knizeLotosové blues

Ohlssonová, Kristina

Kniha Zlín, 2015

zobrazit info o knizeIdentita

Turow, Scott

Cosmopolis, 2015

Napsat komentář