Zasoutěžte si o pohádku z virtuální reality

Flouk-a-Lila-perex
Kocour Flouk by se rád dostal do počítače a světe div se, jednoho dne se mu to vážně povede. A jen se ve virtuální realitě rozkouká, už tropí ostudu. Ještě že tu je myš Líla, která se v tomto prostředí vyzná mnohem lépe, je to totiž myš počítačová.

Neobvyklé přátelství kocoura a myši

flouk-a-lila-3Pohádkový příběh o velikém přátelství počítačové myši a kouzelného kocoura.

Víte, děti, že myš Líla není obyčejná, ale počítačová? Jenže v kanceláři ji to moc nebaví, a tak si hledá kamarády ve skutečném světě. Jenom pozor na toho protivného kocoura Flouka, co tu v mrakodrapu skoro bydlí a rád by se dostal do počítače. Páni, ono se mu to vážně povedlo! A když už tam je, zkusí si v něm nejdřív zajít na záchod. Fúúúj! A navíc se tam popere. Ještě že je tu myš Líla, která to s počítačem tak umí!

Moderní pohádka pro děti od pěti do sedmi let o tom, jak se liší náš skutečný svět a virtuální realita.

Vychází za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.

 

Flouk a Líla

Dobrodružství z mrakodrapu

Autorka: Petra Dvořáková

Vydalo: nakladatelství Host
Ilustrace: Kateřina Hikadová
Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-7491-505-5

Přečtěte si více o knize Flouk a Líla, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si prohlédnout ukázku a podívat se i na náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Flouk-a-Lila-ukazkaVSTUP ZAKÁZÁN!
„Co v té krabičce asi bude?“ přemítá kocour, zatímco Kamilka si to klape červenými botami na vysokých podpatcích, zvaných jehly, směrem k výtahu. „A teď čekej,“ špitla na Flouka a postavila ho na podlahu před dveře kanceláře s cedulkou Karel Hlavounek, finanční manažer. Tam měl totiž Flouk vstup přísně zakázán. To se ví, že si tam občas potajmu zaběhl. Aby vyzvěděl, co je nového. Ale vždycky si dal pořádný pozor, aby ho u toho nikdo nezahlédl.
„Taková nespravedlnost,“ bručel si sám pro sebe, zatímco Kamilka klepala na dveře. (str. 13)

 

O autorce

Petra dvořákováPetra Dvořáková (nar. 1977) je spisovatelka, copywriterka a scenáristka. Do povědomí veřejnosti vstoupila svou první knihou Proměněné sny, za kterou v roce 2007 získala cenu Magnesia Litera v kategorii publicistika. O dva roky později jí vyšla druhá kniha Já jsem hlad o zápasu s mentální anorexií. V roce 2011 vydala svou první knihu pro děti Julie mezi slovy, za kterou získala v roce 2014 ocenění Zlatá stuha v kategorii beletrie pro mládež a o rok dříve Cenu učitelů za přínos k rozvoji dětského čtenářství. Pro Český rozhlas připravila cyklus příběhů Pohádky z parku (cyklus Hajaja) a pro Českou televizi scénáře k pořadům pro děti a mládež, např. Planeta Yó, (Vel)Mistr E, Wifina aj.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Flouk a Líla

Myš Líla bydlí v jedné z mnoha kanceláří, které se nacházejí ve vysokém mrakodrapu. Ale nehledejte ji v žádné díře, naopak si leží přímo na stole a všem na očích, protože je to myš počítačová. Jenže ta nečinnost, když si jí nikdo nevšímá, ji vůbec nebaví, proto si hledá kamarády ve skutečném světě. Dost často se mezi zdmi kanceláře potkává i s kocourem Floukem, který je, řekněme si to na rovinu, pověstný svou nabubřelostí. Přesto se z této dvojice stanou velcí přátelé, když se Flouk ocitne ve virtuální realitě. Vyznat se v ní mu může pomoci jedině Líla. Jak jejich dobrodružství dopadne?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Flouk a Líla vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Flouk a Líla
probíhá od 23. září do 6. října 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 pohádkové příběhy Flouk a Líla

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFlouk a Líla
Dobrodružství z mrakodrapu

Dvořáková, Petra

Host, 2015

Zasoutěžte si o pohádku z virtuální reality - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. a.k napsal:

    Dobrý den, dnes dorazila výhra – kniha Flouk a Líla. Syn už ji louská. Mockrát děkujeme!

Napsat komentář