Nové fantasy série pro děti a mládež

nove_fantasy_serie_pro_deti_a_mladez_nahledovy
Před pár dny u nás proběhl Velký knižní čtvrtek – svátek, který si nenechá ujít žádný knihomol. Nakladatelství nezklamala a znovu na nás vychrlila záplavu těch nejzajímavějších knižních novinek. V dnešním článku si představíme tituly, které zastoupily žánr fantasy.

První kniha, kterou si dnes ukážeme, je určena především mladším čtenářům. Začínající fantasy série vás zavede do kouzelné země, ve které už mnoho let zuří válka. Podaří se třem sourozencům se zvláštními schopnostmi, jež se navzájem ani neznají, zvrátit její průběh? O tom si už budete muset přečíst…

Koruna tří: Prokletý král

Trojčata jsou předurčena vládnout Toronii.

Cesta k trůnu je však dlouhá a krvavá Toronii, říši tří království, vládne železnou rukou krutý a nelítostný král Brutan. Zubožená země, po staletí zmítaná válkou, upíná všechny své naděje k dávnému proroctví, že se králi narodí trojčata, která ho zabijí a společně pak nastoupí na trůn. Tehdy v Toronii znovu zavládne mír.

Když na nebi vyjdou tři nové hvězdy, ohlašující naplnění předpovědi, trojčata se skutečně narodí. Naštěstí se kouzelníku Melchiorovi podaří děti před Brutanem včas ukrýt. Sourozenci pak po třináct let žijí v utajení, každý v jiném koutě země, aniž vědí jeden o druhém.

Tarlan, který dokáže mluvit se zvířaty, hadí muž Galf a neohrožená vůdkyně Elodie.

Strhující fantasy o síle osudu a touze po moci. Hra o trůny pro mladší čtenáře.

Autor: J. D. Rinehart
Přeložila: Romana Bičíková

Počet stran: 324
Vazba: vázaná
Formát: 145×212 mm
ISBN: 978-80-7491-512-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Koruna tří: Prokletý král vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

„Král se vrátil!“ Melchior tiše zaklel. Otáleli moc dlouho! Z komnat nevedla jiná cesta ven. Byli v pasti.

Starý čaroděj chňapl po své holi a přejel citlivými bříšky prstů po runách vyrytých do ohlazeného povrchu. Tančil po ní prsty, jako by hrál na nějaký hudební nástroj, ačkoli se z ní žádný zvuk neozýval. V duchu počítal rytmus své němé písně a doufal, že ji dokončí včas.
(str. 12, 13)

A jak to s čarováním dopadlo? Přečtěte si celou ukázku a dozvíte se to.

O autorovi

J.D. Rinehart je spisovatel, který kromě psaní rád objevuje hrady, sleduje filmy a vyráží na túry do přírody se svou dogou Sirem Galahadem. Od té doby, co se ujal opuštěného mláděte sokola, je vášnivým sokolníkem. Žije v Nottinghamshire v Anglii. Koruna tří: Prokletý král (2014) je první díl fantasy série.

Zdroj informací: nakladatelství Host

—————————–

Mají vaše děti rády fantasy a vy už zvažujete, jakou knihou je s blížícími se Vánocemi potěšit? Zkuste se inspirovat třeba v jednom z našich článků, kde vám představíme hned několik zástupců tohoto žánru.

—————————–

Na rozdíl od Koruny tří je Smrtná zima čtením především pro starší čtenáře – řadí se do odvětví takzvané young adult literatury. Emmeline, hlavní hrdinka příběhu, žije v uzavřené společnosti lidí, kteří jsou vázáni přísnými pravidly a musejí se ukrývat ve své osadě v lesích. Co mají ale znamenat sny, které Emmeline neustále táhnou ven a hrozí ji tak vystavit smrtelnému nebezpečí?

Smrtná zima

Patnáctiletá Emmeline žije v osadě uprostřed hlubokých hvozdů, v puritánském společenství zcela odříznutém od okolního světa. Nehostinný kraj sužují kruté zimy a za hradbami číhá děsivý nepřítel. Jedinou nadějí na přežití je zůstat uvnitř. A dodržovat přísná pravidla rady.

Emmeline ví, že vydat se mimo pevnost je zakázáno, avšak stromy v lese jí cosi šeptají a táhnou ji ven na zapovězenou cestu. Už kdysi na ni vstoupila její babička, která za to tvrdě zaplatila. Přijme-li dívka od jednoho z členů rady nabídku k sňatku, mohla by jméno své rodiny očistit. Jenže její srdce touží po někom jiném. A sny stále volají…

Chcete nasát více z oné tíživé knižní atmosféry? Můžete to zkusit také prostřednictvím jejího traileru!

Autorka: Kate Boormanová
Přeložila: Markéta Polochová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-481-2
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Smrtná zima vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Tam venku cítím mrtvé vznášející se ve větvích. Ztracení šustí listím stromů, brání průchodu paprsků a šeptají mi do ucha. Své špinavé prsty obepínají kolem mého hrdla, škubou mi vlasy a uvolňují prameny, aby mě mohli letmým dotykem lechtat po tváři.

Nebo že by to byl jenom vítr?

Nechci se tu moc zdržovat.

Strčím poslední kořen batolky virginské do vaku a pospíchám pryč. Zvednu se zpod svídových keřů, kde jsem kořeny vyrývala, a zmrzačená noha mi podklouzne na uvolněné hroudě hlíny. Ostrá bolest mi okamžitě projede celou nohou až nahoru k boku.

I tento mrazivý úvod má své pokračování

Napsali o knize

Poutavý příběh lásky a mrazivě věrohodné represivní společnosti. Smrtná zima vás dostane.

Julie Berryová

Stránkami Smrtné zimy jsem doslova proletěl, tak zoufale jsem toužil odhalit tajemství jejího fascinujícího světa. Je strašidelná, napínavá i dojemná.

James Dashner, autor série Labyrint

O autorce

Kate A. Boormanová je kanadská umělkyně a spisovatelka narozená v Nepálu. Vystudovala divadelní kritiku. Kniha Smrtná zima (2014) je prvním dílem plánované trilogie a zároveň autorčiným debutem. Druhý díl Darkthaw (Temná tání) vyjde na podzim 2015. Autorka žije s manželem a dvěma dětmi v Edmontonu v Kanadě.

Zdroj informací: nakladatelství Host

—————————–

Smrtná zima je často srovnávána s dílem Suzanne Collinsové či Jamese Dashnera. Pokud byste snad sérii Hunger Games ještě neznali, na našich stránkách se o ní dozvíte více. Nepřehlédněte ani recenze na první, druhý a třetí díl Labyrintu.

K přečtení vřele doporučujeme také recenzi (a samozřejmě i dílo samotné) ke knize Kostičas, jejíž pokračování pod názvem Vidořád již brzy vyjde v nakladatelství Host.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKoruna tří: Prokletý král

Rinehart, J.D.

Host, 2015

zobrazit info o knizeSmrtná zima

Boormanová, Kate A.

Host, 2015

Napsat komentář