Pozor, domácí násilí!

pozor_domaci_nasili_nahledovy
Některé životní cesty jsou těžší, než by se mohlo na první pohled zdát. Lidská povaha je mnohdy nepředvídatelná a i to, co kdysi bylo hezké, může po čase zhořknout a změnit se v noční můru. Své vám o tom poví hrdinky dnešních románů…

Prvním představovaným titulem je román o Rose Pritchardové, ženě, která se odhodlala utéct od manžela. Spolu se svou sedmiletou dcerou se před svým tyranským mužem ukryla v jednom vesnickém penzionu. Bude mít ale dostatečně silnou vůli k tomu, aby setrvala a vybudovala jim oběma nový a hezčí život? To už si budete muset přečíst.

Není co ztratit

Některá rozhodnutí jsou těžká jen do té chvíle, kdy je uděláme. Pak už se jen sami sebe ptáme, proč jsme je tak dlouho odkládali.

Rose Pritchardová se odhodlávala dlouho, snad až příliš dlouho. Odejít od násilnického manžela není tak snadné, jak by se mohlo nezasvěceným zdát, a tak Rose dlouhá léta setrvávala v nesnesitelném soužití. Z černé díry beznaděje ji vytáhla docela obyčejná pohlednice: pár laskavých slov od člověka, s nímž se setkala před lety, jen na pár chvil. Tak málo stačilo, aby zdeptaná Rose pochopila, že musí odejít. Že nemá co ztratit. Že může jenom získat.

Utíká s několika narychlo sbalenými kousky oblečení a se sedmiletou dcerkou Maddie. Když se uprostřed noci ocitá na prahu vesnického penzionu, uvědomí si, že teď už skutečně není cesty zpět. Ve stejné chvíli se začne trápit pochybnostmi: neudělala strašlivou chybu? Nehoní se za nesmyslnou chimérou? Bude si umět vybudovat úplně nový život?

Ať už bude odpověď na všechny znepokojivé otázky jakákoli, jisté je jedno: že Rose zkrátka nezbývá nic jiného, než aby se pro sebe a pro svou dceru pokusila vybudovat lepší život. I kdyby ji to mělo stát cokoli.

Autorka: Rowan Coleman
Přeložila: Dana Chodilová

Počet stran: 416
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×211 mm
ISBN: 978-80-7498-098-5
Doporučená cena: 339 Kč

 

Knihu Není co ztratit vydalo nakladatelství Domino ve své edici
Inteligentní romány pro inteligentní ženy.

Ukázka z knihy

„Víte, kolik je hodin?“ Rozzlobený ženský hlas nebylo zpoza dveří skoro slyšet.

„Já… já vím, ale jste přece penzion, nebo ne?“ naléhala Rose. Sedmiletá dcerka Maddie se jí zavrtala hlavou ke krku, tížila ji v náruči na boku a třásla se zimou. I když bylo léto v plném proudu, na hlavu se jim snášely jehličky ledového deště a Rose zapomněla vzít Maddii kabát. Nebyl čas myslet na kabáty – nebyl čas na nic, jen utéct a po cestě sbalit pár vlhkých zmačkaných věcí z koše na prádlo v kuchyni a jeden zvláštní balíček, připravený a schovaný dávno předtím. Jako by čekal přímo na tu chvíli. (str. 9)

Další část ukázky najdete přímo na stránkách nakladatele a také u nás.

O autorce

Rowan-ColemanRowan Coleman žije se svým manželem a pěti dětmi v poněkud přeplněném domě v hrabství Hertfordshire. Snaží se skloubit psaní s péčí o rodinu, zejména pak o dvojčata v batolecím věku, jejichž největším koníčkem je chůze rozdílnými směry. Rowan miluje spánek. Vlastně miluje i prosté sezení, v ideálním případě doplněné o sledování filmu. Ráda by prožila každý den jako představitelka hlavní role nějakého muzikálu, ale starší dcera jí nedávno zakázala zpívat na veřejnosti.
Rowan je regulérní dyslektička, přesto si psaní zvolila za svou hlavní profesi. A ve svých knihách se věnuje velkým tématům, které ovšem pojímá v podobném tónu, jakým je psán předchozí odstavec: bez sentimentu, sladkobolnosti a klišé. Rowaninou nejúspěšnější knihou je Kniha vzpomínek. Zaslouženě. Příběh čtyřicetileté matky dvou dcer, která trpí Alzheimerovou chorobou v pokročilém stádiu, je napsán s takovou autorskou bravurou, že vás – vlastně paradoxně – naplní nadějí.

Zdroj informací a foto: nakladatelství Domino

O nakladatelství

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

Domino

————————————————

Zatímco Rose Pritchardová před manželem utíká, Kathryn Brookerová to pojala poněkud radikálnějším způsobem – svého tyranského manžela zavraždila. Co všechno činu této silné ženy ale předcházelo? Jaké strašlivé věci mohou donutit milující matku dvou dětí k tomu, aby rozbila rodinu a riskovala tak jejich ztrátu? Přečtěte si to v následující knize…

Z lásky k vám

Zničili byste rodinu, abyste zachránili své děti?

Kathryn je žena ředitele prestižní školy. Je dokonalým obrázkem matky a manželky, která žije spokojený a naplněný život. Život, jaký jí budete závidět.

Dnes ráno připraví rodině snídani a vypere prádlo. Dnes odpoledne zastřihne květiny na záhonech a upeče koláč na synův kriketový zápas. Dnes večer si klekne před svého manžela a bude čekat na jeho soud. Za každé porušení pravidel ji stihne trest. Tělo má plné jizev. Kvůli dětem ale nikdy ani nehlesne.
Dnes v noci Kathrynina trpělivost přeteče. Vytáhne z kapsy nožík a muže, který ji šestnáct let týral, zabije. Zítra ji čeká vězení, soud a ztráta dětí. Ještě pořád jí závidíte?

Příběh o tom, jak se Kathryn snaží znovu vybudovat svůj život a usmířit se s dětmi, které se jí odcizily. Povznášející román o vnitřní síle, přátelství a houževnatosti lidského ducha.

Autorka: Amanda Prowseová
Přeložila: Lucie Mikolajková

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7491-108-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Z lásky k vám vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Kathryn Brookerová se dívala, jak z něj vyprchává život, přesvědčená, že spatřila jeho černou duši, jak mu vyklouzla z těla, vzápětí se propadla podlahou a klesala stále níž a níž. Opřela se na židli a zhluboka vydechla. Čekala, že se dostaví euforie, nebo přinejmenším úleva. Nepředpokládala by však ochromení, které ji teď celou prostupovalo. Představila si své děti, jak spí ve vedlejším pokoji, zavřela oči a přála jim hluboký, nerušený odpočinek, protože věděla, že toho si teď po nějakou dobu moc neužijí. Jako vždycky patřila její první myšlenka synovi s dcerou a tomu, co pro ně bude nejlepší.

Pokoj jí připadal úplně prázdný, navzdory zkrvavenému tělu uprostřed postele. Nálada byla pokojná, teplota tak akorát. (str. 11)

Přečtěte si i zbývající část ukázky.

O autorce

amanda_prowseovaAmanda Prowseová je britská spisovatelka. Před pár lety skončila s prací v managementu, aby se mohla naplno věnovat psaní. Hned její první román Poppy Day (Poppyin den, 2011) se okamžitě stal bestsellerem. Autorka, sama provdaná za člena armády, v něm líčí příběh ženy vojáka uneseného v Afghánistánu. Druhý román Z lásky k vám (2013) vzbudil nadšení především jako elektronická kniha a oblíbily si ho ženy po celém světě, kterým není lhostejná problematika domácího násilí. Amazon Kindle jej zvolil nejlepší knihou roku 2013. Prowseová žije na jihozápadě Anglie s manželem a dvěma dospívajícími syny.

Zdroj informací a foto: nakladatelství Host

O nakladatelství

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

host


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto knihy.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNení co ztratit

Coleman, Rowan

Domino, 2015

zobrazit info o knizeZ lásky k vám

Prowseová, Amanda

Host, 2015

Napsat komentář