Pohádkové příběhy pro malé školáčky

detskymic
Hledáte knihu, kterou zabavíte vaše malé čtenáře? Pak si projděte dnešní tipy, ve kterých naleznete příběhy o čarujícím kocourovi, skřítcích z nádraží i z kouzelné školky nebo třeba o lidech i zvířatech z vesnice Jambiani a sourozencích, kteří zažijí krásné vánoční dobrodružství.

Věděli jste, že mezi námi žijí skřítkové? A že jeden z nich vypráví dětem  úžasné pohádky? Jestli ne, pak si zkrátka musíte přečíst o dobrodružstvích Picimínka a Vlakáčka, skřítků, kteří se společně vrhají do dalších a dalších dobrodružství. Kniha O Picimínkovi a Vlakáčkovi je tištěnou verzí oblíbené rozhlasové pohádky.

O Picimínkovi a Vlakáčkovi

Autorka: Michaela Vetešková

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 217×215 mm
ISBN: 978-80-87530-62-7
Doporučená cena: 199 Kč

Každé místo v lidském světě má svého skřítka. Vidí je však jen ten, kdo na ně věří, a to jsou většinou právě děti. V budově Českého rozhlasu na pražských Vinohradech také žije pohádkový skřítek, který se narodil před pětapadesáti lety a jmenuje se HAJAJA. Přes den žije běžným životem skřítků, když ale přichází večer, zamíří do studia a vypráví dětem pohádky.
Hajaja zná i příběhy skřítka Picimínka, viděl ho putovat městem a hledat pro své kamarády ztracená červená kolečka, aby bylo jeho přátelům znovu veselo. A na návštěvu přivolal skřítka Vlakáčka, který bydlí v pokojíku s květovaným křesílkem a dohlíží na včasné odjezdy a příjezdy vlaků na nádraží v Dršovicích. Knižní verze rozhlasové pohádky o putování a dobrodružství skřítků Picimínka a Vlakáčka potěší především malé čtenáře. Text doprovodila veselými obrázky jedna z nejoblíbenějších ilustrátorek dětských knih Lucie Seifertová.

Knihu O Picimínkovi a Vlakáčkovi vydalo nakladatelství Radioservis.

————————————————

Veršované i obyčejné příběhy. Právě to najdete v netradičně řešené knize Zanzibar jak vyšitý,  která děti provede životem obyvatel jedné vesničky  s notnou dávkou zábavy a hravosti.

Zanzibar jak vyšitý

Autorka: Radka Dráčková

Počet stran: 44
Vazba: vázaná
Formát: 235×235 mm
ISBN: 978-80-86803-32-6
Doporučená cena: 245 Kč

Zanzibar. Ostrov magického jména, kde se pláž svléká donaha, střechy domků jsou pletené, a prádlo s větrem hrají blues. Zvířata tu mívají cestovatelské choutky a lidé nešetří úsměvy. Knížka pro děti i rodiče je složená trochu veršem a trochu prózou, ale hlavně jehlou a nití a kousky vysloužilých látek, které i tomu, co opravdu není k uvěření, dávají hmatatelnou podobu a zářivé barvy. Plastické obrázky spolu s dvanácti veršovanými a pěti prozaickými texty hravě a s humorem provedou malé cestovatele životem ostrovanů i zvířat z ospalé vesničky jménem Jambiani, kde i nejvšednější věci jsou velmi neobyčejné. Knížka pro zvědavé oči a uši.

Knihu Zanzibar jak vyšitý vydalo nakladatelství Labyrint.

Zanzibar_jak_vysity_ukazka_1

Ukázka z knihy Zanzibar jak vyšitý

V Jambiani se žádná coca cola neztratí. Opice ji zmerčila, sotva se skutálela panu učiteli z kola. A opici nikdy nic neujde. (str. 12)

Podívejte se také na ukázku na našich stránkách!

————————————————

Hlavními hrdiny naší další  knihy jsou tak trochu namyšlený kocour Flouk, který umí tak trochu kouzlit a počítačová myš Líla. Jeden zná svět internetu a facebooku nazpaměť a zatouží po skutečném světě, druhý, tak trochu znuděný všední realitou, se zase kouzlem přenese do světa virtuálního. Flouk a Líla jsou netradičním vyprávěním o rozdílu mezi reálným a virtuálním světem a o síle skutečného přátelství.

Flouk a Líla

Autorka: Petra Dvořáková

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 172 × 222 mm
ISBN: 978-80-7491-505-5
Doporučená cena: 249 Kč

Ve městě stojí mrakodrap a v něm jsou samé kanceláře. V jedné z nich pracuje slečna Kamilka. Na všechny se usmívá a každý den s sebou do práce bere svého kocoura. Kocour Flouk se neusmívá na nikoho. Je totiž trochu nafoukaný. Umí pár kouzel, ale nikdo tomu nevěří. Flouk se v kanceláři nudí. Než mu do života vstoupí myš. Počítačová myš Líla. Nová, nablýskaná, bezdrátová a zvědavá. Zajímá se o všechno na internetu, kamarádí se s dalšími myšmi na facebooku. Za jedním takovým přítelem se vydá i do skutečného světa. Brzy ale zjistí, že co vypadá jako přátelství, opravdovým přátelstvím být vůbec nemusí. Flouk je zase zvědavý, co všechno se dá dělat na internetu. Kocouřím kouzlem se dostane do počítače a je nadšený: Když vás v kocouří bitvě roztrhají na kousky, stačí jeden klik a jste zase celí! Samé výhody? Ani, ne. Ten strach, který Flouk zažil, než ho počítačová kocouřiska roztrhala, byl až moc opravdový. Ještě že má Flouk Lílu a Líla Flouka. Příběh určený dětem od pěti do sedmi let seznamuje malé čtenáře s rozdíly mezi běžnou skutečností a virtuálním světem, odlišností vztahů v běžné realitě od vztahů na sociálních sítích a dotvrzuje hodnotu skutečného, časem prověřeného přátelství.

Knihu Flouk a Líla vydalo nakladatelství Host.

floukalila

Ukázka z knihy Flouk a Líla

 Jenže věřil by někdo v mrakodrapu, že kocour může kouzlit? Floukovi je jasné, že ne! Už totiž kouzlení v mrakodrapu několikrát zkusil, ale bylo to málo platné. Třeba vyčaroval květiny na stůl v kanceláři. Nebo čokoládový dortík. Jenže Kamilce z toho nic nedošlo. (str. 10)

Pročtěte si delší ukázku!

Podívejte se také na náš další článek věnující se knize Flouk a Líla.

————————————————

Jako další vám představíme knihu obsahující celkem 25 vyprávění o skřítcích Františkovi a Fanynce, kteří poctivě navštěvují Kouzelnou školku a kteří leckdy zamotají hlavu dědovi Láďovi i dospělým kamarádům. Knihu doprovází neotřelé ilustrace, jež dokreslují fantastický svět dvou nezbedných skřítků.

Kouzelný rok v Kouzelné školce

Autor: Miloš Kratochvíl

Počet stran: 176
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 195×255 mm
ISBN: 978-80-204-3254-4
Doporučená cena: 349 Kč

V Kouzelné školce se neustále něco děje, protože František je podnikavý skřítek a Fanynka si s ním v ničem nezadá. Je tu také děda Láďa, Majda, Michal a další dospělí kamarádi, vždycky ochotní přečíst pohádku, vymyslet hru nebo jinou zábavu. A tak je tady celý rok, od jara až do zimy, pěkně živo a veselo. Ve více než pětadvaceti krátkých vyprávěních se dozvíme, jak chtěl František sáňkovat na překlápěcím kopci nebo jak sněhulák snědl všechen mráz, jak se tančí motýlí tanečky, co se stalo, když se Fanynka chtěla vyparádit nebo když František rozbil nástěnné hodiny, jak se v Kouzelné školce čarovalo a co všem kamarádům z Kouzelné školky přinesl Ježíšek.

Knihu Kouzelný rok v Kouzelné školce vydalo nakladatelství Mladá fronta.

 

kouzelnaskolkakouzelnyrok  kouzelnaskolka

Ukázka z knihy Kouzelný rok v Kouzelné školce

František s Fanynkou hledali odpověď na tuhle záhadu v celé Kouzelné školce, kde se obvykle najde a vyřeší úplně všechno, ale nenašli ji ani v tom nejzapomenutějším koutě (str. 13)

Pokud vás příběh zaujal, projděte si rozsáhlejší ukázku!

————————————————

Kdo by se už od začátku listopadu netěšil na Vánoce? A co si to těšení zkrátit jednou vánočně laděnou knihou? Malí čtenáři se spolu se sourozenci Vášou, Norou a Cecilkou dozvědí něco o purpuře, o tom, jak je to se zlatým prasátkem a ponoří se do magických snů, díky kterým jim snad to těšení na Vánoce uteče rychleji.

Kouzelné vánoční sny

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 215×217 mm
ISBN: 978-80-247-5563-2
Doporučená cena: 259 Kč

Také už se nemůžete dočkat Vánoc? Úžasně ilustrovaná vánoční knížka je tu pro všechny děti, které netrpělivě čekají na Ježíška. Malí čtenáři se dozvědí, čím voní purpura, kdy uvidí zlaté prasátko, jak vznikají sněhové vločky, jak to dělá Ježíšek s dárky, a hlavně odhalí jedno velké vánoční tajemství. Váša, Nora a Cecilka jsou sourozenci, kteří se, jako všechny ostatní děti, těší na Štědrý den. Před Vánocemi ale zažijí něco velmi neobvyklého. Všem třem se zdají naprosto stejné sny, které mají kouzelnou moc. Díky nim děti zažijí zajímavá dobrodružství. Dokonce se dostanou i na místo, kde se připravují vánoční dárky. Když Vánoce skončí, kouzelné sny se rozplynou. Co způsobilo jejich čarovnou moc a vrátí se kouzelné vánoční sny s příštími Vánocemi? Pro děti od 5 let.

Knihu Kouzelné vánoční sny vydalo nakladatelství Grada.

kouzelnevanocnisny

Ukázka z knihy Kouzelné vánoční sny

Když se děti ráno probudily, do Vánoc už zbývaly jen dva dny. Maminka pospíchala s přípravou. Od rána pobíhala v kuchyni. Chtěla ještě upéct dva druhy cukroví. „My ti pomůžeme,“ nabídla mamince Nora. V kuchyni pomáhala ráda (str. 13)

Delší ukázku najdete na webu nakladatele.

Knihu mohou vaše děti vyhrát v naší Velké vánoční soutěži!


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO Picimínkovi a Vlakáčkovi

Vetešková, Michaela

Radioservis, 2015

zobrazit info o knizeZanzibar jak vyšitý

Dráčková, Radka

Labyrint, 2015

zobrazit info o knizeFlouk a Líla
Dobrodružství z mrakodrapu

Dvořáková, Petra

Host, 2015

zobrazit info o knizeKouzelný rok v Kouzelné školce

Kratochvíl, Miloš

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeKouzelné vánoční sny

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2015

Napsat komentář