Získejte dobrodružný příběh s historickým pozadím

Cizinka-perex
Claire Randallová pracovala během války jako vojenská sestra a také její muž Frank sloužil v armádě. Po všech prožitých hrůzách se oba rozhodnou odjet do Skotska na venkov a strávit zde druhé líbánky. Ani přinejmenším však netuší, co je zde čeká.

Zpět do 18. století

Příběh začíná roku 1945 ve Skotsku, kde bývalá vojenská sestřička Claire Randall tráví dovolenou nebo spíš druhé líbánky. Náhodou se dotkne zvláštního kamene a to ji přenese do osmnáctého století. Není to ale klidné období, v zemi zuří občanská válka, lidské mysli jsou plné pověr i nenávisti. Jak si v takové situaci poradí žena navyklá na racionalitu dvacátého století? A jak její život ovlivní nečekaná láska? Román Cizinka je kombinací dobrodružného a romantického příběhu na perfektně vykresleném historickém pozadí.

Kniha hned po vydání získala prestižní cenu RITA a vyšla již ve více než dvaceti zemích.

 

Cizinka

Autorka: Diana Gabaldon

Vydalo: nakladatelství Omega
Překlad: Marie Fulková
Počet stran: 712
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-7390-268-1

Přečtěte si více o knize Cizinka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Omega. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Omega se zabývá především vydáváním klasické české a světové literatury s novými obálkami, ale věnuje se i novým autorům a knihám. Vydává publikace v pestré škále edičních řad, mimo jiné edice Beletrie, kde vycházejí knihy českých i světových autorů. Specialitou mezi edicemi je regionální literatura – pověsti a městské legendy.

 

Ukázka z knihy

„Kdybych umřel bezdětný, nepochybně by to zavinila ta naše neúnavná hostitelka za dveřmi. A to už jsme spolu skoro osm let. Malý Frank junior by byl docela legitimní, ale k tomu nepotřebujeme žádné svědky.“
„Byl by,“ řekla jsem pesimisticky. Počít potomka se nám při veškerou snahu dosud nedařilo.
„A co ten posilující čerstvý vzduch a zdravá dietní strava? Co víc bychom pro to ještě mohli udělat?“ vzdychla jsem. Včerejší večeře sestávala z herynka, smaženého. K obědu byl herynek v nálevu. A ostrý zápach stoupající po schodišti dával rušit, že i k snídani bude herynek, tentokrát uzený.
„Než si budeš stěžovat a budeš poučen paní Bairdovou, měl by ses obléci,“ navrhla jsem. „Nemáš se setkat s tím pastorem v deset?“ Reverend Dr. Reginald Wakefield, místní vikář, měl Frankovi ukázat vskutku vzácný křestní list, něco opravdu cenného a neobvyklého. (str. 7)

 

O autorce

Diana-GabaldonDiana Jean Gabaldon Watkins se narodila v Arizoně. Otec byl Američan mexického původu, matčiny kořeny sahaly do Anglie. Vystudovala zoologii, mořskou biologii a behaviorální ekologii. Po studiích pracovala na Arizonské univerzitě a v roce 1984 založila významný vědecký čtvrtletník Science Software Quarterly. S literaturou začala o čtyři roky později a rozhodla se pro historickou tématiku okořeněnou dávkou fantasy. Na začátku psala proto, aby si dokázala, že to zvládne, ale když výsledek ukázala známým, přesvědčili ji, že by svůj příběh měla publikovat. Debutovala knihou Cizinka, která se pak stala první částí velmi oblíbené série.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Omega)

 

Vyhrajte knihu Cizinka

Píše se rok 1945, svět se vzpamatovává z následků války a Claire s Frankem se vydávají po službě v armádě na zaslouženou dovolenou. Jako ideální místo pro trávení druhých líbánek a plánování společné budoucnosti se jeví klidný skotský venkov, který je nejen dostatečně romantický, ale také tajemný a opředený mýty. Navíc se zde nachází i kopec Craigh na Dun, na kterém se nacházejí menhiry s netušenou nadpřirozenu mocí. Claire se díky náhodnému dotyku ocitá v minulosti ve válkou zmítaném Skotsku osmnáctého století, kde zažije mnohá překvapení, situace děsivé i humorné a hlavně milostné vzplanutí. Náklonost skotského bojovníka Jamieho Frasera totiž záhy přeroste v silnou lásku a nejinak je tomu i u Claire. Přečtěte si, jak jejich příběh dopadne, právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Omega vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Cizinka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Cizinka
probíhá od 28. září do 11. října 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 dobrodružné romány Cizinka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCizinka

Gabaldon, Diana

Edice Knihy Omega, 2015

Získejte dobrodružný příběh s historickým pozadím - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. petka707 napsal:

    Dobrý den,
    v říjnu 2015 jsem vyhrála dobrodružný román Cizinka, výhru jsem dosud neobdržela. Kdy mi bude odeslána, prosím?
    Předem děkuji za odpověď a přeji pěkný den:-)

Napsat komentář