Ukázka z knihy Jany Šrámkové Zuza v zahradách

zuza_v_zahradach_nahledovy
Titul, z něhož vám dnes přinášíme ukázku, si oblíbí především ti nejmenší čtenáři. Disponuje jen úsporným množstvím textu, zato však obsahuje bohaté ilustrace, které rozvíjí fantazii a vaše děti si je zamilují! Pojďte si prohlédnout více…

Knihu Zuza v zahradách, kterou napsala Jana Šrámková a ilustrovala Andrea Tachezy vydalo nakladatelství Labyrint ve své edici Raketa.

—————————————————

A jsou tu další zahrady, další a další v dlouhých řadách. Žádné dvě nejsou stejné. Kolonie je atlas zahrad.

Proč chodí Zuza s tátou kolonií na procházky? Protože táta zná všechny stromky a kytky a ptáky a maminka si potřebuje chvíli odpočinout. Zuza se drží za ruku, Zuza se vyptává, Zuza brebentí, ale pak na ni padne únava a jdou docela potichu.

zuza_v_zahradach_ukazka_1

 

Tohle je zahrada. Nijak se nejmenuje. Zahrady se většinou nejmenují. „Pojď, Zuzo, pojedeme na zahradu,“ zavolá táta. A jede se. Stačí na kole.

K zahradě patří červená konev, záhony rajčat, jabloň a švestka, plechová vana a židle v zahradním domku. Ale nejvíc patří k zahradě Zuza. K čemu by to jinak bylo?

zuza_v_zahradach_ukazka_2

 

zuza_v_zahradach_ukazka_3

—————————————————

O autorkách

Jana Šrámková (*1982) vystudovala Evangelikální teologický seminář a tvůrčí psaní a redakční práci na Literární akademii Josefa Škvoreckého, kde později vyučovala. Je doktorandkou scénické tvorby na DAMU. Významně na sebe upozornila svou prvotinou, novelou Hruškadóttir, za kterou získala Cenu Jiřího Ortena (2009). Její druhá próza se jmenuje Zázemí. Mezitím jí v Raketě vyšla knížka pro děti Putování žabáka Filemona o cestě tří plyšových přátel Podkrkonoším do továrny na hračky, kde žabák doufá najít svůj skutečný domov.zuza_v_zahradach_ukazka_4

Andrea Tachezy (*1966) vystudovala VŠUP v ateliéru alternativních technik a v ateliéru filmové a televizní grafiky. Jako odborná asistentka působila na katedře výtvarné tvorby na Univerzitě Hradec Králové. Ilustrovala spoustu knih většinou pro dětské čtenáře. Ve volné tvorbě se věnuje kreslení, rytí do plechu, šití hraček a lecčemu z papíru. Pořád někde vystavuje. Za svou tvorbu získala několik ocenění, naposledy dvě Zlaté stuhy: v roce 2014 za prostorové leporelo Ferdinande! a v roce 2015 za knihu Bořivoj a blecha Fló.

Zdroj informací: nakladatelství Labyrint


Labyrint-logo webLabyrint je nakladatelství a kulturní revue. Mezi jeho kmenové autory patří např. Petr Sís, Jaroslav Rudiš, Jaromír 99, Lenka Reinerová, Olga Walló, David Böhm a Dr. Racek. Podporuje řadu nezávislých kulturních projektů a spolupořádá mezinárodní komiksový festival KomiksFEST! Kvalitní beletrii, českou i překladovou prózu, knihy o umění, komiksy a knížky pro děti vydává již přes 20 let.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZuza v zahradách

Šrámková, Jana

Labyrint, 2015

Napsat komentář