Začátek týdne na mrazivé vlně krimi

cas-bezi
Pro milovníky napětí, vražd a mrazivých zločinů tu máme nezapomenutelné lahůdky. Pojďte s dnešními přadstavovanými knihami vyšetřovat brutální vraždy, zachránit svět před zákeřným virem nebo najít temné já.

Vyšetřování vražd v dnešní době není žádnou výjimečnou událostí… Ale co takhle vyšetřovat vraždy v roce 1923 v jednom nezávislém městě? Kniha Wilsonov vám představí detektiva, který řeší zločiny neobvyklými metodami.

Roku 1923 dojde v židovské čtvrti Wilsonov ke čtyřem brutálním vraždám. Bezradná policie na pomoc povolá newyorského detektiva Aarona Fooda. Američan neobvyklými a mimořádně drsnými metodami vyšetřuje okultní zločiny ve velkoměstě, jehož historie je úplně jiná, než si myslíte. Na tento gotický horor ze střední Evropy nezapomenete!

Novela připomene zapomenutou kapitolu dějin města, ve kterém před sto lety vedle sebe žili Němci, Maďaři, Židé a menšina Slováků. Roku 1918 obyvatelé netoužili stát se součástí Československa. Představitelé nakonec vyhlásili vznik nezávislého města a jeho název odvodili od propagátora této myšlenky, amerického prezidenta Woodrowa Wilsona.

Příběh zfilmoval režisér Tomáš Mašín (Tři sezóny v pekle) v česko-slovenské koprodukci.

Wilsonov

Autor: Michal Hvorecký
Přeložila: Martina Bekešová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-257-1627-4
Doporučená cena: 198 Kč

Knihu Wilsonov vydalo nakladatelství Argo.

————————————————

Zack Henry, to je jméno nového detektiva ve světě severské krimi. I přesto, že Zack je policista, rád šňupe kokain… Podaří se tomuto vyšetřovateli vyřešit čtyři vraždy žen před tím, než zemře některá další?

Nová severská krimi série inspirovaná řeckou mytologií.

Čtyři Asiatky z masážního salonu v Södermalmu ve Stockholmu někdo brutálně zavraždil, zatímco pátá žena je nalezena u nemocnice Södersjukhuset s vážnými zraněními. Stopy na jejím těle nasvědčují tomu, že byla napadena zvířaty.
Zack Herry je úspěšný chlapík z předměstí, který si vybudoval kariéru u stockholmské policie. Po nocích vymetá kluby a šňupe kokain s lidmi, které by měl ve skutečnosti zatýkat. Ví, že mu to nebude procházet věčně, ale nedokáže přestat.
Spolu s kolegyní Deniz se Zack snaží zjistit, co stojí za södermalmskými vraždami. Jde o nenávist, rasismus nebo obchodování s lidmi? Jedna věc je jistá: když nenajdou vraha, zemřou další ženy.
Zack je příběhem detektiva, který se jako moderní Herkules snaží vyčistit stockholmské kriminální podsvětí.

Zack

Autoři: Mons Kallentoft – Markus Lutteman
Přeložila: Marie Voslářová

Počet stran: 396
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-508-6
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Zack vydalo nakladatelství Host.

Když Mi Mi spatří, jak do pokoje vchází neznámý muž s pistolí v ruce, ztuhne. Chce vykřiknout, ale nemůže, a jakmile si uvědomí, že přichází konec, vynoří se jí v hlavě v rychlém sledu vzpomínky. Šplouchání a smích, když se koupala se sestřenicí Myat Nou v řece Gyaing, první výlet na velké tržiště v Pa–An, deštivý den závěrečných zkoušek, babiččiny vrásčité ruce v jejích vlasech, Yan Nainovy ruce na jejím těle a jeho přívětivé hladové oči, pohled, který si v sobě chce nést už napořád.

Prolistujte si celou dostupnou ukázku.

Vyhrajte tuto knihu. Soutěž běží do 10. 11. 2015. A nezapomeňte si přečíst náš článek.

————————————————

Nejen zbraně umí zabíjet. Na světě je spoustu virů, které se dají zmutovat a použít k zabíjení. A když se to vše vymkne z rukou… Čas běží a profesor s agentkou musí zachránit svět  od možné zhoubné pandemie.

Několik pacientů stockholmské nemocnice je v kritickém stavu. Nakazili se dosud neznámým, ale velmi zákeřným virem nazvaným NCoLV. Jedinou osobou, která se z nákazy uzdravila, je Hanna, manželka profesora informatiky Erika Söderqvista. Na vývoji vakcíny proti viru pracuje soukromá farmaceutická laboratoř z Uppsaly, která si k výzkumu vyžádala větší množství Hanniny krve. Její muž je však opatrný, laboratoř právě koupila neznámá zahraniční společnost.

Akim Katz, jehož krycí jméno je Sinón, sedí v izraelském vězení. Než byl odhalen jako špion Hizballáhu, zastával dlouhé roky funkci nejbližšího poradce izraelského premiéra. Jeho spojenci však mají v úmyslu ho ze zajetí vysvobodit, protože mu chtějí svěřit uskutečnění velkolepého plánu pomsty, jejíž součástí je i uppsalská laboratoř. Ocitne se svět na pokraji zhoubné pandemie?

Eric Söderqvist bude ve volném pokračování Sehlbergova bestselleru Mona opět potřebovat pomoc agentky Mosadu Ráchel Papové. Jaký je však pravý důvod její nečekané návštěvy ve Švédsku?

Sinón

Autor: Dan Sehlberg
Přeložila: Karolína Kloučková

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7473-353-6
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Sinón vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Ráchel mluvila plynně rusky, a tak ji hned druhý den poslali do Petrohradu. U stolku u okna v Café Singer s výhledem na Kazaňskou katedrálu a rušnou Névskou třídu jí Grigorij vyprávěl o svém posledním dnu v Mogadišu. V hotelové hale jej zastavil neznámý mladý muž. Byl k smrti vyděšený a žádal ho, aby mu pomohl dostat se přes hranice.

Zaujala vás tato kniha? Přečtěte si celou ukázku.

————————————————

V knize Druhý syn je hlavní hrdinkou žena. Žena, která je oddána mafiánovi Héctorovi. Co vše podstoupí Sophie, aby zachránila impérium Héctora? Ne nadarmo se říká: „Za vším hledej ženu…“. Kniha je druhým dílem plánované trilogie.

Sophie Brinkmannová hledá své temné já.

Mafiánský boss Héctor Guzmán zůstává po divoké přestřelce v kómatu a jeho impérium se pomalu rozpadá. Bývalá zdravotní sestra a Héctorova spřízněná duše Sophie Brinkmannová se najednou ocitá sama mezi jeho lidmi a stává se pěšákem ve hře, v níž nemá loajalita žádné místo. Je vydána napospas světu zrady, násilí a zla. Aby nepodlehla, musí se stáhnout do sebe, najít své vlastní temné já.

Druhý syn

Autor: Alexander Söderberg
Přeložila: Martina Kašparová

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7491-424-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Druhý syn vydalo nakladatelství Host.

I ona hrála svou roli, roli někoho, kým nebyla. Jejím úkolem bylo ostatní uklidňovat a ručit za to, že Héctor je v pořádku a všechno řídí ze svého úkrytu. Jenže to byla lež. Nešlo to ani trochu dobře a Héctor nic z žádného úkrytu neřídil. Ještě pořád byl v kómatu. Celé to řídil Aron. A ruku v ruce s ním také Ernst, Leszek a ona. Dělali všechno pro to, aby tuto potápějící se loď udrželi nad hladinou.

Co vše udělá žena pro záchranu muže? Podívejte se na ukázku.

Přečtěte si také další článek k této knize.


Co vy a krimi? Zapojte se do našich aukcí, kde najdete mnohé mrazivé knihy.

Která z dnešních mrazivých knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeWilsonov

Hvorecký, Michal

Argo, 2015

zobrazit info o knizeSinón

Sehlberg, Dan T.

Kniha Zlín, 2015

zobrazit info o knizeZack

Kallentoft, Mons – Lutteman, Markus

Host, 2015

zobrazit info o knizeDruhý syn

Söderberg, Alexander

Host, 2015

zobrazit info o knizeDruhý syn

Söderberg, Alexander

Host, 2015

Napsat komentář