Zlepšete si své jazykové znalosti s autory světového formátu!

zlepsete_si_sve_jazykove_znalosti_s_autory_svetoveho_formatu_nahledovy
Není nad knihy od ověřených klasiků. Zvlášť v případě, kdy se s nimi můžete i něco málo přiučit. Tituly, které vám dnes ukážeme, mohou posloužit nejen k ukrácení dlouhých chvil, ale také jako šikovné učební pomůcky.

Dnes představované knihy vydalo nakladatelství Garamond ve své edici Bilingua.

Nakladatelství vzniklo v roce 1997 a do konce roku 2013 vydalo téměř 400 titulů se zaměřením především na překlady z francouzské a frankofonní literatury a současné izraelské literatury. Dále se specializuje na dvojjazyčné knihy, komiksy a detektivky. Snaží se čtenářům zprostředkovat to nejlepší z francouzsky a hebrejsky psané literatury a kromě vzdělávání v cizích jazycích poskytuje třeba také napětí v detektivních řadách edice Černá káva.

garamond logo

 

Agatha Christie patří celosvětově mezi nejvýznačnější průkopnice žánru krimi a detektivních příběhů. V našem prvním titulu si budete moct přečíst hned šest jejích povídek, ve kterých nechybí ani oblíbený detektiv Hercule Poirot. Vítaným bonusem je fakt, že kniha vychází ve dvojjazyčném vydání, díky němuž si můžete oprášit či vylepšit svoji angličtinu.

Případ ztracené závěti / The Case of the Missing Will

Dvojjazyčný soubor detektivních příběhů obsahuje celkem šest povídek z pera Agathy Christie.

V Případu ztracené závěti se na známého detektiva Hercula Poirota obrací mladá žena, které její nebožtík strýc připravil opravdu důmyslný hlavolam, aby se tak ujistil, že si zaslouží stát se jeho dědičkou. Poirot osobně napomůže i vyřešení tajuplného případu vraždy v povídce Dobrodružství italského šlechtice. Povídky Rádžův smaragd a Mužnost Edwarda Robinsona patří k autorčiným oblíbeným humorným textům, které nijak neidealizují vztahy mezi muži a ženami. Labutí píseň čtenáře pro změnu zavede do podivuhodného světa opery a povídka Poslední seance je výjimečná tím, že se vážně zabývá oblíbeným tématem Agathy Christie: vyvoláváním duchů a nadpřirozenými jevy.

Autorka: Agatha Christie
Přeložily: Edda Němcová, Lenka Uhlířová

Počet stran: 280
Vazba: brožovaná
Formát: 110×180 mm
ISBN: 978-80-7407-242-0
Doporučená cena: 198 Kč

 

Přečtěte si i další informace o knize Případ ztracené závěti / The Case of the Missing Will.

Ukázka z knihy

I am now coming to the point of my visit. My uncle left a most extraordinary will. By its terms, Crabtree Manor and its contents are to be at my disposal for a year from his death – ‘during which time my clever niece may prove her wits,’ the actual words run. At the end of that period, ‘my wits having been proved better than hers,’ the house and all my uncle’s large fortune pass to various charitable institutions.” (strana 12)

Nyní se dostávám k důvodu své návštěvy. Strýc zanechal neobvyklou poslední vůli. Podle jejích podmínek je mi Crabtree Manor a vše uvnitř k dispozici po jeden rok od jeho smrti – ‚během té doby může prokázat svoji chytrost‘, tak přesně zní jeho slova. Na konci té doby ‚až se má chytrost ukáže jako větší než její‘, přejde dům a veškerý strýcův majetek na různé charitativní instituce.“ (odpovídající úryvek na straně 13)

O autorce

Agatha ChristieAgatha Christie se narodila 15. září 1890 a zemřela 12. ledna 1976. Autorka patří mezi jednu z nejznámějších představitelek detektivního a krimi žánru. Za svůj život napsala mnoho desítek knih, které se velmi rychle vyšplhaly na žebříčcích prodejnosti až na přední místa. A aktuální jsou dodnes. Mezi nejznámější počiny patří Deset malých černoušků, Vražda v Orient expresu, či Vražda Rogera Ackroyda.

Více informací si můžete přečíst také v našem medailonu.

————————————–

Když se vysloví jméno Antoine de Saint-Exupéry, i člověku literaturou nepolíbenému se zaručeně vybaví vesmírná dobrodružství jednoho malého prince… Málokdo už si ale vzpomene na autorova další díla. Dnes máme možnost si jedno z nich připomenout. Přečtěte si o statečných pilotech, kteří při brázdění noční oblohou ohrožovali své životy. Jako bonus se můžete přiučit několik francouzských slovíček!

Noční let / Vol de nuit

Autor v tomto poutavém románu vypráví příběh statečných pilotů nočních letů z Patagonie, Chile a Paraguaye do Argentiny za rané doby komerčního letectví. V té době byly lety velmi nebezpečné a piloti často dávali kvůli práci v sázku vlastní životy. Hlavními postavami jsou pilot Fabien, který se během letu ztratí v bouři, a jeho nadřízený Riviere, který se musí vyrovnat s možností, že možná přišel o svého nejlepšího pilota. Kniha Noční let poprvé vyšla roku 1931 a ihned se setkala s kladným přijetím kritiky i čtenářů, získala prestižní ocenění Prix Femina a stvrdila tak autorovu pozici jednoho z nejvýznamnějších spisovatelů své generace.

Autor: Antoine de Saint-Exupéry
Přeložil: Jiří Konůpek

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 108×180 mm
ISBN: 978-80-7407-253-6
Doporučená cena: 198 Kč

 

Více o knize Noční let / Vol de nuit si můžete přečíst na stránkách nakladatele.

O autorovi

antoine-de-saint-exuperyAntoine de Saint-Exupéry se narodil 29. 6. 1900 v Lyonu v šlechtické rodině a studoval ve Švýcarsku a ve Francii. Vrchol jeho tvorby přišel ve 40. letech, kdy vznikly jeho nejznámější prózy, alegorická pohádka Malý princ (Le Petit Prince, 1943) a nedokončený filosofický román Citadela (Citadelle). Ten vyšel až v roce 1948, tedy poté, co Exupéry 31. 7. 1944 během jednoho ze svých letů zmizel.

Jestliže se chcete dozvědět více o autorově životě a díle, přečtěte si náš medailon.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřípad ztracené závěti / The Case of the Missing Will

Christie, Agatha

Garamond, 2015

zobrazit info o knizeNoční let / Vol de nuit

Saint-Exupéry, Antoine de

Garamond, 2015

Napsat komentář