Vánoční soutěž s Gradou pro děti

tvorive-deti-perex
Milé děti, také už píšete dopis Ježíškovi? A co si přejete? Nějakou knihu? Pojďte nám svá přání říct obrázkem! Za svá výtvarná dílka můžete vyhrát krásné knihy!

 

Ve spolupráci s nakladatelstvím Grada jsme připravili vánoční výtvarnou soutěž.
Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. Nakladatelství Grada si za dobu své existence vybudovalo pozici největšího tuzemského nakladatelství odborné literatury co do objemu tržeb, počtu vydávaných nových titulů i šíří oborů své působnosti a to jak v České tak i ve Slovenské republice.

 

Kdo se může zúčastnit?

Všechny děti ve věku od dvou do deseti let, jejichž alespoň jeden rodič či prarodič je registrovaným uživatelem Klubu knihomolů.

 

Co je vaším úkolem?

Protože hlavní myšlenkou soutěže je, že pod stromečkem nesmí chybět kniha, namalujte nám, jakou knihu byste si přáli dostat. Nebo namalujte, jakou skvělou knihu jste dostali o minulých Vánocích – podělte se o tip, co by si ostatní děti mohly přát. Inspirovat se můžete obrázky dětí redaktorů Klubu knihomolů, které soutěž uvedou.

 

Zasílání obrázků

Namalované obrázky oskenujte nebo vyfoťte a pošlete na mail soutez (zavináč) klubknihomolu.cz. Rozměry u delší strany nesmí být menší než 500 px a větší než 1000 px. Do mailu (pra)rodič uvede následující:

  • svou přezdívku, pod kterou je na stránkách Klubu knihomolů zaregistrován;
  • jméno dítěte;
  • věk dítěte
  • o kterou z výher mají zájem

Zaslané obrázky, které splní výše uvedené náležitosti, zveřejníme na FB ve složce Vánoční soutěž pro děti s Gradou.

 

Doba trvání soutěže

Soutěž začíná již zítra, 5. listopadu 2015, a potrvá měsíc. Až do pátku 4. prosince 2015 nám můžete posílat svá knižní přání a své inspirace. O víkendu zveřejníme poslední došlé obrázky a poté soutěž vyhodnotíme.

 

Vyhodnocení

Vítěze vybere redakční porota. Při výběru budeme přihlížet k počtu „lajků“ a sdílení, ale vítězem se nestane automaticky ten, který bude mít nejvyšší čísla. Ta budou jen pomocným ukazatelem toho, jak se který obrázek líbí.

 

Počet výherců

Celkem oceníme 5 obrázků napříč věkovým spektrem. Každý výherce získá tu knihu, již uvedl při zasílání soutěžního mailu. Nebude se tedy konat žádné losování, vítězové získají přesně tu knihu, o jakou stojí nejvíce.

 

Výherci soutěže

Tak je to tu. Máme výherce naší výtvarné soutěže. Musíme říct, že všechny obrázky byly nádherné a velice obtížně se nám vybíralo. Těm, kteří vyhráli, gratulujeme a těm, na něž výhra nezbyla, to určitě vyjde někdy příště!

A kdo tedy vyhrál, které obrázky nás zaujaly, a které výhry za ně malí malíři obdrží?

Štěpánek – Auto – Strašidýlko Josífek
Daniel
– Perníková chaloupka na podzim – Vánoční pohádky
Šárka – Čtyřlístek – Hravá angličtina v křížovkách
Lukáš – O letadélku Káněti – Hugův geniální svět
Anna – Nanynka a Divnoměsto – Kde jsi, Pierote?

 

O které knihy se hraje?

Vánoční pohádky

Vánočním svátkům nesmějí chybět pohádky. Oblíbená autorka Zuzana Pospíšilová napsala pro děti předškolního a mladšího věku dvacet originálních zimních příběhů, které jim ještě nikdy nikdo nevyprávěl. Víte, jak prožívají vánoční období kapři, veverky nebo sněhové vločky? Tušíte, co dělají dárky pod stromečkem, než je děti rozbalí? A slyšeli jste, že se Vánoce jednou málem ztratily? Hezké Vánoce!

Autor: Pospíšilová Zuzana
Ilustrace: Jana Valentovičová

Počet stran: 116
Vazba: vázaná
Formát: 170 × 240 mm
ISBN: 978-80-247-4460-5
Doporučená cena: 249 Kč
Edice: Pohádkové čtení

Přečtěte si více o knize Vánoční pohádky.

Prohlédněte si ukázku z knihy.

————————————————

Nové vánoční pohádky

Vykouzlete si ty nejsvátečnější Vánoce s Novými vánočními pohádkami. Po úspěšné knize Vánoční pohádky přichází oblíbená spisovatelka Zuzana Pospíšilová se dvěma desítkami originálních, zbrusu nových pohádkových příběhů, které dětem připomenou, že kouzla nepatří jen k pohádkám, ale také k vánočnímu času.
Nové vánoční pohádky vyprávějí příběhy, ve kterých se lidem i zvířátkům přihodí pozoruhodné věci. Možná jsou to kouzla, možná je to obdivuhodná síla Vánoc, která způsobí, že dobro, radost a přátelství mají vždycky navrch. O Vánocích se zkrátka dějí zázraky, a tak není divu, že na zimní noční obloze pomáhá svítit vanilkový rohlíček, sněhové vločky zahánějí samotu, smutný sněhulák najde konečně kamaráda a malému Oliverovi nadělí Ježíšek dědečka. Půvabné, bohatě ilustrované příběhy tvoří knihu, která se báječně hodí jako vánoční dárek.

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Barbara Issa Wagner

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-247-5613-4
Doporučená cena: 259 Kč
Edice: Pohádkové čtení

Přečtěte si více o knize Nové vánoční pohádky.

Prohlédněte si i ukázku z knihy.

————————————————

Kouzelné vánoční sny

Také už se nemůžete dočkat Vánoc? Úžasně ilustrovaná vánoční knížka je tu pro všechny děti, které netrpělivě čekají na Ježíška. Malí čtenáři se dozvědí, čím voní purpura, kdy uvidí zlaté prasátko, jak vznikají sněhové vločky, jak to dělá Ježíšek s dárky, a hlavně odhalí jedno velké vánoční tajemství.
Váša, Nora a Cecilka jsou sourozenci, kteří se, jako všechny ostatní děti, těší na Štědrý den. Před Vánocemi ale zažijí něco velmi neobvyklého. Všem třem se zdají naprosto stejné sny, které mají kouzelnou moc. Díky nim děti zažijí zajímavá dobrodružství. Dokonce se dostanou i na místo, kde se připravují vánoční dárky. Když Vánoce skončí, kouzelné sny se rozplynou. Co způsobilo jejich čarovnou moc a vrátí se kouzelné vánoční sny s příštími Vánocemi?

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Drahomír Trsťan
Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 215×217 mm
ISBN: 978-80-247-5563-2
Doporučená cena: 259 Kč
Edice: Čtení pro prvňáčky

Přečtěte si více o knize Kouzelné vánoční sny.

Přečtěte si s dětmi ukázku z knihy.

————————————————

O mužíčkovi, který zastavil pražský orloj

Pohádka a Staré Město pražské, to zní kouzelně. Přečtěte si nejkrásnější pražskou pohádku o malém mužíčkovi, který si oblíbil porcelánovou panenku a chodíval za ní do malého krámku na Starém Městě. Úchvatný pohádkový příběh od držitele Zlaté stuhy za celoživotní přínos literatuře pro děti a mládež.
Když se zastaví pražský orloj, musí pro to být vážný důvod. Tajemný mužíček vážný důvod má – svou lásku ke krásné panence. Jak to tak v pohádkách bývá, objeví se někdo, kdo lásce nepřeje, hromotluk Anciáš. Jak celý příběh dopadne? Nechte se okouzlit krásnou poetickou pohádkou stejně jako výjimečnými ilustracemi
Barbary I. Wagner. Mužíček a jeho odhodlaná láska vám učarují.

Autor: Zdeněk Slabý
Ilustrace: Barbara Issa Wagner

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 7×220 mm
ISBN: 978-80-247-5583-0
Doporučená cena: 199 Kč
Edice: Pro děti od 8 let

Přečtěte si více o knize O mužíčkovi, který zastavil pražský orloj.

Můžete si přečíst naši ukázku z knihy.

————————————————

Kouzelná třída

Hodný starý pan učitel už na děti nestačí. Potřeboval by do důchodu, ale nechce odejít, dokud nenajde vhodného nástupce. Někoho, kdo by měl děti opravdu rád. Když o tom bude v kabinetě přemýšlet, zaklepe na dveře velmi milá mladá dáma, která se uchází o místo učitelky. Pan učitel jí třídu předá a ona třídu rošťáků promění v nejhodnější a nejchytřejší děti na celé škole. Bude na to mít kouzelné metody… Knížka Kouzelná třída vás zavede do světa na pomezí mezi fantazií a realitou, do školního prostředí, které je blízké zejména dětem na počátku školní docházky. Přestože je kniha zařazena do edice Čtení pro prvňáčky, může ji číst kdokoliv, bez ohledu na věk. Napínavý děj bude jistě obrovskou motivací k samostatnému čtení. Svůj půvab knize dodávají i nádherné, dějově bohaté obrázky pana Drahomíra Trsťana.

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Drahomír Trsťan

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-247-3462-0
Doporučená cena: 189 Kč
Edice: Čtení pro prvňáčky

Přečtěte si více o knize Kouzelná třída.

A prolistujte si i ukázku z knihy.

————————————————

Strašidýlko Josífek

Josífek je normální strašidlácký kluk. Vlastní tajuplné všemocné Kukadíčko, které mu pomáhá překonat mnohé překážky. Děti se díky Josífkovi ocitnou na polorozbořeném hradě, prozkoumají úděsnou půdu v domě ježibaby Ádi, zachrání vílu Kristýnku, skamarádí se s věčně odstrkovaným pekelníkem Kubou a zažijí hrůzyplná dobrodružství, která ale vždycky dobře dopadnou. Odlehčené ilustrace Veroniky Kubáčové, založené na dokonale provedené kresbě kombinované s akvarelem, probouzejí radost, vtip a pohádkové kouzlo a spolu s textem vhodným pro začínající čtenáře jistě nadchnou nejen prvňáčky, ale i jejich rodiče a pedagogy.

Autorka: Ivanka Melounová
Ilustrace: Veronika Kubáčková

Počet stran: 72
Vazba: pevná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-247-3428-6
Doporučená cena: 189 Kč
Edice: Čtení pro prvňáčky

Přečtěte si více o knize Strašidýlko Josífek.

Přečtěte si i ukázku z knihy.

————————————————

Detektivové

Bratrům Tomášovi a Kubovi přinese stěhování do nového domu netušené dobrodružství. Připojí se k tajné klučičí partě a společně s novými kamarády se stanou svědky krádeže vzácného obrazu. Důvtipní malí detektivové přivedou policii na stopu zloděje. Zbývá ale objevit záhadně zmizelý obraz… Dospěláci mají svoji Agathu Christie, pro děti je tu Zuzana Pospíšilová a její dětská detektivka. Malí čtenáři se mohou těšit nejen na napínavý text a krásné ilustrace Markéty Vydrové, ale také na tajný vzkaz a doprovodné detektivní otázky. DeTeKTiVové budou brzy pátrat v dalších, nových knížkách.

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Markéta Vydrová

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-247-3942-7
Doporučená cena: 189 Kč
Edice: Detektivové

Přečtěte si o knize Detektivové.

A nezapomeňte si přečíst ukázku z knihy.

————————————————

Hravá angličtina v křížovkách

Nevíš, jak smysluplně naložit s volným časem během víkendu nebo prázdnin? Anglická slovíčka ti moc nelezou do hlavy? Překvap svého angličtináře i rodiče perfektní slovní zásobou. Sáhni po Hravých křížovkách v angličtině, začni luštit a uvidíš, že učení může být zábava. Díky vyluštěným křížovkám si upevníš znalost základních slovíček na témata: barvy, čísla, tělo, oblečení, rodina, domov, zvířata, nábytek, škola, ovoce, zelenina a dopravní prostředky. Navíc tě určitě rozesmějí vtipné ilustrace Drahomíra Trsťana, které si můžeš sám barevně dotvořit jako omalovánky.

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Drahomír Trsťan

Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Formát: 210×290 mm
ISBN: 978-80-247-5040-8
Doporučená cena: 199 Kč
Edice: První čtení v angličtině

Přečtěte si více o knize Hravá angličtina v křížovkách.

Prohlédněte si i ukázku z knihy.

————————————————

Hugův geniální svět

Hugo je bedna, sportovní jednička a ten největší bourák ze školy – alespoň tak si sám sebe vysnil… Ve skutečnosti má ale do slávy hodně daleko. Chodí do šestky a potýká se s tím největším problémem, jaký může člověk v jeho věku mít: Jak se přes noc stát z nicky borcem? Jenomže Hugo si na to vypracoval prvotřídní plán: udělá díru do světa sportu a konečně i dojem na cukrkandlovou Violu a přesvědčí rodiče i učitele, že si prozatím jenom nevšimli, co všechno v něm dřímá. Ve fotbale, házené, judu, plavání, a dokonce i v baletu, tam všude chce Hugo prokázat svůj skrytý talent. A jen tak mimochodem přitáhnout i Violinu pozornost! Huga budete milovat, chápat i litovat, ale hlavně si s ním od první do poslední stránky užijete tolik legrace, kolik jen dokáže přinést život, když je člověk v pubertě.

Autor: Sabine Zett
Ilustrace: Ute Krause

Počet stran: 168
Vazba: pevná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-247-4719-4
Doporučená cena: 299 Kč
Edice: Pro děti od osmi let

Přečtěte si o knize  Hugův geniální svět.

A prolistujte si ukázku z knihy.

————————————————

Kde jsi, Pierote?

Osudovou lásku nemůžeš ignorovat. Svoje srdce nemůžeš oklamat. Vychází skvělý román pro dívky o lásce a hledání sebe sama od oblíbené a úspěšné autorky, několikanásobné držitelky ocenění Zlatá stuha.
To, co si nejvíc přejeme, nemusí být to pravé. Toužíš po velké lásce? Rozhlédni se, možná ji přehlížíš, přitom ji máš na dosah. Takový je i romantický příběh Žorži, adeptky kadeřnického řemesla, která touží po kariéře slavné herečky. Smělé plány sebevědomé slečny však naberou neočekávaný směr, když se v jejím životě objeví tajemný ctitel a jeho úchvatná vyznání.

Autorka: Ivona Březinová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 140×214 mm
ISBN: 978-80-247-5654-7
Doporučená cena: 189 Kč
Edice: Pro děti od 11 let

Přečtěte si více o knize Kde jsi, Pierote?

Přečtěte si ukázku z knihy.


Máte vybráno? Pak je nejvyšší čas pustit se do kreslení či malování a zapojit se do naší výtvarné soutěže o krásné ceny.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVánoční pohádky

Zuzana Pospíšilová

Grada, 2012

zobrazit info o knizeNové vánoční pohádky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2015

zobrazit info o knizeKouzelné vánoční sny

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2015

zobrazit info o knizeO mužíčkovi, který zastavil pražský orloj

Slabý, Zdeněk Karel

Grada, 2015

zobrazit info o knizeKde jsi, Pierote?

Březinová, Ivona

Grada, 2015

zobrazit info o knizeKouzelná třída

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2010

zobrazit info o knizeStrašidýlko Josífek

Melounová, Ivanka

Grada, 2010

zobrazit info o knizeDetektivové

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2012

zobrazit info o knizeHravá angličtina v křížovkách
Více než 100 křížovek a osmisměrek

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2014

zobrazit info o knizeHugův geniální svět

Zett, Sabine

Grada, 2013

Vánoční soutěž s Gradou pro děti - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. davidek napsal:

    Děkuji za zaslání výhry .Kniha dorazila v pořádku.Je to překrásná kniha skvěle zpracovaná.

  2. Jana2312 napsal:

    Dobrý večer,
    moc děkuji za syna Štěpánka, kniha dnes dorazila. Radost při rozbalování byla obrovská.

  3. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Velká dětská vánoční soutěž má nové ceny – nepřehlédněte!!

Napsat komentář