Naučné knihy pro naše nejmenší

detske
Hledáte knížky pro vaše nejmenší ratolesti a rádi byste, aby je čtení nejen bavilo, ale zároveň aby je také něčemu naučilo? Pak by vaší pozornosti neměly ujít dnešní knihy z našich tipů!

Jako první vám představíme knihu, která děti skutečně rozmluví a naučí je lásce k mateřskému jazyku a to navíc zábavnou formou hry. Povíš mi to? od uznávané logopedky Ester Staré je neotřelou publikací, jež je určena nejen dětem, ale také rodičům, logopedům i učitelům.

Povíš mi to?

Autorka: Ester Stará
Ilustrace: Milan Starý

Počet stran: 88
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 205×260 mm
ISBN: 978-80-204-3686-3
Doporučená cena: 269 Kč

Kniha speciální pedagožky, logopedky a autorky dětských knih Ester Staré a ilustrátora Milana Starého hravou a zábavnou formou podněcuje mluvní apetit, rozvíjí vyjadřovací schopnosti, slovní zásobu a jazykový cit dítěte.
Děti se prostřednictvím rozmanitých konverzačních témat a netradičních úkolů učí utřídit si a zformulovat myšlenky, hrát si s jazykem a správně se vyjadřovat. Bohatě ilustrovaná kniha vybízí k mluvení i svou grafickou podobou. Publikace je určena jak dětem a jejich rodičům, tak i logopedům a učitelům.
V závěru jsou zařazeny stručné poznámky, které rodiče procvičovanou problematikou provedou a poradí jim, jak s knihou správně pracovat.

Knihu Povíš mi to? vydalo nakladatelství Mladá fronta.

povismito          povismitodeti

Ukázku z knihy Povíš mi to? naleznete na webu nakladatelství!

Podívejte se také na rozhovor s Ester Starou a můžete si přečíst také recenzi její knihy Chrochtík a Kvíkalka na cestě za blýskavým prasátkem nebo reportáž ze křtu knihy Dušinka, víla věcí.

 

————————————————

Co takhle naučit děti novým slovům? A seznámit je s celou abecedou? Žáčkova Encyklopedie pro děti 21. století je nádherně ilustrovanou studnicí toho nejzábavnějšího a nejpřehlednějšího poznání, které bude děti zaručeně bavit!

Encyklopedie pro děti 21. století

Autor: Jiří Žáček
Ilustrace: Radana Přenosilová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 235×235 mm
ISBN: 978-80-00-04015-8
Doporučená cena: 369 Kč

Srozumitelná hesla, trochu poezie i legrace a spousta obrázků – to je Encyklopedie pro děti 21. století.
Obsahuje na osm set hesel od nejjednodušších a základních slov, s nimiž se dítě setkává od svého narození a velmi brzy chápe jejich význam (maminka, otec, babička), přes odborné pojmy z techniky, zeměpisu, biologie (automobil, cédéčko, světadíl, Austrálie, brambory, had, pavouk) až k abstraktům a filozofickým pojmům (cit, fantazie, zdvořilost, demokracie, náboženství). Žáček původním povoláním inženýr se spojil se Žáčkem básníkem, a tak se tu snoubí výstižnost a přesnost s poezií, vtipem i nonsensem. Vše seřazeno abecedně včetně Q a Y, protože jedním z cílů naší knížky je naučit formou zábavy a hry děti abecedu. V dnešním světě obrovského množství informací není důležité všechno znát, ale umět rychle hledat a orientovat se v dostupných materiálech.

Knihu Encyklopedie pro děti 21. století vydalo nakladatelství Albatros.

EncyklopedieProDetiUkazka

 

Prolistujte si ukázku!

————————————————

Jako poslední vám představíme knihu Radomíra Sochy, odborníka v oboru fyziologie hmyzu, který se již stihl představit řadou knih čtenářům dospělým a prvotinou Houboví skřítkové čtenářům menším. Vesele o Zvířátkách a houbách je plná veselých básniček, které si děti snadno zapamatují a oblíbí.

Vesele o zvířátkách a houbách

Autor: Radomír Socha
Ilustrace: Miroslav Pavlík

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 165×205 mm
ISBN: 978-80-86912-99-8
Doporučená cena: 188 Kč

Autor pracoval jako vedoucí vědecký pracovník v Biologickém centru Akademie věd v Českých Budějovicích a ve svém oboru fyziologie hmyzu opublikoval přes 150 prací v prestižních zahraničních časopisech. Kromě toho dosud vydal 17 knih, z toho odborně-populární o houbách určené dospělým a s pohádkově zaměřenou tématikou věnované dětem. Autor přispívá také články o léčivých houbách do časopisů Receptář, Regenerace a Mykologický sborník. Za knihu Encyklopedie léčivých hub mu byla v r. 2015 přidělena cena Josefa Hlávky za vědeckou literaturu v oblasti věd o živé přírodě. V nakladatelství Agentura KRIGL, Praha byla vydána jeho knížka Houboví skřítkové. Ve své druhé knížce Vesele o zvířátkách a houbách z téhož nakladatelství nabízí dětem vtipné a veselé básničky a říkadla o zvířátkách a houbách, která je určitě potěší. Knížku skvěle a s osobitým humorem ilustroval Miroslav Pavlík.

Knihu Vesele o zvířátkách a houbách vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších. 

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePovíš mi to?
Hravé rozšiřování slovní zásoby

Stará, Ester

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeEncyklopedie pro děti 21. století

Žáček, Jiří

Albatros, 2015

zobrazit info o knizeVesele o zvířátkách a houbách

Socha, Radomír

Agentura KRIGL, 2015

Napsat komentář