Napětí na víkend

gun
Dny se zkracují, tmy přibývá… Pro ty, kteří se rádi bojí doma pod peřinou, přinášíme knižní novinky na nadcházející víkend. Během temných večerů fantazie začíná pracovat na plné obrátky…

Detektivní příběh z historického prostředí s napínavou zápletkou přináší Vykoupení krví autora Petera Tremayne. I žena dokáže pátrat po zločincích a odhalit vraha.

V osmnáctém příběhu pátrá sestra Fidelma po vrahovi krále Colgúa. Píše se rok 670 a král Colgú pořádá na svém hradě hostinu pro význačné panstvo. Náhle do síně přichází řeholník, který prý králi přináší důležitý vzkaz. Vzápětí se ale posel na Colgúa vrhá a s výkřikem „Pamatuj na Liamuin!“ ho probodne. Je sice zneškodněn, ale král bojuje o život. Kdo je to Liamuin? A kdo stojí za pokusem o vraždu? Vyšetřováním je pověřena králova sestra Fidelma, vzdělaná právnička, a její muž, bratr Eadulf. Musejí se vydat na území svých úhlavních nepřátel, příslušníků kmene Uí Fidgente, odkrýt temná tajemství kláštera Mungairit a vypravit se do hrozivé horské tvrze bezbožného tyrana. Po celou dobu výpravy je provází nebezpečí a násilí, až nakonec odhalují zdrcující pravdu.

Vykoupení krví

Autor: Peter Tremayne
Přeložila: Alžběta Hesounová Slavíková

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7429-516-4
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Vykoupení krví vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Gormán o krok ustoupil a ve tváři se mu zračilo překvapení. Eadulf, který celou tu dobu jen stál mlčky opodál, v tu chvíli přiskočil k dívce, sevřel jí zápěstí a mírně je zkroutil, takže jí nůž vypadl z ruky na zem a on jej odkopl z jejího dosahu. Otočila se kněmu na patě, oči jí žhnuly a zuby měla vyceněné. Na okamžik se zdálo, že se na Eadulfa snad vrhne, prsty na rukou roztahovala a zatínala jako pařáty. (str. 44)
Chcete si přečíst obsáhlejší ukázku z knihy?

————————————————

Může existovat dokonalý zločin? Kam vedou indicie, které po sobě vrah zanechává? Na tyto otázky hledá odpověď Peter May ve své knize Výjimeční lidé.

První díl série Akta Enzo představuje čtenářům učitele biologie Enza Macleoda, který se kvůli odvážné sázce pouští do řešení neobjasněného kriminálního případu.

Předmětem sázky se stane deset let stará záhada – zmizení geniálního Jacquese Gaillarda, přednášejícího na elitní francouzské vysoké škole, která vzdělává budoucí premiéry a prezidenty. Enzo Macleod, který opustil Skotsko i slibnou kariéru ve forenzních vědách a nyní vyučuje biologii ve francouzském Toulouse, si ji nemůže dovolit prohrát. Doufá, že se mu s využitím nových vědeckých metod podaří zjistit, co se s Jacquesem Gaillardem stalo. Enzo přijíždí do Paříže, aby se tu setkal s novinářem Rogerem Raffinem, autorem knihy o sedmi slavných nevyřešených vraždách, mezi něž zařadil i případ Jacquese Gaillarda. Neidentifikovaná lebka v bedně nalezené v pařížských katakombách Enza záhy přivede na stopu rafinovaně ukrytých Gaillardových ostatků.

Výjimeční lidé

Autor: Peter May
Přeložila: Linda Kaprová

Počet stran: 351
Vazba: vázaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-7491-431-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Výjimeční lidé vydalo nakladatelství Host.

V zádech slyší kroky a chrčení dechu v cizích plících. Prchá severní křížovou chodbou kolem kaple svatého Pavla, kaple svatého Josefa a Duší v očistci. V čele kostela se k soše Kristova vzkříšení se dvěma anděly po boku vypíná lesklé sloupoví devadesáti postříbřených varhanních píšťal. Chtěl by křičet, pomozte mi! Ale ví, že nemohou. (str. 10)

Delší ukázku z knihy najdete zde.

Podívejte se, jak knihu hodnotí naši recenzenti.

————————————————

Práce v oddělení vražd rozhodně není žádnou rutinou, jak ukazuje kniha Dominka Dána Rudý kapitán. A pokud se z vyšetřování záhadné vraždy stane kauza zasahující do všech společenských kruhů, pak se příběh začne zamotávat.

Při rekonstrukci starého hřbitova objevili dělníci v jedné z rakví lebku, do níž byl vražen velký hřeb. Bylo jasné, že nebožtík zemřel násilnou smrtí. Na místo hrůzného nálezu byli přivolání detektivové z oddělení vražd – začínající Richard Krauz a zkušený Eduard Burger. Kolotoč vyšetřování se roztočil. Detektivové záhy zjišťují, že nebožtíkem je bývalý kostelník z kostela svaté Barbory. Vyšetřování však probíhá k nelibosti všech – vyšších míst i církve samé. Proč? Krauz s Burgerem i přesto pokračují v pátrání…

Rudý kapitán

Autor: Dominik Dán
Přeložil: Josef Šmatlák

Počet stran: 400
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-000-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Rudý kapitán vydalo nakladatelství Slovart.

Nejdříve vypadla ruka.

Na zápěstí jí ještě tkvěl kousek zaschlého masa a kůže. Z prstů zbyly jen holé kůstky a ty se rozsypaly po trávě. Po té vypadly obě nohy obalené cáry kalhot. Pouhopouhé kosti. Hrudník v polorozpadlém saku se zaklínil v otvoru. (str. 11)

Chcete si přečíst víc? Prohlédněte si ukázku.

————————————————

Láska bývá často slepá a na vlastní kůži se o tom přesvědčí i hrdinka knihy Ulička Apple Tree Yard autorky Louise Doughty. Nevinný flirt přeroste v problém, který několika lidem obrátí život naruby.

Příběh o nevěře s nedozírnými následky. Genetička Yvonne Carmichaelová má všechno – skvělou kariéru i skvělé manželství. Ale jednoho dne potká tajemného muže, do něhož se bezhlavě zamiluje a je pro něj ochotná udělat cokoli, včetně sexu na veřejnosti, v postranní uličce Apple Tree Yard. Je pevně přesvědčená, že oba své životy dokáže udržet striktně oddělené. Netuší, že právě spustila lavinu, která její štěstí rozbije na padrť, převrátí jí celý život a přivede ji až na lavici obžalovaných a k obvinění z vraždy.

Ulička Apple Tree Yard

Autorka: Louise Doughty
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 136×207 mm
ISBN: 978-80-267-0456-0
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Ulička Apple Tree Yard vydalo nakladatelství Motto.

Rozloučíme se u metra na Piccadilly Circus, ty mě krátce obejmeš, jak už jsem se naučila očekávat. Obtočíš mi paži kolem zad, pevně mě přitáhneš k sobě a tvoje předloktí mě pustí ve chvíli, kdy se moje tělo dotkne tvého. Je to objetí, které bys mi mohl bezpečně poskytnout, i kdyby právě kolem procházeli tchán s tchyní. (str. 128)

Můžete si přečíst i delší ukázku.

————————————————

Bez nadsázky lze za děsivý příběh označit knihu s příznačným názvem Strach zemřít autorky Lisy Jackson. Život na horách neplyne vždy v poklidném tempu. Zejména, když malé městečko začne obcházet strach…

Vrah nepokládá své konání za zločin. Mrtvá těla se totiž v jeho očích stávají uměleckým dílem.
Celá řada lidí má z tuhých montanských zim hrůzu, ale on si je užívá. Jedině s pomocí krutých mrazů totiž může zabíjet tak, aby jeho oběti zůstaly i po smrti krásné. Tak rád sleduje ledový vodopád, který ženy zbavuje života, tak rád se dotýká jejich chladné kůže… Ano, celý svět může díky němu spatřit tu krásu – a jeho pomstu.
V horském městečku Medvědí brod byly nalezeny dvě mrtvé ženy. Před smrtí je vrah nechal zmrznout na kost a pak je veřejně vystavil, jako by se chtěl pochlubit vykonaným dílem. Obyvatelé trnou hrůzou, kdo se stane příští obětí.
Policejní vyšetřovatelka Selena Alvarezová obě zavražděné ženy znala. Proč ale na sobě měly její šperky? Chce jí tím vrah něco naznačit? Společně s kolegyní Pescoliovou a soukromým očkem O’Keefem se snaží dopadnout pachatele, který o ní zjevně ví až příliš mnoho. A který chce, aby Serena na vlastní kůži pocítila strach zemřít.

Strach zemřít

Autor: Lisa Jackson
Přeložil: Jakub Volný

Počet stran: 416
Vazba: pevná s přebalem
ISBN: 978-80-7498-086-2
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Strach zemřít vydalo nakladatelství Domino.

Její nahé tělo přikrývala tenká ledová krusta, která nádherně glazovala mladičkou pleť a blyštila se v mdlém osvětlení jeho tmavého doupěte.

Tak krásná.

Tak dokonalá.

Tak mrtvá. (str. 9)

Prolistujte si rozsáhlejší ukázku.

Další informace o knize najdete i v našem článku.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto napínavé knihy.

Způsobuje vám četba knih podobného žánru husí kůži, nebo máte radši přímo hororová témata? Napište nám do diskuze pod článkem.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVykoupení krví

Tremayne, Peter

Vyšehrad, 2015

zobrazit info o knizeVýjimeční lidé

May, Peter

Host, 2015

zobrazit info o knizeRudý kapitán

Dán, Dominik

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeUlička Apple Tree Yard

Doughty, Louise

Motto, 2015

zobrazit info o knizeStrach zemřít

Jackson, Lisa

Domino, 2015

Napsat komentář