Předvánoční nadílka od nakladatelství Argo

Argo podzimní nabídka - náhled
Zatímco většina lidí na Vánoce ještě ani nepomyslela, natož aby se na ně začala chystat, nakladatelství Argo už má vše připraveno. Většina z jejich předvánočních novinek totiž vychází již 15. října a my nyní máme exklusivní možnost se na ty nejzajímavější tituly podívat.

IMG_0199Musím se přiznat, že nejsem typ člověka, který se na Vánoce začíná chystat už v říjnu. Spíše byste mě našli mezi davem nezodpovědných mužů, kteří ještě 23. prosince zoufale běhají po obchodních střediscích a snaží se rychle dohnat všechny dárkové resty, mužů nedokážících pochopit, jak rychle ten čas uletěl. Zdaleka ne všichni si ale tento luxus nezodpovědnosti mohou dovolit. Například knižní nakladatelé se na vánoční sezónu musejí připravovat již několik měsíců dopředu. Na začátku října už mají dávno připraveny všechny tituly, kterými se chystají obohatit vánoční trh. Nejinak je na tom Argo, jedno z největších českých nakladatelství. Pečlivě se chystá na Velký knižní čtvrtek, který proběhne 15. října a na němž představí své největší favority pro letošní Vánoce.

Jaké knihy že to jsou? Ptáte se správně! Klub knihomolů měl jedinečnou příležitost zúčastnit se setkání se šéfredaktorem Arga panem Milanem Gelnarem a s jedním z kmenových autorů tohoto nakladatelství, panem Milošem Urbanem. Setkání se konalo v centru Prahy a necelá hodina, kterou prezentace knih zabrala, byla nabytá informacemi. Pojďme se společně podívat, na jaké knihy Argo letos vsadilo.

nulte-cislo-kopieAsi nejvýraznější novinkou je nová kniha Umberta Eca Nulté číslo. Úspěšný italský autor, známý především svým prvním románem nazvaným Jméno růže, si často stěžuje, že jeho eseje čte málo lidí. Tvrdí, že pokud chce světu sdělit nějakou důležitou myšlenku, nestačí mu napsat esej, musí napsat román. Právě proto nyní vychází Nulté číslo, román z prostředí novinové redakce, který kritizuje současnou žurnalistiku, poukazuje na podprůměrně odváděnou práci novinářů a na chyby, s nimiž se nevědomky v médiích setkáváme dnes a denně. Kniha vyšla prvního října.

vanocni-priserne-pribehy-kopieDalší publikace, která vyjde 15. října v rámci Velkého knižního čtvrtku, nese název Příšerné příběhy vánoční. Kniha vychází z řady již kultovních dětských hororů britského spisovatele Chrise Priestleyho. Ten mimochodem právě na knižní čtvrtek přijede do Prahy. Naskýtá se tak příležitost nechat si dílo přímo od autora podepsat. Setkání s autorem proběhne v rámci větší akce v Městské knihovně v Praze ve čtvrtek 15. října od 17 hodin.

StehlíkO některých knihách se říká, že byste je neměli přehlédnout. Stehlíka od Donny Tarttové byste ale neměli pouze nepřehlédnout, měli byste si ho rovnou koupit a přečíst. Stehlík je celosvětově známý román ověnčený prestižní Pulitzerovou cenou za rok 2014. Recenzenti po celém světě se předbíhají, kdo ho více vynachválí, a obdivnými slovy nešetřil ve svém hodnocení ani světoznámý Stephen King. Samotný příběh sleduje životní pouť chlapce jménem Theodor Decker, který se po složitém dětství zaplete nejen do světa umění, ale také do světa zločinu.

Urbo KuneAbychom však neupínali pozornost pouze na překladovou beletrii, je také třeba upozornit na novou knihu známého českého spisovatele Miloše Urbana nazvanou Urbo Kune. Ač autor sám přiznává, že žánr sci-fi nečte, nezbývá mu než uznat, že tato nová kniha právě do tohoto žánru musí být zařazena. Příběh je inspirovan modelem ideálního města, který se svými studenty vytvořil architekt Petr Hájek. Jak to ale už s ideálními městy bývá, ani toto si svou existenci v románu Miloše Urbana neobhájí snadno. Stačí jen letmo nakouknout do historie literatury, abychom si uvědomili, jak malý krůček dělí utopii od antiutopie.

Ač jsme se v této reportáži zaměřili jen na čtyři knihy, nakladatelství Argo jich pro nás na vánoční trh chystá daleko více. Určitě stojí za zmínku souborné vydání tří nejprodávanějších knih Paola Coelha nebo kniha Scotland Yard, první díl detektivní řady z viktoriánské AnglieŽe bych přeci jen začal s vánočními nákupy už teď?

IMG_0194coelho-darkova-edice-1

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNulté číslo

Eco, Umberto

Argo, 2015

zobrazit info o knizePříšerné příběhy vánoční

Priestley, Chris

Argo, 2015

zobrazit info o knizeStehlík

Tarttová, Donna

Argo, 2015

zobrazit info o knizeUrbo Kune

Urban, Miloš

Argo, 2015

Napsat komentář