Zasoutěžte si o dodnes nevyřešený případ vražd

Vrazda-v-Pruhonickem-parku-perex
Dvě brutální vraždy otřásly na počátku devadesátých let celou veřejností. I otrlí policisté byli zaskočeni krutostí a také skutečností, že pachatel svým obětem vyjmul orgány. Nikdy se nepodařilo zjistit motiv těchto činů a ani totožnost vraha.

Totožnost pachatele zůstává tajemstvím

Vyprávění novináře, jenž byl v kontaktu s vyšetřovateli a v samotném středu dění, zavádí čtenáře zpět na začátek divokých devadesátých let. Tehdy veřejností otřásly brutální vraždy dvou mladých žen, jimž pachatel nebo pachatelé vyjmuli orgány. Spekulovalo se o mnoha motivech, včetně rituálních vražd nebo obchodu s orgány, policie ale přes veškeré úsilí případ nedokázala uzavřít.

Novinář, který se touží proslavit a chce se stát reportérem špičkové úrovně, rozjede pátrání na vlastní pěst. S pomocí svých známých u policie a ve věznicích se dostane ke zdroji informací, které policie neměla. Ten, kdo mu je má předat, chce ovšem něco na oplátku – zajistit otevření svého případu a znovuobnovení procesu.

Novinář nakonec rozluští tajemství hned dvou vražd. Ani jedno z nich však nelze prokázat, a tak zůstává vražda z Průhonického parku dodnes pomníčkem…

 

Vražda v Průhonickém parku

Autor: Martin X

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Vydáno: 7/2015
ISBN: 978-80-247-5408-6

Přečtěte si více o knize Vražda v Průhonickém parku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. Můžete si také přečíst náš článek o tomto a podobných titulech, nebo ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

„Za co vlastně Danny sedí?“ zeptal se spíš z dobré vůle než ze skutečného zájmu. Valtucha byl jeho kamarád, a nechtěl ho proto příliš okatě odmítnout.
„Za vraždu.“
Že jsem se tak blbě zeptal, vyčítal si Arnošt.
„Vůbec mě to nepřekvapuje. Při pohledu na Dannyho mě ani nic jiného nenapadlo. Jenže já už dneska fakt na nevinné vrahy nevěřím,“ odvětil a oddechl si. Žádný vrah nebyl nevinný. Zajímavé byly snad pouze některé motivy, které ke zločinu vedly.
„A koho měl zamordovat?“ zeptal se, snad aby ubezpečil sám sebe, že touhle cestičkou nepůjde.
„Měl v Krásnících ještě za totáče pověsit jednoho spoluvězně.“
To Arnoštovi stačilo. Vizitka jak vyšitá. Víc ani vědět nepotřeboval. (str. 18)

 

O autorovi

Novinář publikující pod pseudonymem Martin X. v té době pracoval jako reportér krimi časopisu a při přípravě reportáže o zcela jiném zločinu začal odkrývat indicie, jež ho na konci jeho pátrání dovedly k vyřešení hned dvou vražd. Jeho verzi mimo záznam potvrzují i policisté, kteří na případech pracovali. Důkazy ovšem chybějí a pachatel se již nedá usvědčit…
Autor se již léta pohybuje mezi lidmi „na hraně zákona“ a věnuje se starším i současným kauzám a případům. Svou identitu neskrývá proto, že by se cítil ohrožen (i když se samozřejmě jistému nebezpečí vystavuje), ale proto, aby mohl dál pronikat do světa podsvětí a získávat další informace, jež by mohly pomoci vyřešit další záhady českého zločinu.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Vražda v Průhonickém parku

Podivné vraždy dvou mladých žen, jimž pachatel vyjmul orgány, se nikdy nepodařilo objasnit. Ambiciózní novinář se však nevzdává a cítí šanci, jak se stát špičkovým reportérem. S pomocí svých kontaktů se dostane ke zdroji informací, které dosud nikdo neznal. Informátor však na oplátku chce, aby byl případ znovu otevřen a proces obnoven. Přestože se mu nakonec podaří odhalit vrahovo tajemství, u soudu se nic prokázat nedá. Případ tak zůstal dodnes neuzavřený a vy si jej můžete připomenout při čtení knihy, která je věnovaná tomuto skutečnému zločinu a vyšetřování, které zaměstnávalo pražské policisty na počátku devadesátých let.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Vražda v Průhonickém parku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vražda v Průhonickém parku
probíhá od 2. do 15. října 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 skutečné krimi Vražda v Průhonickém parku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVražda v Průhonickém parku

X, Martin

Cosmopolis, 2015

Zasoutěžte si o dodnes nevyřešený případ vražd - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. ekov napsal:

    Dobrý den,
    knížka Vražda v Průhonickém parku mi v pořádku přišla. Moc za ni děkuji.

Napsat komentář